Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Machiaj - Machiaj pentru ochi albastri

Miercuri, 27 Iulie 2011
Machiaj - Machiaj pentru ochi albastri
Sursa foto: Hepta
De ce ochii albastri ai unor persoane sunt atat de fascinanti? In anumite circumstante sau daca persoanele stiu cum sa aplice machiajul pentru ochi, culoarea albastra a acestora iti poate atrage atentia intr-un mod placut, natural.

In contrast cu aceasta, se pare ca tot ochii albastri inspira si unele dintre ideile cele mai proaste in materie de machiaj al ochilor - se folosesc adeseori explozii de culori cu fard de pleoape si contur pentru ochi care coplesesc cu totul culoarea delicata si unica a irisului. In alte cazuri, cand nu se aplicat nici un machiaj, ochii albastri pot aparea ca avand o culoare stearsa si nesanatoasa - ca si cand culoarea s-ar sterge sau s-ar scurge din ei.

In straduinta de a-ti crea un machiaj potrivit cu trasaturile tale, aplicarea corecta a machiajului pe ochii albastri inseamna o lupta doar pe jumatate castigata. In primul rand trebuie sa inveti sa alegi machiajul cel mai potrivit pentru ochii albastri.

Solutia amplificarii frumusetii ochilor albastri consta, mai degraba, in a te asigura ca ochii tai sunt bine conturati si nu pusi in umbra de un fard de pleoape de o culoare agresiva. Trebuie sa alegi conturul pentru sprancene si ochi si fardul de pleoape potrivite.

Gandeste-te ca celebritatile cu ochi albastri, cele mai populare sunt adeseori barbati, precum Paul Newman si Frank Sinatra. Ei nu cumparau si aplicau tone de produse de machiaj pentru ochi.

Secretul alegerii machiajului cel mai potrivit, inteles de catre toti artistii sofisticati ai machiajului, este acela ca niste sprancene accentuate, un contur alungit al ochilor si o paleta subtila de culori sunt elementele de care ai nevoie, pentru a evidentia magia culorii ochilor albastri.

Trusele de farduri potrivite pentru toate nuantele de albastru si regulile clasice de machiaj pentru ochi albastri (de exemplu rimel negru) nu au importanta in ochii profesionistilor. In functie de nuanta si textura pielii tale, precum si forma ochilor, va trebui sa folosesti produse diferite care sa te completeze (ochii albastri, desi se gasesc cel mai adesea la oamenii originari din vestul si nordul Europei, apar si in Asia, India si unele parti ale Africii). Totodata, trebuie sa iei in considerare toate celelalte elemente care afecteaza culoarea ochilor tai - de la fardul de pleoape la cel pentru gene si sprancene.

Trebuie sa fii atenta si la nuantele subtile din culoarea tenului (culoarea tenului poate varia de la rosu la galben si pana la albastru). Efectul fardurilor de pleoape alese va varia in functie de aceste nuante. De asemenea, trebuie sa stii daca tenul tau este uscat sau are tendinta de a se ingrasa si sa alegi produsele de machiaj pentru ochi si in functie de aceasta.

Poti cumpara cel mai bun fard de pleoape din lume, nu il vei putea folosi cum ai dori daca acesta se va strange in straturi din cauza tenului uscat sau se va intinde din cauza ca tenul este prea gras. Asa cum spune un stravechi si binecunoscut aforism grec, ”Cunoaste-te pe tine insuti!”.

In concluzie, exista multe ingrediente pe care trebuie sa le iei in considerare, daca vrei sa inveti cum sa faci ochii albastri sa iasa in evidenta. Iti vom prezenta cateva sfaturi care sa te ajute in realizarea machiajului, pentru a face ca albastrul ingenuu al ochilor tai sa atraga atentia. Trebuie doar sa urmezi pasii pe care ti-i vom prezenta si sa alegi culorile potrivite pentru fardul de pleoape, conturul pentru ochi si sprancene si rimel. Iata cum sa le alegi.

Sprancenele

Unele dintre primele lucruri de care trebuie sa te ingrijesti, pentru ca sa poti imbunatati aspectul ochilor albastri, sunt curbura si nuanta sprancenelor. Stacya Silverman, artista a machiajului care s-a ocupat de fetele unor celebritati precum Bill Gates si Kevin Bacon, afirma ca niste sprancene bine formate si colorate ”aproape ca elimina necesitatea aplicarii unui machiaj”. Prea adesea, spune ea, femeile cu par si ochi de culori deschise isi coloreaza genele, dar neglijeaza complet sprancenele. ”Am vazut multe persoane care aveau ochi de un albastru veritabil si nici o culoare a sprancenelor!” spune Silverman.

Lui Silverman ii place sa aplice un maro bogat semi-permanent pe sprancenele clientilor sai, in asa fel incat acestea sa fie vizibile tot timpul. Femeilor care nu au acces la servicii profesionale de vopsire, Silverman le recomanda sa foloseasca pudra pentru sprancene si sa o aplice zilnic. In ceea ce priveste culoarea sprancenelor, Silverman insista pe maro.

”Sharon Stone este singura care poate obtine succes cu aspectul acela combinat de par blond cu sprancene negre”, spune ea. ”Cand majoritatea altor persoane incearca acelasi lucru, sprancenele negre arata ingrozitor.” In concluzie, nu uita sa adaugi si colorant pentru sprancene, atunci cand iti cumperi farduri pentru pleoape.

Rimelul si conturul pentru ochi - maro sau negru?

Timp de zeci de ani, recomandarea care s-a dat cel mai adesea femeilor cu ochi albastri, a fost sa nu foloseasca pentru machiaj rimel negru, ci maro. Silverman nu este de acord cu aceast regula; ea considera ca rimelul maro este nesatisfacator.

”Rimelul negru este mult mai puternic decat cel maro,” spune ea. ”Chiar daca esti blonda, eu spun ca daca iti place negrul, poarta negru,” afirma artista. ”Oricum, atunci cand (blondele) poarta ceva pe gene iti poti da seama, atunci de ce sa nu poarte cea mai buna nuanta?” Rimelul decadent ales de Silverman este o marca Armani.

Genele vor fi evidentiate si mai mult, daca se foloseste un contur pentru ochi bun. (Lui Silverman ii plac gelurile lichide.) Pentru un machiaj de zi, ea considera ca este mai bine ca persoanele cu ochii de culoare deschisa sa nu aleaga un negru pur. ”Exista atatea nuante frumoase de maro inchis sau maro carbune (charcoal) in zilele noastre”, spune ea. ”Asa este culoarea ”Caviar”, creata de Bobby Brown.

Este atat de bogata si frumoasa - uimitoare.” Aplicarea culorii in jurul ochilor poate fi dificila - mai ales cand este vorba de un contur gel lichid. Silverman este partizana aplicarii unui contur mai subtire pentru un look natural si a unuia mai gros pentru un aspect mai dramatic. Astfel, ochii tai se vor evidentia fara sa para excesiv de machiati.

Reguli de baza in aplicarea fardului de pleoape

Asemenea multor femei, probabil ca te simti pierduta, cand vine vorba despre alegerea culorilor de farduri de pleoape pentru ochi albastri, care s-ar potrivi cel mai bine trasaturilor tale. Gasirea unor culori magice, unice poate fi un lucru care sa iti aduca satisfactie, dar culorile naturale sunt cele mai potrivite pentru persoanele cu ochi albastri.

In ultimii ani, s-au spus multe despre faptul ca portocaliul este culoarea complementara pentru albastru si vei gasi chiar persoane adepte ale unui look ”natural”, care lauda cu generozitate miracolele nuantelor de portocaliu-maroniu (piersica, auriu, aramiu deschis, etc). Acestea pot fi unele dintre culorile cele mai potrivite pentru ochii albastri.

In orice caz, nu exista o reteta magica, atunci cand trebuie sa gasesti culoarea perfecta de fard de pleoape pe care sa o folosesti la ochii albastri. Va trebui sa incerci diferite nuante, pana cand il vei gasi pe cel care sa se potriveasca nuantei tenului si ochilor tai. Putine persoane au ochii de un albastru pur. Multi au ochi albastri-verzi sau albastri-gri.

Daca ochii tai inclina spre verde, atunci este recomandat sa aplici un machiaj in tonuri de roz, pentru a evidentia albastrul. O stilista, ai carei ochi au o culoare albastru-gri profund, afirma ca un fard de pleoape verde inchis evidentiaza albastrul din ochii ei.

Stacya Silverman ofera recomandari femeilor care o intreaba despre culoarea de fard de pleoape pe care ar trebui sa o foloseasca. Ea le aminteste sa arunce o privire la petele de culoare din iris, cand aleg culori pentru ochi albastri. Unii oameni cu astfel de ochi, au multe pete aurii in irisurile ochilor, care pot fi evidentiate atunci cand aplici un machiaj cu auriu stralucitor. (Femeile mai in varsta ar trebui sa evite aplicarea unor culori stralucitoare pentru ca, spune Silverman, lucirea ar putea evidentia si accentua ridurile!)

Regimul lui Silverman de aplicare al culorilor in machiaj este acelasi, indiferent de forma ochilor. Cand machiezi ochii albastri, incepe cu o culoare de baza neutra, deschisa (vanilie, roz sau aramiu foarte deschis) si apoi foloseste o culoare naturala, mai inchisa pentru a contura. Silverman afirma ca o culoare precum un maro cald asigura un succes sigur pentru toate tipurile de femei cu ochii albastri, dar, de asemenea, a vazut efecte minunate obtinute prin folosirea unor nuante carbune inchis si vinetiu inchis pentru acelasi tip de ochi.

Cand aplici machiajul, fii atenta si la forma ochilor. Acest lucru are importanta in obtinerea unui machiaj de succes, asa ca nu uita sa iei in calcul daca ochii tai sunt mici, proeminenti sau alungiti. Modul de aplicare al culorilor depinde de forma ochilor, daca vrei sa iti in valoare ochii la maximum.

In plus, ar trebui sa fii atenta si la purtarea unor haine si accesorii potrivite cu fata ta. Nu uita sa folosesti adecvat culorile garderobei tale. De cate ori oamenii iti vor face un compliment legat de culoarea ochilor tai, observa ce culori au hainele pe care le porti in momentul respectiv (palarii, bluze, jachete, etc). Desi culorile fardurilor de pleoape si a contururilor sunt importante, alte recomandari referitoare la machiaj iau in considerare si purtarea unor haine de culori adecvate fetei tale. Culorile hainelor au puterea de a evidentia si a influenta puternic culoarea ochilor.

Efectul dramatic

Ideile de machiaj pe care ti le-am prezentat mai sus, te vor ajuta sa vezi ca ochii albastri sunt creatii delicate, care beneficiaza de pe urma mainii sofisticate si gentile a unui stilist al machiajului. Chiar daca machiajul cel mai potrivit pentru acest tip de ochi este cel cu aspect natural, probabil te intrebi ce ar trebui sa faci daca simti curiozitatea de a incerca un set de farduri pentru pleoape si pentru gene cu culori stralucitoare.

Cum sa depasesti ideea aceea adolescentina cum ca esenta oricarui machiaj pentru ochi este folosirea unor farduri de culori lucioase si scanteietoare? Chiar este absolut necesar ca machiajul ochilor sa fie intotdeauna discret?

Raspunsul este nu, absolut deloc. Exista un timp si un loc potrivit si pentru lucrurile mai salbatice - inclusiv culori si stiluri mai nebunesti de machiaj al ochilor. Nu ai vrea insa, sa ajungi sa iti pui in umbra frumusetea naturala in acest proces. Sfaturile pentru machiajul la libera alegere al ochilor, pe care ti le-am oferit in acest articol, te vor ajuta sa iti invalui frumosii tai ochi albastri in ceva minunat de frumos. Cand combini ochii albastri cu machiajul, rupe monotonia cu niste gene false extraordinare, cu un fard de obraji stralucitor si o culoare rosu intens a rujului. Vei arata minunat, iar ochii tai albastri iti vor multumi.


Te-ar putea interesa:
  • Machiaj pentru ochi mici

    Induioseaza-l cu ochii tai mari de caprioara. Problema: Am ochii foarte mici. Exista vreun truc de machiaj prin care sa faca ochii mici sa iasa mai mult in evidenta?

  • Trucuri de machiaj pentru ochi mai mari

    Putine dintre noi se pot lauda cu ochi mari si expresivi din nastere. De aceea, este important sa stim cum putem crea impresia de ochi mai mari decat in realitate, cu ajutorul diverselor trucuri de machiaj.

  • Machiaj fumuriu pentru ochi inspirat de Charlize Theron

    Charlize Theron a fost o viziune in negru in rochia Christian Dior la premiera din Londra a filmului “Snow White and the Huntsman”. Ceea ce a accentuat si mai mult look-ul acesteia a fost un machiaj fumuriu al ochilor.Cerceii in culoarea smaraldului au dat un accent sofisticat tinutei fara sa para ca actrita ar fi optat pentru stilul gotic.  Ne-am gandit sa va dam cateva sfaturi pentru a realiza look-ul actritei.

  • Machiaj - ponturi in materie de machiaj pentru sezonul de toamna

    In acest sezon, fii propriul tau trendsetter si experimenteaza diverse ponturi pentru machiaj. Accentueaza-ti cele mai frumoase trasaturi cu nuante magulitoare si diferite stiluri de machiaj.

  • Machiaj - Sfaturi de machiaj pentru o seara in oras

    Multe dintre noi avem probleme in ceea ce priveste machiajul de seara, in sensul ca stam mai mult sa ne gandim ce ni s-ar potrivi si ce ar fi indicat sa purtam.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii