Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Anemia - cauze si tratament

Vineri, 17 August 2007

Anemia - cauze si tratament Multe dintre noi ne confruntam cu ea, de ani de zile. Simptomele ei deranjante ne fac sa ajungem la medic si sa fim diagnoticate cu ceea ce se numeste anemie.

Anemia reprezinta scaderea hemoglobinei din sange. Datorita faptului ca numarul globulelor rosii din sange este scazut, bolnavii se pot simti obositi atat fizic, cat si psihic.

Simptomele anemiei:


- stari de ameteala,
- pielea devine palida,
- mainile si picioarele sunt reci,
- cefalee sau dureri de cap,
- slabiciune,
- pierderea cunostintei sau lesin, in cazurile grave.

Cauzele anemiei:


- in nenumarate cazuri, factorii ereditari sunt principalii vinovati pentru aparitia acestei afectiuni,
- carenta fierului, a acidului folic sau a vitaminei B12,
- datorita unei alimentatii dezechilibrate si saraca in vitamine si minerale (in special Ca).
- consumul excesiv de alcool, tutun si cafea,
- cancer gastric,
- hemoragii cronica sau acute,
- leucemie.

La femei, anemia este mult mai intalnita, datorita menstruatiei lunare, care face sa se piarda o cantitate semnificativa de fier, calciu si vitamine.

Anemia - cauze si tratamentTratamentul:

Se administreaza suplimente nutritionale, pentru a imbogati organismul cu mineralele si vitaminele necesare.

Ce se recomanda?


Regim dietetic, ceaiuri din plante naturale, drojdie  si  polen.

Alimentatia in anemie trebuie alcatuita din: carne de pui sau de vita, fructe proaspete (pere, piersici si mere), legume (varza, rosii, fasole verde, spanac, sfecla rosie), paine neagra.

Sunt indicate ceaiurile din plante medicinale: de urzica, coada calului, catina si macese.

Printre tipurile de anemii se numara: anemia feripriva, anemia pernicioasa si talasemiile.

Cea mai raspandita forma este anemia feripriva, cauzata de lipsa fierului din organism. Capacitatea de munca redusa si mortalitatea infantila sunt deseori provocate de lipsa fierului in organism.

Sfatul nostru:


Mergeti la medic, de fiecare data cand aveti un simptom al anemiei.
Tratata la timp anemia poate fi invinsa!
Nu uitati ca in cazuri grave, se poate ajunge la moarte!
Te-ar putea interesa:
  • Cistita - cauze si tratament

    Cistita reprezinta inflamarea vezicii urinare, iar efectele ei sunt deranjante: urinari frecvente, usturimi si dureri la mictiuni (urinari).Femeile sunt frecvent afectate de aceasta afectiune, deoarece uretra este mai scurta. De ce apare? Datorita germenilor sau a infectiilor cu bacterii care ajung din zona anala in zona urinara.

  • SOS: Candidoza vaginala, cauze, simptome si tratament

    Candidoza vaginala sub numele stiintific "Candida albicans" este o micoza ce apare din cauza unei ciuperci (fung) microscopice. Aceasta boala este foarte des intalnita la femei, in perioadele fertile din viata.

  • Insomnia - cauze si remedii

    Insomnia este o tulburare a somnului caraterizata prin imposibilitatea de a adormi sau prin trezirea dupa o scurta perioada de somn (si eventual de mai multe ori in timpul noptii). Un adult sanatos ar trebui sa doarma in general 6-8 ore pe noapte iar copiii mai mult. Unele persoane au nevoie de mai putine ore de somn, dar astfel de cazuri sunt exceptii.

  • Ulcerul gastroduodenal- cauze si simptome

    Ulcerul gastroduodenal face parte din marea familie a ulcerelor peptice, care se manifesta sub forma unor leziuni pe mucoasa stomacala (gastrica) ori duodenala (intestinului subtire superior). Leziunile apar ca urmare a actiunii de iritare si lezare emise de catre secretiile gastrice, acestea continand acid clorhidric si pepsina. Uneori, aceste secretii pot afecta chiar si esofagul.

  • Sexul neprotejat, alcoolul si grasimile - cele mai intalnite cauze ale decesului prematur

    Prin combaterea a cinci factori care afecteaza sanatatea - nutritia deficitara in copilarie, sexul neprotejat, alcoolul, lipsa igienei si hipertensiunea - milioane de decese premature ar putea fi prevenite, iar speranta de viata la nivel global ar creste cu aproape cinci ani, informeaza Reuters.

Mesaje (18) »
...
scris de gratielatv, August 20, 2007

Eu cred ca cel mai bine e sa prevenim orice tip de imbolnavire si sa ne intarim sistemul imunitar. Este chiar mai ieftina preventia decat spitalizarea!
Si... pe cat reusim sa avem grija ce si cat mancam.

...
scris de nuty, September 18, 2007

eu am trecut prin asa ceva ,m-am tratat si ma simt mult mai bine.am vazut luminita de la capatul tunelului.asa catratativa

...
scris de anicik, October 21, 2007

si eu am avut anemie in copilarie; am avut analiza la hemoglobina 8 si eram kiar intr_o faza f avansata a anemiei dar am descoperit la timp si in doua luni un doctor f bun m-a pus cu adevarat pe picioare! asa ca atentie fff mare mai ales pt voi fetelor, adolescentelor daca vreti sa slabiti sa nu o faceti prin infometare pt k ajungeti prea departe si veti avea de luptat impotriva anemiei!
multa sanatate!!!!

...
scris de karmiina, November 08, 2007

Va dau un numar de telefon la care sa apeleti pentru Cllorobalans si Mineral plus , sint Elvetiene , nu sint pe piata dar sint f f f bune.Nr este 0740669930 d-na gabriela

...
scris de stanca, November 08, 2007

Si eu am luat si nu am mai gasit , ma bucur ca ai dat un numar de telefon sa pot sa mi le procur din nou.Merci

...
scris de Monica 32, November 08, 2007

Le-am luat si eu si acuma nu ma pot desparti de Cllorobalans cred ca am devenit un drog pentru mine, stiu pe cineva care a eliminat pietre cu Cllorobalans, este bun pentru orce

...
scris de vizitator, January 07, 2008

;D :) ;) :D :( >:(

...
scris de gabriela, January 07, 2008

nu sunt bune de nimik.sunt varza >:(

...
scris de nico24, January 19, 2008

si eu cred ca am anemie din cate am citit pe net despre aceasta boala ......am fost la multi doctori toti imi spun ca sunt anemica dar nimeni nu mi-a dat un tratament anume.....am momente cand pic jos din picioare in special dimineata cand ma trezesc.........am facut analize imediat dupa o astfel de cadere si mi-a iesit fierul prost scazut.........cineva care a avut aceleasi simptome ca mine imi poate spune ceva?

...
scris de Ely, January 28, 2008

Si eu am avut anemie.A fost foarte neplacut.Am luat Ferrogradumet si mi-a folosit mult.

...
scris de camelia, March 14, 2008

nush ce sa ma mai fac...de cateva zile ma doare incontinuu capu si nu mai rezist!ma simt slabita,nu mapot concentra la scoala,nu am pofta de mancare...credeti ca am anemie? :(

...
scris de all3xxya, March 28, 2008

Si eu am anemie feripriva si este extrem de neplacuta...Sunt mereu ametita si slabita...Ameteala o resimt ca un fel de betie...este oribil!! :(
Iau Ferro-folgamma de vreo luna de zile si am observat doar niste imbunatatiri minore...Nu mai suport, nici la facultate nu m-am mai dus semestrul asta din pricina anemiei pt ca mereu am senzatia ca o sa lesin. Peste 2 sapt trebuie sa ma duc din nou la control...Stiti cumva cam in cat timp ar trebui sa-mi revin? Cat timp dureaza sa se absoarba si sa se refaca rezervele de fier? Multa sanatate tuturor!!!

...
scris de n, August 06, 2009

vai cu problema asta ma confrunt si eu inainte sa iau pastilele ma simteam slabita nu aveam deloc putere ma durea capu eram obosita eram ametita dar acum ma simt mai bn doar oboseala se mai simte oricum noroc si multa sanatate

...
scris de chryssy, August 22, 2009

shi eu ma anemie este foare neplakut.:(((

...
scris de nicoleta 15,septembrie,2010, October 15, 2010

si eu trec prin aceleasi probleme,am inceput sa dau vina pe stresul de la munca, sa nu mai am pofta de mincare,sa obosesc din orice,sa-mi cada parul din cap din ce in ce mai mult,si pentru un tumor pe care il aveam pe uter am pierdut mult singe in ultimele luni.Acum sau gindit doctorii ca am o anemie puternica .sunt in tratament .sper sami revin pentru ca e foarte greu de dus o povara asa mare

...
scris de vasile acatincai, February 06, 2011

mie mia fost recomandat multi vitamin cititi prospectul si o sa vedeti k e ce ne trebue

...
scris de fake hublot, November 19, 2013

The bad information is that no one <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> , even your blind Aunt Millie will assume they're authentic Rolex timepieces. You will come across these Chinese fakes getting offered around the road with strange names around the dials like Folex or Rolexx <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> . Our assistance is always to keep away from these cheapos. <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>replica carier watches</a> They are only very good for gag presents - at finest.

...
scris de replica iwc watches, January 06, 2014

Each glimmering red-Ecologically friendly demanding of medical clinic podiums of Oracle partnership. <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>replica patek philippe sky moon tourbillon</a> Remarkable, <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>replica tag heuer watchesâ</a> Bright emerald green township, <a rel="nofollow" href=http://jandbcoffeeco.com/product/imitation.html>cheap imitation watches</a> Any is going to-Constitute middle of e-The business sector whole world. <a rel="nofollow" href=http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.html>http://petalumafarmersmarket.com/tag-heuer.htmlâ</a>

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii