Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata in Capitala

Vineri, 10 Aprilie 2009
Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata in CapitalaCea mai mare omleta taraneasca din lume, de circa 20 de metri patrati, va fi realizata la Campionatul International de Gatit, care are loc in Parcul Izvor din Bucuresti, intre 8 si 10 mai, cand maestrii bucatari vor face si cea mai mare sarma si cel mai mare mic.

Omleta, care va fi coapta intr-o tigaie inalta de peste o jumatate de metru, cu o suprafata de 20-25 de metri patrati, va fi realizata din 25.000 de oua, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costita afumata, 200 de kilograme de cascaval, 15 kilograme de sare, 3 kilograme de piper negru, dar si alte ingrediente surpriza. La final, publicul va avea parte de 6.500 de portii de omleta taraneasca, au anuntat joi, intr-o conferinta de presa, organizatorii Campionatului de Gatit, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ.
    
Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata de o echipa de bucatari indrumata de Stefan Bercea, capitanul echipei olimpice de bucatari a Romaniei, informeaza Mediafax .
    
"De asemenea, pe langa cea mai mare omleta, vom avea doua franzele si cea mai lunga sarma - 2,5 metri, dar si cel mai lung mic - 1,5 metri", a declarat Radu Zarnescu, coordonator al proiectului Campionatul International de Gatit Bucuresti.
    
Realizarea imensei omlete va fi urmata de un inedit concurs de "spalat-viteza", la care vor participa patru echipe ce vor incerca sa curete tigaia in care s-au gatit miile de oua. Un alt eveniment inedit va fi Campionatul National de mancat mititei.
    
Concursurile profesionistilor inscrisi in Campionatul International de Gatit sunt impartite in: hrana rece, dulciuri si patiserie, creatie, gratar, ceaun, plita meniu alternativ si asocierea bauturilor cu preparatele culinare.
    
In cadrul campionatului este programat si un show demonstrativ sustinut de maestrul bucatar canadian Robert Rainford, precum si unul al echipelor olimpice de gatit ale Romaniei.
    
De asemenea, Duelul Maestrilor ii va aduce fata in fata intr-un show gastronomic pe Jerome Duport (editorul revistei de specialitate Secrete de Chef) si Ioan Florescu (maestru in arta culinara, membru al echipei olimpice de bucatari a Romaniei).
    
Bucatarul Horea Varlan va pregati un meniu "de criza", din organe de animale, malai si spanac, realizat dupa niste retete traditionale romanesti foarte vechi, iar Jakob Hausman va face un meniu special, cu ingrediente romanesti, dar realizat dupa metode elevetiene.
    
Nu va lipsi din programul Campionatului nicio parada a somelier-ilor, prezentari de carti si DVD-uri pe teme gastronomice, degustari de vinuri, concerte, stand up comedy, concursul "Gospodina de aur" etc.
    
Acesta este cea de-a treia editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber si prima care se desfasoara la Bucuresti.


Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii