Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Tocurile: chin sau placere

Joi, 29 Septembrie 2011
Tocurile: chin sau placereIntrebarea de astazi este una la care, probabil, multa lumea vrea sa-i afle raspunsul si anume daca tocurile sunt un chin sau o placere pentru femei.

Personal consider ca raspunsul se afla undeva intre. Nu pot considera tocurile o placere, pentru ca nu e usor sa mergi pe ele si, cu cat le folosesti mai mult timp, cu atat efectele negative sunt mai vizibile, insa nu le consider nici un chin pentru ca ne ajuta in imaginea pe care dorim sa ne-o creem.

Deoarece sunt o persoana mai mica de statura, prefer sa port tocuri, mai ales la ocazii mai speciale sau cand simt nevoia sa fiu mai feminina. Consider ca tocurile au fost inventate pentru a ne ajuta in privinta inaltimii, dar astazi sunt considerate dovezi ale feminitatii.

Din acest motiv exista si femei inalte care poarta totusi tocuri, pentru a se simti feminine, senzuale, elegante si pentru a avea mai multa incredere in ele. Desi, si eu ca si voi toate, imi doresc aceste beneficii, va sfatuiesc sa nu exagerati cu purtarea tocurilor.

Pe langa aceste lucruri bune pe care tocurile le aduc in viata noastra, trebuie sa fim constiente si de efectele negative ale acestora. Chiar daca incercam sa ignoram complicatiile ce ar putea sa apara datorita excesului purtarii pantofilor cu toc, am sa va prezint pe scurt cu ce ati putea sa va confruntati:

Tocurile: chin sau placere- Probleme cu coloana vertebrala- Atunci cand purtam tocuri, coloana noastra vertebrala are tendinta se a se curba, astfel abdomenul este impins in fata iar organele sunt comprimate. Aceste efecte pot duce la aparitia afectiunii numite visceroptoza.

- Purtand tocuri de 10 cm presiunea in zona picioarelor creste cu 76% iar degetele sunt fortate sa stea nemiscate, crescand astfel posibilitatea aparitiei monturilor.

- Bataturile- Daca pantofii pe care ii purtati nu sunt foarte comozi, atunci sigur vezi avea probleme cu bataturile.

- Probleme cu articulatiile de la nivelul genunchilor si a gleznelor. Intucat corpul nu mai are pozitia corecta iar presiunea in picioare creste, articulatiile din zonele mentionate sunt suprasolicitate si de cele mai multe ori apar complicatii.

- Aparitia varicelor sau/si agravarea lor.

- Suprasolicitatea unor grupe de muschi si nefolosirea altora.

Tocurile: chin sau placereDupa cum puteti vedea, efectele negative sunt multe si serioase, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa mai purtam tocuri. Stiu ca pantofii cu toc sunt simbolul feminitatii, elegantei si stilului si nu puteti renunta la ei, insa ar fi bine sa ascultati urmatoarele sfaturi:

- Nu purtati tocuri mai mult de 3-4 ore pe zi.

- Este recomandat ca tocul sa aiba lungimea de 3-4 cm. Mie mi-e cam greu sa gasesc o pereche de pantofi eleganti, sa imi evidentieze cat mai bine silueta si sa aiba in acelasi timp un toc atat de mic. Eu ma limitez la cele de 8 cm.

- Nu purtati tocuri daca sunteti foarte tanara.

Alternati purtarea tocurilor cu cea a balerinilor insa aveti grija, si balerinii pot avea efecte negative chiar daca vi se par cele mai sanatoase incaltaminte. Daca talpa acestora este prea subtire nu vor avea puterea sa va sustina piciorul si nici sa atenueze impactul pasilor.

Sunt convinsa ca orice femeie se simte mai frumoasa purtand tocuri insa va sfatuiesc sa cititi articolul cu atentie si sa va puteti sanatatea pe primul loc.

Diana Alx - articol trimis prin concursul media-content


Te-ar putea interesa:
Mesaje (4) »
...
scris de Arwie, September 29, 2011

Cam analfabet articolul, dar multumim de avertizare:P

...
scris de Catherine v., September 29, 2011

Jurnalismul din ziua de azi are nevoie de tocuri, e la pamant.

...
scris de areta, October 02, 2011

Eu port tocuri de cand ma stiu. Monturi am dar cred ca e ereditar,deoarece si mama are monturi desi nu a purtat niciodata tocuri.Am renuuntat pentru o perioada scurta de timp la tocuri cat am avut o entorsa si atat. Ma simt bine in pielea mea,doar cu tocuri. Nu am varice si nici dureri de picioare.

...
scris de IrinaCandy, December 04, 2013

Buna! Eu am avut probleme cu varicele. In afara de faptul ca erau dureroase, mai erau si inestetice. Am mers la consultatii, iar medicul mi-a recomandat in afara de tratamentul medicamentos, sa port haine mai lejere si am renuntat si la tocuri. Acum fac mai multe exercitii fizice. Stiu un site unde gasesti multe informatii despre bolile venoase. Va recomand sanatatepascupas.ro. Am invatat multe lucruri de aici.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii