Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Retete de Craciun

Miercuri, 22 Decembrie 2010
Retete de CraciunE drept ca era mult mai usor in vizita la ai tai in ziua de Craciun. Nu trebuie insa sa-ti faci prea multe griji din cauza ca anul acesta tu vei fi gazda – te vei descurca de minune. Iti propunem un meniu cu retete de Craciun, pe cat de traditional, pe atat de special prin modul de prezentare si servire al fiecarui fel in parte.

Aperitive

Produsele ce vor sta la baza pregatirii platourilor cu aperitive pot fi facute in casa, dar la fel de bine le poti cumpara din supermarket – sunt destule marcile care ofera o calitate exceptionala produselor traditionale precum toba, caltabos, lebar, sunculita sau jumari.

Aranjeaza-le feliate pe un pat de frunze de salata verde si decoreaza-le cu bucati de gogosari rosii si verzi. Un platou cu salata a la boef presarata cu stele albe din albus de ou fiert va fi una dintre piesele de atractie ale mesei. Umple doua castronele cu cuburi de cascaval si branza telemea, printre care strecoara cateva masline negre. Aliniaza pe un platou carnati subtiri de porc alternand cu castraveciori in otet. E poate cam prea mult pentru un aperitiv, dar vei vedea ca toti se vor stradui sa nu rateze nimic.

Ciorba de ciolan afumat

Dupa o pauza pentru cateva colinde si deschiderea cadourilor lasate de Mos Craciun sub brad,  "o adiere" de afumatura calda razbate dinspre bucatarie. Musafirii se napustesc asupra ciorbei de afumatura, iar tie ti se umple sufletul de bucurie stiind ca este felul care te-a angajat cel mai putin: doua ciolane zdravene, cateva legume, ceva pentru acrit dupa gustul sotului (otet, bors, zeama de varza sau suc de rosii), un galbenus batut cu 2-3 linguri de smantana si… i-ai vrajit pe toti.

Retete de CraciunUn alt fel de sarmale

Era normal sa vii cu o surpriza, caci pana aici totul pare arhicunoscut. Ei bine, dar sarmale ca ale tale nu a mai mancat nimeni. Le vei da reteta la plecare, fiindca de fapt nu ai facut decat sa inlocuiesti carnea tocata, stiuta din stramosi drept umplutura pentru sarmale cu muschiulet umplut cu carnat, taiat bucati si invelit in foile de varza. Restul e intr-adevar cunoscut. Da, si ardeiul iute aruncat deasupra stratului de varza tocata, si pe el il stie toata lumea.

Tort de portocale

Chiar daca nimeni nu se va plange de ingretosarea pricinuita de retetele noastre traditionale de Craciun, tu te-ai ingrijit sa prepari un desert racoritor, usor, dulce-acrisor. Tortul de portocale cu blat de pandispan si crema fiarta de vanilie e bogat decorat cu felii de portocale, lucind in gelatina rosie.

Blatul  din 6 oua batute cu 6 linguri de zahar (separat albusurile cu zaharul si apoi galbenusurile), la care s-au adaugat 6 linguri de faina si 1 pliculet de zahar vanilat, se coace in maxim 15 minute. Crema fiarta de vanilie este gata in alte 15 minute. Sunt necesare: 500 ml lapte, 4 oua intregi, 175 g zahar, 80 g faina, vanilie.

Iata cum ziua de Craciun se va incheia cu un succes de zile mari la care a contribuit, fara doar si poate si vinul rosu, un Merlot de Recas de exemplu sau un "roze" din damigeana adusa de finu’, prezent si el printre musafiri.

Craciun fericit !!!

Sursa foto: doarcatevaretete.blogspot.com



Te-ar putea interesa:
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii