Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Trei greseli de stil pe care sa le evitam

Vineri, 24 Iunie 2011
Trei greseli de stil pe care sa le evitamDesi adeseori subestimata, moda nu este numai un domeniu al superficialitatii. Daca o vorba veche si plina de invataminte din popor spune ca "haina nu face pe om", asta nu exclude detaliile pe care vestimentatia le poate furniza despre o persoana anume sau chiar despre o natiune, daca incercam o perspectiva de ansamblu.

Moda
strazii este un veritabil barometru de stil. Numeroase trenduri se nasc in prima faza in mediul urban, fiind apoi preluate si aduse la o scara internationala de designeri, iar  circuitul acesta functioneaza la fel de bine si in sens invers.

Greselile insa se strecoara mai usor in outfiturile noastre de zi cu zi, motiv pentru care vom incerca sa evidentiem si sa corectam cinci greseli de stil des inalnite in moda strazii din Bucuresti si/sau din tara.

1. Supra-asortarea

Moda romaneasca, termen prin care voi face referire in cele ce urmeaza numai la moda strazii, este iesita de curand dintr-o perioada de ingradire, ca sa nu zicem de subzistenta. Si asa cum facem in aproximativ orice domeniu iesit de sub auspiciile comunismului, avem tendinta sa exageram atunci cand vine vorba de vestimentatie.

Intra-adevar, ideea de a asorta elementele care compun o tinuta vestimentara ne duce spre echilibru cromatic. Adeseori insa, uitam ca moda ar trebui sa fie un domeniu in care sa experimentam, sa ne jucam cu propriile resurse.

Nimic nu poate fi mai plictisitor decat o tinuta mono-cromatica. Nu va fie frica sa jonglati cu accesoriile si obiectele vestimentare din garderoba.

Daca inca nu aveti suficienta incredere in deciziile vestimentare pe care le faceti, aflati ca prea putine dintre noi ne nastem cu un stil propriu peste noapte. Un concept atat de vag cum este stilul se educa in timp si se transforma cu fiecare obiect pe care il adaugam unui outfit.

Incepeti cu combinatii surprinzatoare la o scara mica. Accesoriile sunt o parte componenta a garderobei noastre in care putem investi in mod constant, fara sa ne alegem cu o gaura in buzunar.

O tinuta all black, spre exemplu, poate fi scoasa din anonimat prin accesorizare: bratari supradimensionate , o serie de lanturi argintii suprapuse, o pereche de pantofi intr-o culoare electrica, etc.

De asemenea, daca vreti sa incercati o iesire din rutina vestimentara, nu va fie frica sa va inspirati din presa sau blogurile de specialitate. Exista o puzderie de bloguri de stil, ale caror detinatoare ne incanta cu tinutele lor zilnice. Puteti recrea outfituri care va plac cu ceea ce aveti la dispozitie in propriul dressing.

2. Office vs Sport

Una dintre cele mai mari greseli de stil pe care mi-a fost dat sa le "admir" pe strazile Bucurestiului am regasit-o la doamnele imbracate intr-un stil office. Munca de birou ne impune, intr-adevar, anumite limite din punct de vedere vestimentar.

Adaugati la acest aspect si o cantitate sanatoasa de documente sau alte "nimicuri" (agende, laptop, etc) pe care trebuie sa le transportati zi de zi si veti intelege despre ce vorbesc.

Nimic nu poate fi mai deprimant decat un sacou, un pardesiu, etc. dotat cu un ghiozdan supradimensionat.

Avem asadar una bucata element office, fiindca de cele mai multe ori sacoul este completat de o pereche de pantofi, o fusta de stofa sau o pereche de pantaloni eleganti, plus una bucata element sport.

Un ghiozdan, indiferent de designul care se vrea mai sobru, nu va putea fi asortat la o tinuta de birou.

Exista o gramada de alternative sanatoase din punct de vedere stilistic la un ghiozdan. Gentile supradimensionate sunt in tendinte de sezoane bune, iar oferta de pe piata este marturia acestui fapt.

Daca o geanta nu este de ajuns, puteti adauga o mapa gen diplomat unde sa va tineti documentele. De asemenea, companiile producatoare de accesorii pentru laptopuri si notebookuri au intuit nevoile femeilor si propun si ei numeroase tipuri de genti elegante in acord cu tendintele din moda.

3. Erori de make-up


Acest punct merita dezvoltat pe larg, dar pana la un viitor articol voi puncta esentialul in cele ce urmeaza.

Acordati mare atentie nuantei de fond de ten aleasa. Doua nuante mai inchise decat cea a tenului nu va da senzatia de fata bronzata, ci de artificial si kitsch. De asemenea, evitati fondurile de ten cu structura grasa.

Fondul de ten trebuie sa mascheze imperfectiunile tenului, nu sa le evidentieze.

Nu optati pentru un machiaj colorat pe timp de zi. Seara ne permitem sa experimentam in materie de make-up, tocmai fiindca prezenta luminii artificiale ne-o permite, temperand culorile puternice. Lumina soarelui, pe de alta parte, schimba foarte mult perspectiva.

Puteti incerca tonuri pastelate: roz, lavanda, blue, vernil, etc. Insa aveti grija la dozajul cantitatii si la outfitul la care vreti sa asociati machiajul. Machiajul natural, cu accentul pe buze sau pe pometi, este foarte bine vazut in acest sezon.

Mare atentie si la blush. Scuturati pensula inainte de a aplica produsul pe pometi, evitand astfel incarcarea tenului. Rolul blushului este de a accentua umbrele naturale, nu de a crea unele noi.

Atentie, ca si la fond de ten, la nuanta. Nu incercati nuante de oranj decat daca aveti tenul usor masliniu.
Tonurile de roz sunt potrivite tenului deschis la culoare.




Te-ar putea interesa:
  • 29 de Greseli in Stil pe care trebuie sa le evite Iubitul tau

    Aspectul pentru tine ca si femeie este foarte important, atunci de ce sa nu se reflecte acest lucru si  asupra iubitului tau? Din pacate, barbatul nu este intr-o  concordanta cu femeia de langa el. In majoritatea cazurilor, motivele sunt destul de simple fie ca nu-i pasa, poarta ce i se cere, sau nu cunoaste detalii despre acest aspect.

  • 7 greseli prin care iti deteriorezi parul

    Inainte sa te plangi ca ai un par rar, uscat, deteriorat, cu varfuri despicate, citeste acest articol si afla unde gresesti. Parul tau nu se imbolnaveste singur, ci are parte de o gramada de probleme din cauza neglijentei tale. Afla unde este vina ta si evita de acum incolo obiceiurile gresite, daca iti doresti un par sanatos, care sa fie invidiat de ceilalti.

  • 4 greseli pe care le faci atunci cand alegi produse cosmetice

    Probabil ca ti se intampla deseori sa fii nemultumita de produsele cosmetice pe care le alegi. Fie nu au rezultatele promise, fie chiar iti fac rau. Unde gresesti tu si unde gresesc producatorii de astfel de produse de ingrijire si infrumusetare? Afli in continuare.

  • 10 simboluri de stil pe care ar trebui sa le urmaresti

    Yves Saint Laurent a spus odata “moda dispare, dar stilul este etern”. Acest citat m-a fascinat dintotdeauna pentru ca imi aduce aminte da faptul ca nu este vorba numai de haine ci si despre modul in care le porti.

  • 25 dintre filmele noastre preferate de dragoste si look-urile pline de stil pe care vrem sa le furam

    Filmele noastre preferate de dragoste au abilitatea de a ne transporta de pe canapea intr-o romanta intr-o cafenea din Montmartre, intr-un liceu din Beverly Hills, la bordul Titanicului sau poate chiar mai departe. Pentru a adauga si mai mult farmec, aceste filme nu numai ca ne fac sa visam la cavaleri moderni in armuri stralucitoare, ci ne lasa cu o impresie de stil cu adevarat spectaculoasa.Nu putem sa nu ne gandim la garderoba de vis din “An Affair to Remember” din anii ’50, la stilul clasic American al lui Ali MacGraw din “Love Story” sau chiar la tinute de iarna de lux ale lui Cameron Diaz din “The Holiday”.

Mesaje (3) »
...
scris de Raluca., June 16, 2010

Mi-am luat o pereche de sandale gri cu o floare maricica si nu sunt foarte incantata.Sunt potrivite pentru vara aceasta?

...
scris de Lelaina, June 24, 2010

Draga Raluca, Griul este o culoare neutra, deci nu vad de ce nu ar fi potrivita acestui sezon, Elementul floral, de asemenea, la prima vedere nu suna rau. Dar ca sa iti pot da un sfat pertinent mi-ar trebui o descriere mai detaliata si/sau o poza.

...
scris de anutta, January 23, 2011

Merge o camasa inchisa la culoare in timpul zilei la o festivitate...la un costum barbatesc?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii