Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Costumul - Armura zilelor noastre

Luni, 22 August 2011
Costumul - Armura zilelor noastreCostumul, ca parte indisolubila a evolutiei umane, a raspuns in fiecare etapa a dezvoltarii sociale unor functii si atributii specifice, putin diferite de la un moment la altul.


Desigur ca pot fi identificate epoci in care atentia acordata costumului a depasit limite considerate firesti sau de bun-simt insa, privind mai in profunzime psihologia individului epocii respective, cu siguranta pot fi identificate si explicatiile.

Modul de viata al omului contemporan este marcat de ritmul alert, de lipsa timpului pentru interactiune, condensarea si abstractizarea modalitatilor de comunicare toate acestea transformandu-l intr-o fiinta deseori angoasata, confuza in privinta propriei identitati,  puternic expusa si vulnerabila in raport cu ceilalti.

Asa ca, dincolo de functia de comunicare si de cea estetica, costumul este un instrument de protectie – impotriva intemperiilor naturale dar si sociale – si, evident, de disimulare.

Adoptat tot mai mult si in vestimentatia feminina, costumul asa cum este el cunoscut in aria business, a devenit o veritabila armura a zilelor noastre.

Impersonal si rigid, costumul barbatesc induce impresia de profesionalism, de distanta, de impenetrabilitate. In acelasi timp, amelioreaza diferentele, facilizeaza canalele, standardizeaza comunicarea. Femeile l-au imbratisat cu entuziasm vazand in el calea eficienta de acces la egalitatea intre sexe.

In sens larg, costumul este simbolul statusului social, al apartenentei la un anumit grup si, in consecinta, puternic factor de departajare.
 
Odata inlaturata armura, (re)devenim egali si, surprinzator, ne ramane de demonstrat, tuturor, acelasi lucru: autenticitatea ca persoane singulare. E momentul in care intervin celelalte “armuri”.

Gina Butiuc - fashion designer

Costumul - Armura zilelor noastre


Te-ar putea interesa:
  • Costumul de baie perfect

    Ca sa te poti descurca intre sutele de modele propuse pentru acest sezon si sa iti poti alege costumul de baie ideal pentru silueta si stilul tau, iti oferim cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand iti alegi costumul de baie.

  • Costumul de baie crosetat

    Costumul de baie crosetat este cel mai popular in acest sezon. Este in trend si mai jos iti oferim cateva exemple pentru a te ajuta sa il gasesti pe cel care ti se potriveste tie.

  • Moda in zilele noastre

    Esti femeie si stii ca pentru a fi frumoasa sau pentru a te simti bine in pielea ta, trebuie sa fii mereu aranjata, cocheta si stilata. Insa, care este pretul pe care l-ai plati pentru un nou look? Mai bine zis, ce ai face pentru a avea exact coafura si stilul care ti se potrivesc?

  • 5 look-uri inspirate din filmele noastre favorite de iarna

    Acesta este sezonul sarbatorilor in care purtam multe straturi si ne cuibarim in fata semineului (sau cuptorului) si vizionam un film bun. Indiferent daca esti adepta caciulilor cu blana confortabile asemenea lui Julie Christie in Doctor Zhivago sau preferi tinutele alb negru inspirate de animatia Happy Feet, exista cate un moment cinematografic inzapezit pentru fiecare.

  • Inamicii tacuti din cosmeticele noastre - Partea I

    Odata cu veritabila explozie de produse de tot felul facilitata de capitalism si de aparitia unei puzderii de supermarketuri si magazine specializate pe tot felul de produse, ne-am vazut pusi in fata situatiei de a lua o gramada de decizii de fiecare data cand iesim la cumparaturi. Insa pentru a face o decizie cat mai buna pentru noi si pentru cei din jurul nostru, aceasta trebuie luata in deplina cunostinta de cauza. Asa ca nu pot sa nu ma intreb, cat de des suntem constiente de alegerile pe care le facem atunci cand cumparam, spre exemplu, un produs cosmetic?

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii