Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Machiajul inspirat din anii '60

Vineri, 09 Septembrie 2011
Machiajul inspirat din anii '60
Foto: Hepta
Desi nu a capatat statutul de trend, machiajul in stilul anilor '60 a fost folosit in 2010 pentru a amplifica caracterul scenic al colectiilor semnate Anna Sui, Derek Lam, Valentino sau Yves Saint Laurent. Plin de culoare si dramatism, acest tip de machiaj este o alegere inspirata pentru serile fermecatoare de vara.

Daca in anii '40 - '50, idealul feminin era acela al unei femei mature si sigure pe ea, in anii '60, look-ul adolescentin - incarnat de modele ca Twiggy, Verushka, Jean Shrimpton sau Pattie Boyd - preia puterea. Adresandu-se tinerei generatii, machiajul caracteristic anilor '60 este colorat, intens expresiv si prezinta variatiuni - in functie de context (zi/seara) si, implicit, de gradul de elaborare.

Specifica pentru anii '60 este accentuarea zonei ochilor, care contrasteaza puternic atat cu albul fetei, cat si cu nuanta pala a buzelor. Pentru a obtine acest efect, se aplica in primul rand un fond de ten translucid (sau usor autobronzant) cu putere mare de acoperire, peste care se adauga o pudra cu efect matifiant. Persoanele cu tenul deschis isi pot aplica un blush intr-o nuanta cat mai naturala de roz, in timp ce persoanele cu tenul mai inchis/bronzat este indicat sa ramana la finisajul mat dat de fondul de ten si de pudra.

Pentru a evidentia ochii, buzele sunt facute si ele sa para cat mai pale, fie prin aplicarea fondului de ten, fie prin folosirea unui ruj mat sau stralucitor peste fondul de ten. Foarte cautate erau in primul rand nuantele de roz - delicate pentru un machiaj cu mult tus sau vibrante pentru un machiaj colorat. Apoi nuantele nude cat mai apropiate de alb, precum si cele cu straluciri metalizate de auriu, argintiu sau bronz.

Un alt element definitoriu pentru acest tip de machiaj este aplicarea fardului de ochi pe toata pleoapa. Pentru un machiaj relaxat sau jucaus, nuantele de albastru, verde si/sau tonurile luminoase de alb, bej, maro sunt cele mai potrivite. Specifice pentru acei ani sunt folosirea a doua sau mai multe culori juxtapuse, precum si acoperirea intregii zone pana sub linia sprancenelor.

Pentru un machiaj "dramatic" in stilul acelei perioade, tusul negru (sub forma lichida sau solida) va fi aplicat de jur imprejurul ochilor. Pe pleoapa superioara, conturul se traseaza mai ingrosat catre coltul extern, unde va fi terminat sub forma de codita. Conturul din partea inferioara se traseaza imediat sub linia genelor, iar marginea interna a pleoapelor poate fi evidentiata prin utilizarea unui creion alb.

Machiajul inspirat din anii '60
Foto: Hepta
Un machiaj spectaculos poate fi obtinut si prin evidentierea pliului pleoapei, inainte de trasarea conturului cu tus negru. Pentru aceasta, mai intai se aplica pe toata pleoapa superioara o nuanta nuda (simpla sau cu particule stralucitoare), dupa care conturul arcuit al pliului este subliniat cu ajutorul unui creion inchis (brun, violet, gri inchis) sau al unui fard intunecat. Aceasta tehnica evidentiaza si mai mult ochii, dand senzatia de profunzime.

Anii '60 sunt cunoscuti si pentru folosirea la scara larga a genelor false, operatiune care necesita insa timp suplimentar si o doza sporita de indemanare. De aceea, daca nu avem experienta, este recomandabil sa apelam la genele false doar in situatii speciale sau daca avem pe cineva care sa ne ajute.

In ceea ce priveste mascara, aceasta va fi neaparat de culoare neagra si se va aplica in straturi succesive, dupa folosirea, la nevoie, a unui clestisor pentru curbarea genelor. Efectul cautat poate fi mai natural sau mai apropiat de aspectul genelor false - cu genele naturale lipite declarativ sub forma de tepi.

Tusa finala este data de atitudinea acestei perioade, supranumite "the swinging sixties": increzatoare, nonconformista si plina de viata.



Andreea Peticaru




Te-ar putea interesa:
  • Tendinte de sezon: Anii `40 sau anii `70?

    In sezonul toamna iarna 2011/2012, sursa de inspiratie a designerilor oscileaza intre anii `70, un trend prezent constant in ultimele sezoane pe podium, si deceniul anilor `40, mai putin exploatat.

  • Machiajul - machiajul pentru ochii verzi

    ”Am ochii verzi. Ce culori ar trebui sa folosesc ca sa ii scot in evidenta?”, ”Ochii mei sunt verzi, ma intreb oare ce culori de farduri mi s-ar potrivi?”. Aceste fraze iti suna familiar?

  • Altuzarra actualizeaza anii '90

    Altuzarra s-a nascut din dorinta de a oferi o garderoba practica si contemporana femeii moderne profesioniste. Identitatea Altuzarra poate fi descoperita undeva intre legenda culturii franceze si energia pulsatorie a New York-ului.

  • Trend de toamna: anii `60

    Trendul inspirat din anii `60 a fost remarcat pe podium in cadrul prezentarilor colectiilor pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012, in colectiile semnate Alberta Ferretti, Jean Paul Gaultier si multi altii.

  • Nivea Hair: Anii ’30 - Vedeta

    Salbaticia si libertatea anilor ’20 fusesera date uitarii, iar femeile nu mai cautau look-ul usor masculinizat al anilor ’20, cand silueta si feminitatea aproape ca disparusera.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii