Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

S-a deschis Festivalul Culturii Thailandeze, in capitala

Luni, 20 Septembrie 2010
S-a deschis Festivalul Culturii Thailandeze, in capitala
Foto: Hepta
Festivalul Culturii Thailandeze
, o punte intre cultura Thailandei si cea a Romaniei, si-a deschis vineri portile la Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" din Capitala.

Eveniment de mare onoare, din care toti romanii pot sa invete, dupa cum il caracteriza Chantipha Phutrakul, ambasadoarea Regatului Thailandei in tara noastra, festivalul se va desfasura in perioada 17 - 22 septembrie la Muzeul Satului si in Parcul Cismigiu, informeaza Agerpres.

Manifestarea este organizata de Ambasada Regatului Thailandei in Romania, cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National al Romaniei (MCPN), Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" si Primariei Municipiului Bucuresti.

Diplomatul thailandez a remarcat, la festivitatea de deschidere a evenimentului, asemanarile dintre cele doua tari in ceea ce priveste dansul, muzica si costumul popular, precum si afluxul de turisti romani si thailandezi in cele doua tari, ajuns la un numar de 7.000 anual de fiecare parte.

Directorul general al Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti", dr. Paula Popoiu, a declarat ca actiunea, desfasurata in cadrul programului "Descoperim civilizatiile", derulat de muzeu, este cea de-a treia organizata cu Thailanda.

"Este un adevarat regal cultural, la care sunt sigura ca se vor lega noi prietenii, noi ambasade venind spre Muzeul Satului sa-si prezinte traditiile", a spus dr. Paula Popoiu.

La reusita manifestarii isi dau concursul o trupa de 20 de dansatori, care vor interpreta dansuri populare traditionale thailandeze, si 10 artizani, fiecare cu specialitatea sa, care ii vor initia pe bucuresteni in sculptura in fructe, legume si gheata. De asemenea, le vor arata cum se tese matasea, cum se picteaza umbrelele din hartie si mastile de lemn, cum se fac mobilele din bambus reprezentand pestisori aurii, meniti sa aduca noroc si prosperitate, evantaie din bambus in forma de boboci de lotus, cum se fac acadelele, cum se picteaza obiectele din bambus cu straturi succesive de lac.

Festivalul include prezentarea unor spectacole traditionale de marionete, demonstratii de arte martiale si de box thailandez, ca si activitati pentru copiii de toate varstele.

Potrivit organizatorilor, manifestarea va fi incununata de spectacolul "Nestemate ale Tezaurului Cultural Thailandez - Oglindiri", sustinut de Trupa de Dans Clasic a Regatului Thailandei, un ansamblu experimentat in dificilul dans cu masti, care va avea loc duminica, la Ateneul Roman.

De asemenea, in sala "Gheorghe Focsa" a Muzeului National al Satului "Dimitrie Gusti" este deschisa expozitia "Uimitoarea Thailanda", reunind piese de vestimentatie si arta populara thailandeza.

Nu in ultimul rand, publicul va putea sa deguste delicioasele specialitati ale artei culinare thailandeze, precum faimoasele "paste Phad Thai" sau celebra "supa Tom Yum", aperitive, ca si o mare varietate de fructe tropicale thailandeze, bauturi din plante si bere thailandeza.


Te-ar putea interesa:
  • Festivalul Culturii Thailandeze, in capitala

    Festivalul Culturii Thailandeze reprezinta o punte intre cultura Thailandei si cea a Romaniei, un eveniment de mare onoare din care toti romanii pot sa invete, a apreciat, luni, Chantipha Phutrakul, ambasadoarea Regatului Thailandei in tara noastra, intr-o conferinta de presa dedicata anuntarii manifestarii.

  • Festivalul Culturii Indiene incepe sambata la Bucuresti

    Festivalul Culturii Indiene "Namaste India" se desfasoara intre 9 si 16 octombrie, la Afi Palace Cotroceni, informeaza un comunicat al organizatorilor.

  • S-a deschis festivalul One World Romania

    Festivalul de film documentar dedicat drepturilor omului - One World Romania (17-22 martie) a fost deschis, miercuri seara, la Ateneul Roman, printr-un concert al trupei Urma, evenimentul nefiind lipsit de probleme tehnice: o pana de curent si neintelegeri cu echipa de la lumini.

  • Festivalul CineMAiubit, deschis cu "Universal Spring"

    Festivalul CineMAiubit, care are loc la Cinema Studio, intre 8 si 11 decembrie, a fost deschis, luni seara, cu un mini-concert de colinde sustinut de corul Universitatii Nationale de Arta Teatrala si Cinematografica (UNATC), Innocent Band, si cu filmul polonez "Universal Spring", potrivit MEDIAFAX .

  • Festivalul DaKino va fi deschis de filmul "Looking for Eric"

    Lungmetrajul "Looking for Eric", in regia lui Ken Loach, deschide cea de-a 19-a editie a Festivalului International de Film DaKino, care se va desfasura intre 27 si 29 noiembrie, la Cinema Scala din Bucuresti, au anuntat, joi, organizatorii, intr-o conferinta de presa.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii