Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

10 stiluri si nuante pentru camera ta de zi

Miercuri, 09 Septembrie 2009
10 stiluri si nuante pentru camera ta de ziCamera de zi reprezinta una dintre cele mai importante incaperi ale casei tale, deoarece reprezinta un soi de carte de vizita pe care o oferi indirect celor care iti trec pragul.

Daca te-ai plictisit de aceasta incapere, care ti se pare monotona si banala, iti propunem cateva stiluri si nuante corespunzatoare, pentru ca tu sa ai o camera de zi originala si atragatoare.

1. Rusticul urbanizat

Daca iti place stilul rustic si totusi te temi de impresia de desuet, incearca un rustic modernizat, care sa fie rafinat si simplu in acelasi timp.

Foloseste un mix intre alb si verde vegetal si pastreaza rusticul prin prezenta masutei joase si a unui covoras din paie.

2. Albastru prafuit si cacao cu lapte

Daca preferi o atmosfera mai intima pentru camera ta de zi, alege o nuanta de cacao cu lapte pentru zugravit, iar albastrul prafuit foloseste-l pentru mobilier. Nuantele pot fi inversate, in cazul in care ti se pare ca incaperea nu beneficiaza de destula luminozitate.

Cele doua culori iti vor aduce in orice caz liniste, iar vizitele celor dragi vor fi mai placute si mai relaxate.

3. Multa luminozitate

Daca esti o persoana activa si preferi cat mai multa lumina pentru camera de zi, indiferent de anotimp, da la o parte draperiile sau renunta la ele pe perioada anotimpurilor reci si adopta culori cat mai calde si vii pentru mobilier.

Un rosu de teracota sau chiar un portocaliu, atenuat de un crem placut vor conferi camerei o atmosfera de buna dispozitie.

Ai grija si la dispunerea elementelor de mobilier din camera. Aseaza-le in asa fel incat lumina sa poata patrunde in aproape orice colt si in special pe mijloc, fara sa fie barata de nici un obstacol.

4. Aranjare pe diagonala

Camera ta de zi se poate schimba brusc printr-o simpla rearanjare de mobila. O dispunere pe diagonala poate arata putin nonconformista la prima vedere, insa va conferi incaperii un element de originalitate.

Ca nuante, poti folosi o combinatie de verde cu gri. Efectul este unul extrem de relaxant si usor sobru, lasand o impresie de eleganta si pretiozitate.

5. Mov, albastru si alb

Iti oferim o idee ingenioasa: coloreaza-ti camera de zi in nuante apropiate. Efectul este unul deosebit, rezultand o imbinare care duce spre contopire vizuala.

Daca nuantele sunt vii, culoarea camerei poate deveni putin obositoare. Daca optezi insa pentru culori mai slabe ca intensitate, efectul va fi unul odihnitor.

6. Verde relaxant

Culoarea verde este recunoscuta pentru proprietatile ei calmante, plecand de la simpla asociere cu vegetalul. Camera de zi poate primi o trecere treptata de la verde inchis la cel fosforescent. Peretii vor avea nuante deschise, iar elementele de mobilier si decoratiunile vor purta nuante mai inchise.

Recomandam ca material pentru canapele si fotolii catifeaua, bineinteles, de culoare verde, care confera un usor aer retro.

7. Stil sic pentru spatii inguste

Nu te grabi sa desconsideri spatiile mici si inguste. Cu un mobilier potrivit, raportat la dimensiunile interiorului, iti poti amenaja o camera de zi placuta, cu accente sic.

Renunta la mesele de mari dimensiuni si adopta una mica si ingusta. Nuanta peretilor va fi galben sau orice alta nuanta deschisa, care sa confere impresia de deschidere si spatiu.

8. Simetrie si geometrie

Daca iti place simetria, ordinea si aranjamentul cat mai rational, alege ca dispunerea mobilierului sa se faca simetric.

Si pentru ca simetria se impaca bine cu elementele geometrice, aseaza un obiect care sa sugereze prezenta acestora. Noi ne-am gandit la un tablou.

Culorile vor fi neutre si inchise, cu tot riscul de a da impresia de raceala si formalitate.

9. Copilarie si culoare


Daca esti o fire mai copilaroasa, lasa-ti camera de zi sa vorbeasca despre asta. Nu te sfii sa te joci cu culorile, in special in ceea ce priveste elementele de decor: pernute, vaze de flori, lampadare si altele.

De data aceasta ai voie sa ingramadesti mai multe elemente de mobilier intr-un spatiu restrans, bineinteles, atat cat da voie unei miscari libere prin incapere.

Foloseste nuante vii de portocaliu, rosu si verde. Rezuma-te in orice caz la trei culori, altfel risti sa transformi camera intr-o incapere kitsch.

10. Minimalism si culori pale

Pentru o camera de zi rafinata si linistita, cumpara mobilier minimalist si lasa spatii mari goale. Rezuma-te la cateva obiecte de decor, adopta asimetria si simplitatea.

Culorile vor fi cat mai pale, cremul fiind cap de lista. Perdelele din voal vor transforma lumina de afara intr-una placuta si difuza.


Sursa foto: bhg.com

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
05.jpg
06.jpg
07.jpg
08.jpg
09.jpg
10.jpg
 



Te-ar putea interesa:
  • 8 pasi pentru o camera spatioasa

    Daca detii o camera mica sau un apartament in care cu greu te poti misca, nu dispera! Trucuri pentru ca o camera sa devina incapatoare sunt destule, important este insa doar sa fii dispus sa faci cateva modificari.

  • Camera bebelusului

    Bebe este pe drum, iar voi trebuie sa pregatiri toate cele necesare intampinarii lui. Daca exista posibilitatea amenajarii unei camere separate pentru micut, amenajarea acestui spatiu trebuie sa fie atent planificata, pentru a-i oferi micutului bucurie si posibilitatea unei dezvoltari armonioase. Imaginatia parintilor trebuie lasata sa lucreze, acestia stiind mult mai bine decat orice specialist care sunt nevoile viitorului membru al familiei, insa acestia trebuie sa tina seama de cateva sfaturi.

  • Camera de studiu - cum amenajam

    Puiul tau a crescut, e deja clasa intai sau e chiar mai mare. A intrat la scoala si deja nu mai e vorba doar de joaca si iar joaca toata ziua. Acum trebuie sa mai si invete, are teme de facut, iar tu, ca mama, vrei ca el sa obtina rezultate cat mai bune.

  • Cum sa decoram camera copiilor

    Camera unui copil nu trebuie sa arate ca orice alta camera din apartamentul tau. Incearca sa-i oferi copilului tau un coltisor al lui, care sa ii ofere liniste si sa-l stimuleze la joaca sau studiu, in functie de momentul zilei. 

  • Stiluri de amenajare interioara - stilul sud-vestic

    Nu trebuie sa traiesti in Arizona sau New Mexico pentru a-ti decora casa in stil sud-vestic. Orice interior poate fi adaptat acestui stil elegant si casual in acelasi timp, inspirat de natura si de colonistii din Spania care au populat Sud-vestul Americii in secolele XVIII si XIX. Stilul sud-vestic isi ia culorile din desertul mexican si de la feroneria, materialele si sculpturile in lemn in stil spaniol. Acest stil de amenajare interioara urmeaza linia simpla a caselor traditionale din chirpici si reflecta stilul de viata relaxat din sud-vest. Este un stil simplu si la indemana oricui, atat timp cat stii sa acorzi atentie detaliilor.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii