Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Masa de Paste: oul

Joi, 21 Aprilie 2011
Meniu de sarbatoare: oulOul reprezinta, pentru masa de Paste, unul din cele mai importante simboluri. Dar stim exact care sunt avantajele sau eventualele dezavantaje ale consumului acestui aliment?


Oul este un aliment foarte hranitor si absolut necesar, atat in alimentatia copilului, cat si a adultului, datorita proteinelor (12.7 % din totalul sau), a grasimilor bogate in lecitina, dar si a vitaminelor A, D, E, B si carotinei, a fosforului (mai ales galbenusul), fierului si calciului si a altor substante minerale.

Din pacate insa, galbenusul de ou contine si acizi grasi si colesterol, fiind neindicat persoanelor care sufera de obezitate sau probleme cardiace, dar si celor ce se confrunta cu un nivel ridicat al colesterolului in sange.

Totodata, pacientii care sufera de colecistita, diabet zaharat sau ateroscleroza vor limita numarul de oua consumate.

Ouale trebuie pastrate intr-un mediu rece, insa inainte de folosire trebuie tinute la temperatura camerei cel putin 30 de minute. Deoarece coaja poroasa absoarbe mirosurile din frigider, ouale trebuie tinute intr-un cofraj.

In ceea ce priveste fierberea unui ou, este important de stiut ca:

- timpul de fierbere se socoteste din momentul in care apa incepe sa clocoteasca,
- se pun la fiert numai in apa rece; daca sunt puse direct in apa fierbinte, coaja poate crapa
- dupa 3 minute, vor fi moi, dupa 6 minute - tari iar la 10 minute - foarte tari.

Cum se recunoaste oul proaspat?

Meniu de sarbatoare: oul Daca este pus intr-un vas cu apa rece si ramane in pozitie orizontala pe fundul vasului, inseamna ca e proaspat. Daca pluteste cu unul dintre capete spre suprafata, are cel putin o saptamana.

In plus, la ouale mai putin proaspete albusul este mai fluid si are un aspect tulbure.

Sfat: Cumparati oua numai din locuri avizate sanitar si care sunt depozitate in frigidere!


Te-ar putea interesa:
  • Si casa si masa sa iti fie sarbatoare!

    Pune pe masa de Craciun cele mai gustoase specialitati traditionale si fii o bucatareasa exceptionala pentru toti cei dragi. Deschide usa caminului tau si intinde pe masa toate bunatatile - ciorbita aburind, sarmalute apetisante, fripturica bine rumenita sau piftie jucausa, caltabos proaspat si rulada de porc, dar si cozonac pufos si tort delicios.

  • O masa de sarbatori imbelsugata!

    stilfeminin.ro va pregateste masa de Craciun! In perioada urmatoare veti gasi in categoria de gastronomie o multime de retete pentru sarbatori, plecand de la cele de baza, traditionale, care nu trebuie sa lipseasca de pe nici o masa, pana la retete diverse, adevarate experiente culinare, extrem de delicioase.

  • Ce vinuri punem pe masa de sarbatori?

    Dupa rezolvarea dilemei legata de meniul pentru masa de Craciun ori chiar de revelion, ramane de rezolvat problema bauturilor. Mereu esti in dilema ce fel de bauturi sa pui pe masa pentru invitatii tai. Daca stii despre cei pe care i-ai invitat care le sunt bauturile preferate esti un norocos, dar de regula acest lucru nu se intampla, in plus chiar daca invitatii tai sunt niste tipi mai hotarati in privinta bauturilor, va fi placut sa ii surprinzi cu ceva nou.

  • 10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci la o masa

    Exista un set de reguli de conduita pentru fiecare situatie. Sunt niste legi nescrise despre cum trebuie sa te comporti in anumite situatii, la restaurant sau la o petrecere, iata insa acum 10 lucruri pe care sa nu le faci niciodata cand esti invitat la o masa oficiala sau chiar intre prieteni.

  • Paste cu salsa

    Se iau 500g paste, 2 ardei grasi galbeni, 2 ardei iuti rosii, 3 rosii tocate, 1 ceapa rosie mare, tocata, 1/4 cana frunze de coriandru, tocate, 2 linguri zeama de lamaie verde, 1/4 cana ulei de masline, 1/4 cana Parmezan ras, sare si piper, dupa gust.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii