Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Trenduri 2010: stilul androgin

Vineri, 06 August 2010
Trenduri 2010: stilul androgin
Foto: Hepta
Unul dintre cele mai fascinante trenduri ale anului 2010 este cel androgin. El are la baza atat dandismul sfarsitului de secol XVIII, cat si numeroasele elemente de vestimentatie masculina introduse in moda feminina odata cu secolul al XX-lea.

Tinutele androgine combina intr-un mod elaborat si aluziv multiplele elemente specifice vestimentatiei masculine cu cele tipic feminine. In cazul celor mai reusite combinatii, impresia generala transmisa este extrem de provocatoare si usor onirica, fara ca vestimentatia sa para hibrida.

In 2010, tinutele androgine se indreapta in numeroase directii stilistice. Poate cea mai populara dintre ele - datorita utilizarii sale de catre cantaretii anilor '80 - este cea rock-chic. Jeansii skinny sau cei trei-sferturi rulati (boyfriend jeans), lanturile, tintele, ciocatele din piele si ochelarii stil aviator creeaza impreuna un look demn de un star (pop -) rock. Caracteristica pentru 2010 este insa imbinarea directiei rock-chic cu influentele country, precum vedem in colectiile Chanel sau D&G. Pielea perforata, franjurii si accesoriile din impletituri asigura integrarea stilului rock-chic in randul tinutelor hot ale anului 2010.

Chanel_denim2_hepta.jpg
DG_ss2010(2).jpg
DG_ss2010(5).jpg
 


Vorbind de stilul androgin, nu putem omite tinutele elegante prin care s-au facut remarcati barbatii dandy ai secolelor trecute. In 2010 au revenit in trenduri pantalonii conici cu talia inalta si sacourile scurte din vestimentatia toreadorilor. De asemenea, vestele scurte si pantalonii baggy, care aduc aminte de vestimentatia orientala a eunucilor.

Definitorii pentru stilul androgin-elegant al anului 2010 sunt si vestele, camasile cu model pepit, braurile, esarfele infasurate in jurul gatului sau gulerele inalte in stil victorian. Iar pentru un look ultra-sofisticat, putem opta pentru o coafura geluita de inspiratie masculina, precum vedem la Roberto Cavalli sau Dolce&Gabbana.

Dolce_Gabbana_ss2010.jpg
Roberto_Cavalli_ss2010_esarfa(1).jpg
Roberto_Cavalli_ss2010_esarfa(2).jpg
Roberto_Cavalli_ss2010_esarfa(3).jpg
YSl_ss2010_(13).jpg
YSl_ss2010_(4).jpg
 


O abordare jucausa a stilului androgin o gasim in sfera tinutelor sport sau sport-casual. Aici, elementele seducator-bizare specifice stilului androgin sunt incorporate in directiile high-tech, retro sau hippy. Totusi, fie ca vorbim de costume mulate a la James Bond, de tinute lejere de vacanta ori de palarii sau pantofi - oxford - cu farmec retro, efectul de fascinatie este asigurat.   
 
Isaac_Mizrahi_ss2010(1).jpg
Julien_Macdonald_ss2010_sport(1).jpg
marni_ss2010(2).jpg
 



Andreea Peticaru


Sursa foto: Hepta







Te-ar putea interesa:
  • Trenduri 2010: stilul sport

    Una dintre tendintele cele mai originale ale sezonului de primavara-vara 2010 este combinarea pieselor vestimentare casual sau chiar elegante cu cele de inspiratie sportiva.

  • Stilul militar - trenduri toamna - iarna 2010 - 2011

    Stilul militar prezentat pe catwalk si ulterior adaptat vestimentatiei de strada nu reprezinta o noutate. Prima etalare a acestuia pe podium poate fi raportata la anii `70, atunci cand Yves Saint Laurent a adus in atentia iubitorilor de moda trench-ul specific ofiterilor. De atunci, stilul militar, desi ar putea parea destinat strict unei sfere profesionale bine delimitate, devine din ce in ce mai popular, atat timp cat se pastreaza doar anumite elemente desprinse din modelele uniformelor originale.

  • Trenduri 2010: franjuri

    Parte integranta a modei hippy din anii '70, franjurii se poarta din nou in 2010, aplicati pe genti, incaltaminte, rochii, fuste si chiar sub forma de cercei sau coliere. Iata cateva sfaturi pentru a-i afisa cu stil, atat pentru vestimentatia casual, cat si pentru cea eleganta.

  • Trenduri 2010: coafurile cu gel

    Marile case de moda au propus pentru 2010 cele mai indraznete, seducatoare si diverse coafuri pe baza de gel. Extrem de versatile, acestea se potrivesc oricarui tip de tunsoare sau vestimentatie.

  • Trenduri 2010 - Palariile

    Va amintiti ca in istoria modei a fost o perioada in care palariile aveau un rol crucial in garderoba oricarei doamne? Insasi meseria de palarier a starnit o oarecare fascinatie de-a lungul timpului, daca stam sa ne amintim macar de faimosul personaj al Palarierului Nebun din cartea Alice in Tara Minunilor.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii