Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Galuste cu prune

Miercuri, 18 Martie 2009
Galuste cu pruneUn desert delicios, care va va aminti de retetele traditionale preparate de bunici si mame.

Ingrediente:

- 1 kg de cartofi
- 1 ou
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de ulei
- 400 grame de faina
- 1 kg de prune
- scortisoara
- 300 grame de pesmet
- zahar


Mod de preparare:



Prunele se spala, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se presara zahar si scortisoara dupa gust si se lasa intr-un recipient timp de 30 de minute.

Intre timp, cartofii se pun la fiert in coaja. Se caleste pesmetul in unt pana isi schimba culoarea. Se ia de pe foc si se adauga zahar si scortisoara, dupa gust.

Cartofii calzi se decojesc, se zdrobesc, se adauga apoi faina, sare, zahar, oul si circa doua lingurite de ulei. Se amesteca bine. Se pune faina in doua farfurii plate. Intr-una se pregateste aluatul, iar in cealalta se infasoara galusca in foaia de aluat.  Se modeleaza bine intr-o forma rotunda.

Se pune apa la fiert intr-o cratita, cu putina sare. Se da in clocot, apoi se lasa la foc mic si se pun galustele la fiert. Se lasa la fiert pana se ridica singure la suprafata, iar dupa alte 2 minute, se pune la scurs. Nu se inghesuie toate intr-un recipient, fiindca se vor lipi intre ele.

Galustele calde se tavalesc bine prin pesmet, apoi se servesc.

Pofta buna!







Te-ar putea interesa:
  • Tarta cu prune

    Desi suntem in perioada de post, unul dintre cele mai importante ale anului - al Craciunului, asta nu inseamna ca vizitele tale in bucatarie trebuie sa fie o corvoada.

  • Galuste cu cartofi la cuptor

    Ai nevoie de: - cartofi 1,5 kg- faina 300 de grame- oua 3 bucati

  • Galuste cu visine si caise

    Ingrediente

    20 visine5 caise1 kg cartofi200 g faina1 ou1 praf de sare100 g pesmet100 g zahar1 plic zahar vanilat2 lingurite scortisoara3 linguri ulei

  • Joulutortut (Tarta de Craciun cu prune)

    Ingrediente: aluat fraged 500g prune uscate apa 500g zahar 1 ou batut

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii