Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

2010: tendinte in materie de incaltaminte - prima parte

Luni, 17 Mai 2010
2010: tendinte in materie de incaltaminte - prima parte
Foto: Hepta
Odata cu schimbarea sezoanelor, revine in actualitate vesnica noastra preocupare: cu ce sa ma incalt in continuare? Sa fie si frumos, si usor de asortat, si rezonabil ca pret si, poate cel mai important, sa fie in tendinte. Pentru cele care vor sa infrunte noul sezon cu capul sus, urmeaza un ghid al trendurilor din 2010 in materie de incaltaminte feminina.

Precum s-a intamplat si in vestimentatie, anumite trenduri au ramas, demonstrandu-si durabilitatea pe marile podiumuri internationale. Printre acestea, avem in primul rand varianta moderna a pantofilor Mary Jane, adica pantofi cu platforma si tocuri inalte - stiletto sau de forma masiva trapezoidala. Acestia se remarca prin modelele indraznete (ca in colectia Miu Miu), prin aplicatiile florale si texturile lemnoase (ca in colectia Chanel) sau prin folosirea pielii de crocodil (ca in colectia Mariella Burani).
 
Un alt model de pantofi cu platforma este cel decupat elegant in fata, de tipul pip-toe (ca in colectia Akris). Acesta poate fi purtat atat in nuante nude ca sampania, caramelul, bejul, cremul sau griul deschis, cat si in nuante vibrante ca verdele-smarald, galbenul solar, rosul coral, portocaliul aprins ori albastrul-cobalt.

Akris_pantofi_piptoe.jpg
Chanel_pantofi_maryjane.jpg
Mariella_Burani_pantoficrocodil.jpg
 



Foarte cautate in acest sezon raman croielile din piele de doua sau mai multe culori, precum si cele din satin sau cu franjuri. Iar pentru o aparitie intr-adevar provocatoare, putem face apel la detaliile rock-chic de felul tintelor, lanturilor, cataramelor, fermoarelor si texturilor cu luciri metalice (propuse de colectiile John Richmond, Lanvin, Roccobarocco sau DSquared2).
 
John_Richmond_sandalerock.jpg
Lanvin_pantofi_rockchic.jpg
Roccobarocco_sandaleinalte_platforma.jpg
 



Platformele pot fi si de sine-statoare: pe de-o parte comode, inocente si foarte usor de asortat, realizate din pluta sau acoperite cu franghie (precum vedem la Stella McCartney, Antonio Marras sau Rochas); pe de alta parte, adevarate declaratii stilistice, marturii ale unor imaginatii creatoare neintrecute (precum vedem la Dior, Givenchy, Nanette Lepore sau John Galliano).

Dior_ciorapi_scurti1_hepta.jpg
Givenchy_sandale_platforma.jpg
Stella_McCartney_sandalepluta.jpg
 



La moda anul acesta raman si botinele pana la glezna, mai ales in varianta cu platforma. Acestea pot fi realizate din piele intoarsa, in nuante nude sau in tonuri de verde, kaki ori maro - folosite uni sau cu accente tonice de albastru, verde lamaie ori portocaliu (ca in colectia Basso&Brooke).

Ca materiale pentru realizarea/decorarea botinelor, marii creatori folosesc de asemenea satinul (vedem la Miu Miu), dantela si plasa (la Dolce&Gabbana), plasticul imprimat si portiunile metalice (la Marchesa Louboutin ori Versace), sau pielea amplu decupata - insotita de sireturi sau catarame (la Gianfranco Ferre, Emilio Pucci sau Derek Lam).

DG_botinedantela.jpg
Gianfranco_Ferre_sandale.jpg
Versace_botine.jpg
 

Sursa foto: Hepta


Andreea Peticaru


Citeste si 2010: tendinte in materie de incaltaminte - a doua parte







Te-ar putea interesa:
  • 2010: tendinte in materie de incaltaminte - a doua parte

    Citeste si 2010: tendinte in materi de incaltaminte - prima parte Una dintre cele mai controversate tendinte in materie de incaltaminte pentru 2010 este reprezentata de cizmele lungi decupate. Fie ca sunt realizate din matase, din dantela sau din piele - in stilul military (Jean-Paul Gaultier) ori rock-chic (Frankie Morello), acestea confera tinutei un aer cutezator si plin de farmec.

  • Tendinte 2010 primavara-vara - prima parte

    Anul 2010, sau noul an de criza, s-a dovedit a fi si anul noilor provocari in domeniul vestimentar. Desi unii dintre designeri au preferat sa mearga la sigur, mizand pe anumite tendinte deja validate in sezoanele trecute (vezi de exemplu Philip Lim, Derek Lam sau Badgley Mischka), altii s-au dovedit cel putin la fel de creativi ca inainte de recesiune (vezi de exemplu Jean-Charles de Castelbajac, Jean Paul Gaultier, Dolce&Gabbana sau regretatul Alexander McQueen). Mai toti insa au pus anul acesta accentul pe o mai mare functionalitate si pe finisajele impecabile, vrand parca sa arate ca moda nu este doar un act de creatie, ci si o placuta necesitate.

  • Tendinte 2010 primavara-vara - a doua parte

    Vezi si Tendinte 2010 primavara-vara - prima parteLa polul opus all-nude-ului se afla trendul imprimeurilor, prezente anul acesta pe toate piesele vestimentare si in combinatii care mai de care mai extravagante.

  • 2010: cele mai importante culori ale sezonului primavara-vara - prima parte

    Sezonul primavara-vara 2010 poate fi exprimat cel mai bine prin intermediul culorii. Expertii internationali Pantone si Interfilere au sintetizat tendintele de pe marile podiumuri si ne-au propus fiecare o paleta interesanta de culori. Puse cap la cap, aceste doua palete coloristice devin un veritabil ghid al cumparaturilor cu stil.

  • Tendinte in materie de esarfe toamna/iarna 2012/2013

    Esarfele nu sunt doar niste accesorii practice, ci si foarte la moda in sezonul toamna/iarna 2012/2013. Modul in care le folosim este limitat doar de imaginatie, deoarece un model bine ales poate anima orice outfit lipsit de stralucire. In colectiile pentru acest sezon designerii utilizeaza o paleta larga de modele de esarfe pentru femei: inguste, late, scurte, excesiv de lungi, saluri sau esarfe-guler, toate la fel de la moda.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii