Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Placinta taraneasca cu branza

Joi, 17 Martie 2011
Placinta taraneasca cu branzaIngrediente

Aluat:

300 de grame de faina 000
200 - 250 ml de apa - in functie de calitatea fainii
cateva picaturi de otet
o lingurita rasa de sare
aproximativ 80 de grame de untura de porc la temperatura camerei

Umplutura:

400 de grame de telemea
gris cu lapte (neindulcit) din 250 ml. de lapte si atata gris cat sa se ingroase la consistenta unei mamaligi potrivite
2 oua
1 legatura de marar
1 ou batut pentru finisat

Mod de preparare

1. Pt. umplutura: Se pune laptele la fiert, cand fierbe se adauga grisul in ploaie, amestecand continuu, pana are consistenta unei mamaligi. Se trage deoparte si se lasa sa se raceasca.

2. Intr-un castron se amesteca omogen grisul cu lapte abia caldut, branza, ouale si mararul tocat.

3. Din faina, sare, otet si apa calduta se framanta un aluat neted, elastic si nelipicios. Apa se va adauga cate putin, atat cat este nevoie pentru o consistenta ideala a aluatului - nici tare, nici moale.

4. Aluatul se infoliaza si se lasa la odihna 30 de minute, apoi se imparte in 10 bile cat mai egale (la mine sunt mai numeroase bilele pentru ca, de fapt, am facut doua placinte).

5. Se ia o bila de aluat si se aplatizeaza cu sucitorul, obtinand un cerc de aproximativ 20 de cm. diametru. Se unge suprafata cercului cu untura - nu e cazul sa ne zgarcim, aluatul oricum va contine mult mai putina grasime decat un foietaj normal, din aluat frantuzesc, in schimb va fi foarte fraged si savuros, gustul unturii nu se va regasi in preparatul final.

6. In continuare, se procedeaza la fel cu celelalte bile de aluat, suprapunand cercurile unul peste altul, fiecare fiind uns cu untura, ultimul, insa, cu o cantitate mai mica, doar atat cat sa nu se usuce aluatul (repet, se vad doua "turnuri" de aluat pentru ca am facut doua placinte).

7. Se acopera "turnul" de aluat cu o folie si se lasa la odihna 15-20 de minute. Este momentul sa se aprinda si cuptorul, setand temperatura la 190 de grade Celsius.

8. Dupa trecerea timpului de odihna, "turnul" de aluat se intinde cu sucitorul - manopera ceva mai delicata, pentru ca straturile au tendinta sa alunece. Pentru ca operatiunea sa fie incununata de succes, se incepe intinderea cu sucitorul de la mijloc si se deplaseaza catre margini, apasand cu delicatete.

9. Se intinde aluatul intr-o foaie cam de 50 de cm diametru, careia i se decupeaza marginile, iar la mijloc se aseaza toata umplutura, careia i se da forma unui cerc cu diametrul de 25-30 de cm.

10. Se acopera umplutura, tragand marginile aluatului catre centru.

11. Placinta se rastoarna cu grija pe tava acoperita cu hartie de copt. Se unge suprafata placintei cu oul batut. Dupa ce am uns placinta, eu am mai modelat niste decoruri de sezon din marginile decupate, frunze de vita si un strugure, pe care le-am asezat deasupra si le-am pensulat cu ou.

12. Am dat placinta la copt, in cuptorul preincins la 190 de grade Celsius, pana s-a rumenit frumos (in jur de 25-30 de minute).


Te-ar putea interesa:
  • Placinta cu branza de vaci

    Doriti un desert delicios, care sa se prepare rapid? Va propunem populara reteta de placinta cu branza de vaci.

  • Placinta cu branza, stafide si menta

    Ingrediente- 750 g branza prospata de vaci;- 5 oua;- 50 g stafide;- 10 linguri cu zahar;- 10 linguri cu sirop de menta;- o mana cu menta verde (la plic);- 2 linguri malai;- aluat foietaj (2 foi - 900 g);

  • Cea mai mare placinta cu branza dulce din lume, in Mexic

    Maestrii patiseri din Mexic au preparat cea mai mare placinta cu branza dulce din lume, duminica, in Ciudad de Mexico, desertul fiind propus spre omologare expertilor de la Guinness Book, informeaza MEDIAFAX.

  • Cea mai mare omleta taraneasca din lume va fi realizata in Capitala

    Cea mai mare omleta taraneasca din lume, de circa 20 de metri patrati, va fi realizata la Campionatul International de Gatit, care are loc in Parcul Izvor din Bucuresti, intre 8 si 10 mai, cand maestrii bucatari vor face si cea mai mare sarma si cel mai mare mic.

  • Placinta cu ciupeci

    Sunt necesare : ½ kg faina, 2 kg ciuperci, 2 – 3 cepe, 250 ml apa, 50 ml ulei, sare, piper, marar, patrunjel.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii