Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

"Julie & Julia" - sau cum am descoperit mirajul bucatariei

Duminica, 18 Octombrie 2009
ImageBucataria a fost intotdeauna un spatiu misterios pentru mine - un loc unde ingredientele se imbina, alteori se resping, insa atunci cand vorbim despre prima posibilitate, rezultatele pot fi de multe ori magice. Nu si in cazul meu as putea adauga, dar desi mi s-ar fi parut imposibil, o raza de speranta s-a intrevazut azi pentru mine la... cinema.

"Julie & Julia"
este cel mai recent film al minunatei Meryl Streep, un film datorita caruia actrita va obtine o a optsprezecea nominalizare la Oscar. "Julie & Julia" este si primul film bazat pe un blog. Nu in ultimul rand, "Julie & Julia" este un film savuros, la propriu si la figurat, iar la sfarsitul celor doua ore petrecute in fata ecranului aveti toate sansele sa luati drumul bucatariei. Dupa cum un cititor de pe IMDB.com spunea, filmul iti lasa gura apa si este un adevarat tribut adus untului, un fel de as in maneca fiecarei bucatarese care se respecta.

Dupa ce am ajuns cu zambetul pe buze de la cinematograf, am avut parte de o adevarata surpriza demna de orice novice, ca sa nu spun afona, intr-ale bucatariei. Julia Child a fost o adevarata super-woman a Americii, iar pelicula regizata de Nora Ephron respecta mai toate detaliile vietii acestei americane aflata in explorarea spatiului culinar parizian: de la inaltimea sa de 1.80 m (!), pana la detalii precum scoala de bucatari absolvita de Julia si numele editurii care a refuzat cartea-enciclopedie.

Principalul merit al Juliei Child a fost ca a apropiat minunata bucatarie frantuzeasca de publicul american, care s-a dovedit mai mult decat receptiv. Desi degetele ma mananca, nu vreau sa va dezvaluiesc mai multe detalii despre aceasta pelicula, tocmai din dorinta de a nu va strica surpriza. Cert este ca, de acum incolo, nu voi mai privi bucataria ca pe un spatiu gen triunghiul bermudelor si poate ca, cine stie, ma voi incumeta si la vreo reteta tentanta. Timp avem berechet - Julia Child a invatat sa gateasca la 37 de ani, tocmai din dorinta de a-si hrani sotul. :)

Pentru ca ne aflam totusi la sectia dedicata retetelor si prepararii de delicatese, va propun astazi una dintre retetele de referinta ale Juliei Child:

ImageBoeuf Bourguignon:

Ingrediente:

- 130 grame de bacon taiat fasii
- 800 grame carne de vitel taiata cubulete
- 4 linguri de faina
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 6 catei de usturoi
- 4 cani de supa de vita
- coniac
- 150 ml vin rosu sec
- 250 grame ciuperci
- 1 lingura de cimbru
- zahar brun
- o jumatate de cana de bulion

Mod de preparare:

Baconul se prajeste in oala aproximativ 5 minute, pana devine crocant. Se tapeteaza in servetele de hartie pentru a scoate grasimea. Se condimenteaza carnea cu sare si piper si se presara cu faina. Bucatile de carne se prajesc timp de 3 minute, insa fara a fi inghesuite in oala.

Se scoate carnea si se mentine calda intr-un alt recipient acoperit. Se adauga ceapa si morcovii care se soteaza in aceeasi oala timp de 8 minute. Se adauga apoi si usturoiul si se lasa timp de 1 minut. Legumele sotate se scot peste carne.

In oala se adauga o jumatate de cana de supa de vita si un deget de coniac. Se fierbe timp de 8 minute si se amesteca in mod constant pentru a dizolva grasimea de pe fundul oalei. Se adauga apoi carnea si legumele in supa, se toarna vinul, ciupercile, cimbrul, zaharul, sucul de rosii, supa ramasa si baconul. Se aduce la fierbere, se acopera si se lasa la foc potrivit. Se fierbe carnea circa 2 ore jumatate.


Va astept cu impresii, ganduri, retete... si inchei cu un sfat prietenesc: "Julie & Julia" nu este un film de vizionat pe stomacul gol.

Andreea - Ina Gartoi



Te-ar putea interesa:
  • Afla care sunt principiile de baza ale bucatariei chinezesti!

    Preparate bogate in culoare, forma, aspect, aroma si gust, preparatele chinezesti sunt menite nu doar sa potoleasca o senzatie fizica, foamea, ci si sa dea organismului energie, tonus ridicat. Afla, pas cu pas, cum sa mananci cu adevarat chinezeste!

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii