Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tendinte 2010: Accesoriile de par supradimensionate

Joi, 15 Aprilie 2010
Tendinta 2010: Accesoriile de par supradimensionate
foto: stilfeminin.ro
Sezonul acesta, daca vrei sa faci o declaratie de stil, poti miza cu incredere pe accesoriile de par XXL. De la fundele ordonate ale anilor '40 - '50 la cele contestatare ale anilor '80, de la bentitele decorative ale anilor '20 la cele sport-chic ale anilor '80-'90, accesoriile de par revin pe podiumuri insotite de o bogata istorie si de marimi pe masura.

Creatorii s-au intrecut in a face propuneri care mai de care mai interesante si inventive pentru accesoriile capilare de anul acesta. Culorile propuse acopera cu usurinta paleta cromatica a curcubeului si se declina intr-o multitudine de nuante fascinante. Iar modelele variaza de la fundele supradimensionate la cele discrete, de la o floare simpla la etalari de buchete stilizate, de la panglicile mai inguste sau mai voluminoase legate in jurul capului, la complicatele structuri realizate din bucati de tul, dantela sau voal.
          
Astfel, modelele de la Luella au la baza cocurilor vintage funde din piele supradimensionate - in nuante fosforescente de rosu, corai, galben, dar si negre – ce contrasteaza cu nuantele hainelor si ale machiajului in tonuri puternice. O interpretare excentrica a fundelor, care ne aduce aminte de look-ul Madonnei din anii '80, este si cea propusa de Marc by Marc Jacobs. Realizate din tafta si colorate in albastru-cobalt, turcoaz, rosu, fucsia si negru, fundele - asezate de aceasta data intr-o parte – intregesc un look de inspiratie retro-sic.
         
La motivul florilor supradimensionate au apelat cei mai multi dintre creatori, intr-o adevarata feerie de inspiratie istoricist-naturalista. Diane von Furstenberg mizeaza pe florile realist lucrate, asezate de-o parte si de alta a coafurilor buclate de inspiratie hippie. Chanel isi gaseste inspiratia in formele delicate ale frunzelor si florilor de camp, pe care le modeleaza in bentite gratioase. In timp ce Krizia apeleaza la varianta mai dura, stilizata in piele neagra, care devine punctul focal al tuturor tinutelor sale.
         
Bentitele cunosc si ele un nou moment de glorie anul acesta. Pe acestea le regasim atat in varianta mini, cat si in cea supradimensionataZac Posen le prefera pe cele mini, in nuante neon de verde si fucsia, pe care le impleteste delicat in cocurile rasucite. La Botegga Veneta, ele sunt realizate dintr-o bucata de panglica subtire alba si desavarsesc coafurile inspirate din anii '60. Lacoste combina ingenios stilul flapper al anilor '20-'30 cu elemente sport, prin utilizarea bentitelor albe de tenis sau a unor panglici late in dungi constrastante – legate in jurul capului cu ajutorul unor funde supradimensionate. La benzile late din material apeleaza si colectia propusa de Hermes. Aici, acestea sunt uni - in nuante inchise sau nude – si compacte. De asemenea, colectia Hermes ne propune si o reinterpretare a bentitelor supraelastice in doua culori, care accesorizeaza atat tinute sport-chic, cat si costume elegante.
            
Variante inedite de accesorizare intalnim la Catherine Malandrino, Marni, Oscar de la Renta sau deja-mentionatul Lacoste – sub forma turbanelor sau esarfelor din matase stranse delicat in jurul capului. Dar si la Moschino, care ne propune o forma inedita pentru accesoriile sale capilare: inima (realizata din impletitura neagra si purtata fie ca atare, fie imbracata in bucati de matase colorata).           
          
Iar pentru ca moda este in esenta un taram al jocului, nu putem sa nu mentionam penele lungi - vopsite in culori solare – din colectia Vivienne Westwood, folosite pentru a evidentia coafurile extrem-flamboaiante ale manechinelor. Nu-l putem uita insa nici pe excentricul John Galliano, cu ale sale perle (inspirate de clamele-bijuterie din epoca victoriana) sau combinatii de buchete de flori in marime naturala cu pene, dantela, voal, lana sau chiar hartie de ziar.
           
Cu o asemenea varietate de texturi si culori, ne va fi greu sa ne hotaram asupra modelului preferat. Vestea buna este insa ca avem o vara intreaga inainte pentru a experimenta si a ne alege accesoriul de par - jucaus sau sofisticat - care ne reprezinta cel mai bine.


Andreea Peticaru

accessorize (102).jpg
accessorize (114).jpg
accessorize (147).jpg
accessorize (54).jpg
accessorize (84).jpg
melimelo (11).jpg
melimelo (112).jpg
melimelo (12).jpg
melimelo (13).jpg
melimelo (130).jpg
melimelo (15).jpg
melimelo (6).jpg
 

Sursa foto: stilfeminin.ro


Te-ar putea interesa:
  • Trenduri 2010: cum asortam accesoriile din impletituri

    Palariile, gentile si sandalele realizate din diverse impletituri pot fi considerate accesoriile verii prin excelenta. Sezonul acesta, designerii le-au pus in valoare prin modele cochete de inspiratie romantica, masculina sau rock-chic.

  • Stil de moda: bijuterii supradimensionate

    Bijuteriile supradimensionate sunt un must-have in aceasta vara.Sunt un accesoriu perfect atat pentru o tinuta de zi cat si la una de seara si arata superb!

  • Tendinte 2010: denimul

    Pentru anul 2010, marii designeri ne propun nu numai o reintoarcere in tendinte a denimului taiat sau sfasiat, ci si revenirea lui in forta pentru toate piesele vestimentare, inclusiv in combinatii moderne ale diverselor tipuri de denim.

  • Tendinte 2010: Ciorapii la vedere

    Printre tendintele cele mai controversate ale anului 2010 se numara si purtarea ciorapilor la vedere, in combinatie cu sandale (oricat de elegante) – mai ales cu platforma, pantofi pip-toe sau botine cu varful decupat. Tendinta se pastreaza si pentru sezonul toamna-iarna 2010-2011, cand furori vor face ciorapii lungi pana la nivelul coapsei, zariti in partea superioara a unor cizme aproape la fel de inalte.

  • Tendinte toamna-iarna 2010 - Materiale

    Dupa ce v-am obisnuit cu o serie de materiale ample care sa va familiarizeze cu cele mai puternice trenduri ale acestui sezon rece, am ales sa schimbam un pic perspectiva si sa trecem de la diversele teme abordate de designerii internationali la materialele folosite de acestia in cadrul colectiilor. Avand de a face in cazul de fata si cu un sezon dominat de temperaturi scazute, am gasit cu atat mai potrivita aceasta schimbare de unghi. Asadar, care sunt principalele materiale si tesaturi care se remarca in sezonul toamna-iarna 2010-2011?

Mesaje (3) »
...
scris de diva_female, May 01, 2010

unele sunt interesante

...
scris de ilonnna, February 17, 2011

vreau sa cumpar pantofi cu toc inalt

...
scris de ilonnna, February 17, 2011

sunt blonda


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii