Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Design interior – Trenduri 2011

Duminica, 19 Iunie 2011
Design interior – Trenduri 2011
Sursa foto: Hepta
Este inceputul unui nou sezon si avem de-a face cu noi trenduri nu doar in moda, ci si in materie de design interior. Trendurile in materie de design interior pentru anul 2011 prezinta un respect profund pentru valorile familiei si pentru radacinile arborelui genealogic, prin elemente etnice, vintage si culori care ne amintesc de trecut.

Culori precum alb, bej si nuante de maro vor fi amestecate cu nunate puternice de roz, turcoaz si portocaliu.

Pe timp de criza, trendurile in materie de design interior urmeaza perfect ideea de austeritate prin liniile simple si prin paleta cromatica. Totusi, se poate observa o doza de optimism datorata culorilor vibrante. Este invitata sa faci o calatorie in trecut cu elementele vintage si cu nuante care reinvie ideea de familie si origini.

Simplitatea


Simplitatea va fi mereu un trend atemporal, atat de eleganta si sofisticata. Intoarcerea la origini prin culori neutre este alegerea ideala pentru anul 2011. Alb, bej, gri sau maro deschis sunt nuantele care par sa creeze un echilibru si care subliniaza ideea de confort, caldura si de spatiu primitor. In ceea ce priveste texturile, sunt folosite sticla si cristalul, dar si lana sau bumbacul sunt perfecte, in timp ce nuante subtile de auriu mat sau galben metalic adauga o nota sofisticata accesoriilor tale de interior.

Culori vii


Culorile vii reprezinta un alt trend in materie de amenajari interioare. Inspiratia vine din culorile vii ale anilor `80 in materie de design interior. Incearca nuante de rosu, fucsia si mov care vor da, cu siguranta, o nota de optimism vietii tale de zi cu zi. Pielea sintetica, podelele decorative si folosirea tiglei pentru decorarea bordurilor sunt cateva dintre elementele la moda. In plus, luminile rotative, scaunele mici, candelabrele sunt elemente decorative ideale.

Daca ti se pare prea mult, poti inveseli putin spatiul tau adaugant un accent din anii `80 prin perdele roz sau obiecte de mobilier in nuante indraznete. Pentru pereti, alege wallpapere sau picturi.

design-interior1.jpg
design-interior2.jpg
design-interior3.jpg
 


Stilul boho


Stilul boho presupune mobila vintage si o combinatie extraordinara de elemente orientale si o nota usoara de kitsch. Indrazneste si joaca-te cu imaginatia. Incearca stilul boho si alege tesaturi funky, obiecte de mobilier vintage, lampi si vaze vechi. Opteaza pentru nuante de portocaliu, turcoaz, rosu, galben mustariu, auriu si maro.

Designul neoclasic


Designul neoclasic reprezinta un trend extraordinar care presupune nuante organice si naturale, ce induc o stare de calm, precum crem, gri si albastru palid. Un loc decorat in acest stil specific va deveni un simbol al rafinamentului si armoniei. Prin acest trend, exista o preferinta pentru elementele din Antichitatea Greaca si Romana.

Acest stil are o nota masculina si se caracterizeaza prin podele facute din pin, piatra sau marmura, acoperite cu  covoare persane sau cu imprimeuri florale tesute. Principalele elemente de decor sunt lampile din portelan, cartile legate in piele, statuile din bronz si covoarele moderne.

design-interior 2.jpg
design-interior 3.jpg
design-interior1.jpg
 


In acest an, totul se reduce la culori naturale in ceea ce priveste materialele. Foloseste lemnul pentru mobila si podea si vei conferi un look sensual acelor forme puternic geometrizate si designului minimalist.

Avand in vedere faptul ca trendurile in materie de amenajari interioare sunt dominate de un suflu din trecut, vei putea observa catifeaua si brocartul contrastand cu nuante pastelate, rezultatul fiind pattern-uri texturale, in culori speciale.


Te-ar putea interesa:
  • Tendinte in design interior 2011 – echilibru si austeritate emotionala

    Potrivit expertilor, marile trenduri pentru anul 2011 tin cont de ceea ce consumatorii au nevoie pentru a trai confortabil. Se cauta inovatia, un echilibru local in lumea globala si produsele personalizate.

  • Bucataria - Trenduri 2011

    In acest an, trendurile in materie de design interior propun o combinatie intre practic si estetic pentru cea mai importanta incapere din casa ta, bucataria.

  • Un altfel de interior

    Un regal al amenajarilor interioare si a stralucirii - asa ar putea fi descrisa perioada urmatoare, in care renuntam la griul si negrul cotidian, in favoarea rosului, albastrului, auriului si argintiului.

  • De la exterior spre interior

    Vara ne-am concentrat pe amenajarile exterioare. Ai reusit sa obtii o gradina de vis, in care ai petrecut seri de neuitat cu prietenii si cu familia.

  • Sfaturi pentru un interior original

    Te uiti pe revistele de decoratiuni interioare si vezi locuinte sau camere amenajate cat mai original, desi nu par a avea elemente prea sofisticate. Care ar fi secretul? Modul de amenajare si de distribuire a elementelor unei camere, la care se adauga un stil propriu, plus includerea unor obiecte decorative care de cele mai multe ori fac totul.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii