Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Retete de Revelion

Marti, 28 Decembrie 2010
Retete de RevelionA inceput numaratoarea inversa pana la noaptea de Revelion 2011, iar daca esti gazda, trebuie sa te gandesti printre altele si la ceea ce le asezi pe masa musafirilor. Asa ca noi iti oferim cateva retete de Revelion, pentru ca seara sa fie perfecta, iar masa imbelsugata.

Poti alege intre a-ti suprinde invitatii pentru meniul de revelion cu o serie de preparate exotice, nemaintalnite, sau te poti axa pe un meniu ceva mai usor. Pana la urma, distractia primeaza cu aceasta ocazie, iar masa ar trebui sa lase suficient spatiu si ringului de dans.

Indiferent de specificul temei pe care ai ales-o pentru anul acesta, masa de revelion, ca orice masa festiva, presupune prepararea unor aperitive.

Aperitive

Pe langa deja clasicele sandwich-uri, anul acesta iti propunem sa incerci delicioasele Ciuperci tartinabile.

Ingrediente:

- 500 g ciuperci
- 300 g unt
- 100 g cascaval/parmezan
- 4 linguri untdelemn
- 2 foi de dafin
- 4 lingurite zeama de lamaie
- 2 cepe de marime medie
- vin, otet
- piper
- marar, patrunjel, sare.

Mod de preparare:

Ciupercile si ceapa se curata bine, se spala, apoi se taie marunt. Se incinge uleiul intr-o tigaie incapatoare, iar ceapa se pune la calit, apoi ciupercile. Se adauga foile de dafin, zeama de lamaie, 50 ml de vin sau de otet, doua varfuri de cutit de piper si doua lingurite de sare.

Se lasa la fiert aproximativ jumatate de ora, la foc mic, pana ce apa lasata de ciuperci scade, iar acestea se inmoaie.

Se ia de pe foc si se condimenteaza cu frunze de marar si patrunjel. Se lasa la racit, iar apoi se amesteca cu untul. Acesta, in prealabil, trebuie frecat bine, pana se obtine o pasta moale. Untul se sareaza dupa gust.

Cu aceasta pasta se ung tartinele, iar deasupra se rade cascaval sau parmezan.

Iti recomandam ca, pe langa aceasta reteta delicioasa, sa prepari mai multe feluri de aperitive, dupa gustul invitatilor, feluri cat mai variate de preparate, care insa se dea bine impreuna pe acelasi platou.

Bautura:

In privinta bauturii, pentru incigerea atmosferei, iti recomandam sa prepari Vin fiert cu scortisoara si fructe. Evita acest preparat, daca temperatura camerei este foarte ridicata.

Ingrediente:

- vin rosu demisec
- mere
- mandarine
- scortisoara
- cuisoare
- zahar

Mod de preparare:

Merele si mandarinele se curata de coaja si se taie cubulete sau feliute mici. Vinul se pune la fiert intr-un bol mare (asemenator celor de punch), iar inainte se adauga fructele taiate. Se condimenteaza dupa gust cu scortisoara si cuisoare si se adauga zahar. Inainte ca vinul sa fiarba, gustati bautura pentru a verifica daca mai este nevoie de zahar sau alte condimente.

Pentru felul principal este bine sa variezi in functie de numarul de invitati. Daca petrecerea va fi intr-un cadru mai restrans, te poti interesa de preferintele culinare ale invitatiilor tai, intr-un mod cat mai subtil.

Meniu principal

Ideal ar fi ca pe masa sa ai un preparat cu carne de porc, unul cu carne de pui, dar si unul lipsit de carne, pentru eventualii vegetarieni.

Porcul fiind carnea cea mai populara in acest moment al anului, iti recomandam Muschiuletul de porc cu citrice:

Ingrediente:

- 2 kg de muschi de porc
- 600 g mazare
- 200 g sunca feliata
- 200 ml vin alb sec
- 100 g unt
- 60 g ghimbir proaspat
- 6 lamai
- 6 portocale
- 2 cepe
- 1 legatura de patrunjel
- ulei de masline
- sare, piper

Retete de RevelionMod de preparare:

Muschiul de porc se spala bine. Se prepara un sos din 5 lamai stoarse, 6 portocale, 8 linguri de ulei de masline, cepele tocate si ghimbirul dat prin razatoare.

Muschiuletul se pune intr-un vas impreuna cu sosul, se acopera cu o folie si carnea se lasa la rece timp de 5 ore.

Se scoate si se inveleste in feliile de sunca, se condimenteaza, apoi se face o rulada care se leaga la capete cu ata sau sfoara. Rulada se aseaza intr-o tava unsa cu unt, se adauga inca 60 g de unt, sosul combinat cu vin alb si se da la cuptorul incins.

Se lasa la foc mare timp de 10 minute, apoi se scade intensitatea focului, carnea se stropeste cu vin alb si se da, din nou, la cuptor. Spre sfarsit, se adauga restul citricelor, verdeata si mazarea.

Se scoate dupa 20 de minute, se taie ata, iar rulada se serveste taiata felii cu o garnitura din mazarea preparata sau cartofi natur cu patrunjel.

Desert

Desertul este o alta parte importanta a meniului de revelion. Pe langa traditionalele prajiturele, checuri, este absolut necesar sa ai un tort. Daca anul acesta vrei sa experimentezi si sa inlocuiesti comanda de la cofetarie cu un tort preparat chiar de tine, iti recomandam Tortul de ciocolata cu iaurt si visine:

Ingrediente:

- 8 oua
- 120 g zahar
- 20 g amidon
- 30 g cacao
- 6 foi de gelatina
- 400 g iaurt
- 1 borcan compot de visine
- 300 ml frisca

Mod de preparare:

Albusurile se bat spuma, iar galbenusurile se freaca alaturi de zahar. Cu albusurile se amesteca faina, amidonul si cacao. Se coace intr-o forma de inel detasabil. Se taie rece in jumatate.

Gelatina se inmoaie in sucul de la compot, iaurtul se amesteca cu zaharul. Se topeste gelatina ramasa in compotul incalzit, se adauga la crema, apoi se lasa la racit. Se bate si frisca si se lasa la racit. Cele doua creme se amesteca bine, apoi se pun fructele bine scurse.

Se lasa la racit 20 de minute, iar tortul se monteaza in forma in care s-a copt cu crema intre foile de blat.

Se tine la rece minim 4 ore. Se scoate din forma, se pudreaza cu zahar, cacao sau ciocolata rasa si se orneaza cu visine.

Incearca sa eviti torturile foarte "grase" fiindca atunci cand vor ajunge la desert, mesenii tai vor fi, probabil, cu stomacul plin.

Pentru un efect placut si o masa de neuitat, acorda detaliilor atentia cuvenita. Incearca sa decorezi platourile de servire si farfuriile invitatilor tai. Poti alege si forme tematice, de bradulet, etc. Ai grija insa sa imbini utilul cu placutul si sa nu obtii o masa prea simandicoasa de care prietenii sa nu se poata bucura pe deplin, de grija sa nu strice munca ta.

In privinta bauturilor, ai o multime de variante pe piata. Daca vrei sa experimentezi, poti sa inventezi sau sa prepari o serie de cocktail-uri. Ai grija ca in barul tau sa se afle si bauturi si cocktail-uri non-alcoolice pentru soferii serii. De asemenea, pregateste si cafeaua pentru petrecaretii diminetii care vor avea nevoie de o ceasca de cofeina revigoranta.


Te-ar putea interesa:
  • Retete de post si retete de Pasti

    A inceput postul Pastelui si te gandesti ce retete sa mai pregatesti pentru familia ta. Urmareste stilfeminin.ro si vei gasi idei pentru realizarea unor meniuri care pot fi copioase, desi sunt "de post". Poti indeparta cu succes ideea preconceputa care spune ca o masa de post este una saracacioasa si nu foarte tentanta.

  • Retete de toamna

    Dupa o perioada de pauza in sfarsit revin la voi. Ce ati mai pregatit bun? Cum ati pus muraturile? Cata dulceata v-a iesit? Ce retete ati mai descoperit? Eu am pus muraturile si am facut dulceata si gem dupa reteta mamei mele. Am invatat si eu din tainele gastronomiei.

  • Retete de smoothie

    Smoothie-ul este o bautura densa, racita ori amestecata cu gheata pisata, preparata din fructe/legume prospete prin zbrobire la blender. Pe langa ingredientele clasice, smoothie-urile mai pot contine miere, sirop, iaurt sau inghetata.

  • Retete de Craciun

    E drept ca era mult mai usor in vizita la ai tai in ziua de Craciun. Nu trebuie insa sa-ti faci prea multe griji din cauza ca anul acesta tu vei fi gazda – te vei descurca de minune. Iti propunem un meniu cu retete de Craciun, pe cat de traditional, pe atat de special prin modul de prezentare si servire al fiecarui fel in parte.

  • Retete cu ciuperci

    In perioadele de post nu este deloc usor sa pregatesti mancaruri variate, deoarece combinatiile par a fi reduse la jumatate cel putin. Totusi, cu putina imaginatie, poti inventa tot felul de preparate chiar si fara carne. Azi iti propunem trei retete cu ciuperci.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii