|
Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata in Capitala
|
Vineri, 10 Aprilie 2009 |
Cea mai mare omleta taraneasca din lume, de circa 20 de metri patrati, va fi realizata la Campionatul International de Gatit, care are loc in Parcul Izvor din Bucuresti, intre 8 si 10 mai, cand maestrii bucatari vor face si cea mai mare sarma si cel mai mare mic.
Omleta, care va fi coapta intr-o tigaie inalta de peste o jumatate de metru, cu o suprafata de 20-25 de metri patrati, va fi realizata din 25.000 de oua, 1,5 tone de cartofi, 300 de kilograme de legume, 200 de kilograme de costita afumata, 200 de kilograme de cascaval, 15 kilograme de sare, 3 kilograme de piper negru, dar si alte ingrediente surpriza. La final, publicul va avea parte de 6.500 de portii de omleta taraneasca, au anuntat joi, intr-o conferinta de presa, organizatorii Campionatului de Gatit, Asociatia Culturala Euro Est Alternativ. Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata de o echipa de bucatari indrumata de Stefan Bercea, capitanul echipei olimpice de bucatari a Romaniei, informeaza Mediafax . "De asemenea, pe langa cea mai mare omleta, vom avea doua franzele si cea mai lunga sarma - 2,5 metri, dar si cel mai lung mic - 1,5 metri", a declarat Radu Zarnescu, coordonator al proiectului Campionatul International de Gatit Bucuresti. Realizarea imensei omlete va fi urmata de un inedit concurs de "spalat-viteza", la care vor participa patru echipe ce vor incerca sa curete tigaia in care s-au gatit miile de oua. Un alt eveniment inedit va fi Campionatul National de mancat mititei. Concursurile profesionistilor inscrisi in Campionatul International de Gatit sunt impartite in: hrana rece, dulciuri si patiserie, creatie, gratar, ceaun, plita meniu alternativ si asocierea bauturilor cu preparatele culinare. In cadrul campionatului este programat si un show demonstrativ sustinut de maestrul bucatar canadian Robert Rainford, precum si unul al echipelor olimpice de gatit ale Romaniei. De asemenea, Duelul Maestrilor ii va aduce fata in fata intr-un show gastronomic pe Jerome Duport (editorul revistei de specialitate Secrete de Chef) si Ioan Florescu (maestru in arta culinara, membru al echipei olimpice de bucatari a Romaniei). Bucatarul Horea Varlan va pregati un meniu "de criza", din organe de animale, malai si spanac, realizat dupa niste retete traditionale romanesti foarte vechi, iar Jakob Hausman va face un meniu special, cu ingrediente romanesti, dar realizat dupa metode elevetiene. Nu va lipsi din programul Campionatului nicio parada a somelier-ilor, prezentari de carti si DVD-uri pe teme gastronomice, degustari de vinuri, concerte, stand up comedy, concursul "Gospodina de aur" etc. Acesta este cea de-a treia editie a Campionatului International de Gatit in Aer Liber si prima care se desfasoara la Bucuresti.
Te-ar putea interesa: Omleta cu fructe de mareIngrediente- 4 oua;- 200 g fructe de mare amestec;- jumatate ceapa;- jumate ardei;- sare , piper dupa gust; Placinta taraneasca cu branzaIngredienteAluat:300 de grame de faina 000200 - 250 ml de apa - in functie de calitatea fainiicateva picaturi de oteto lingurita rasa de sareaproximativ 80 de grame de untura de porc la temperatura camerei
|
|
|
|
|
|
|
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival Vrei sa afli cum poti avea un suflet fericit intr-un corp sanatos? Vrei sa inveti ce schimbari trebuie sa faci in viata ta pentru a stabili echilibrul intre trup, minte si spirit? Vrei sa descoperi tehnici noi pentru a fi mai relaxat? Vrei sa gasesti instrumente care te vor ajuta sa ai o noua abordare in relatii si cariera pentru a avea succes?
-
Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
Cu toamna in par Vrei o schimbare de look pentru un nou anotimp? Vrei sa primesti toamna cu bratele deschise si cu un chip schimbat? Incepe cu parul - o tunsoare potrivita, care sa iti puna in evidenta trasaturile si frumusetea este primul pas in imbunatatirea look-ului.
-
Cu toamna in par
Make-up trends pentru sezonul rece Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up. Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.
-
Make-up trends pentru sezonul rece
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei Intre 27 si 29 septembrie Targul Ghidul Miresei, organizat in Centrul
Expozitional Romexpo, aniverseaza cea de a X-a editie. Organizatorii au
pregatit viitorilor miri un nou numar al revistei Ghidul Miresei si
premii de peste 10.000 de euro: o nunta completa, o luna de miere,
rochii de mireasa, accesorii, sedinte foto, muzica pentru nunta,
bijuterii si accesorii.
-
Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
Umbrele...de toamna Toamna se apropie si vremea capricioasa incepe sa puna stapanire pe tara noastra. In afara
de jachete, pulovere si pantaloni trebuie neaparat sa-ti accesorizezi tinuta cu noile...umbrele,
atat de necesare intr-o toamna ploioasa.
-
Umbrele...de toamna
Cum sa ai buze frumoase Cine nu isi doreste buze senzuale, moi, delicate si perfect conturate? Aceasta toamna sta, in ceea ce priveste nuantele buzelor, sub semnul culorii si pasiunii. Astfel, pe scena se vor prezenta culori dintre cele mai senzuale si incitante, puternice si pline de feminitate. Make-up artistii anunta o toamna colorata si sexy, iar stilul "total make up" revine in forta, scotand astfel in evidenta intregul chip, fara a pune accent pe o singura parte a acestuia.
-
Cum sa ai buze frumoase
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna Vesta confortabila este una dintre elementele esentiale ale garderobei
de iarna. Cand o porti peste o rochie draguta cu imprimeuri, o pereche
de blugi sau un pulovar, aceasta adauga un element textural cool
oricarei tinute fara a o ingreuna.
-
Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
|
|
|
|
|
|
|
|