Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Altuzarra actualizeaza anii '90

Luni, 24 Octombrie 2011
Altuzarra actualizeaza anii '90Altuzarra s-a nascut din dorinta de a oferi o garderoba practica si contemporana femeii moderne profesioniste. Identitatea Altuzarra poate fi descoperita undeva intre legenda culturii franceze si energia pulsatorie a New York-ului.

Au trecut 20 de ani de la lansarea colectiei grunge a lui Marc Jacobs, cea care a dus la concedierea lui de Perry Ellis inainte de a-l transforma intr-un personaj iconic. In colectia de toamna a lui Joseph Altuzarra, rochiile din ecosez cu margini zdrentuite, tricoturile maro lasate si gecile army amintesc exact de acel moment seminal.

Dar Jacobs nu a fost singura progenitura a anilor '90 care l-a influentat pe Altuzarra in acest sezon. Se pot observa si urme a lui John Galliano in rochile de matase partial taiate, accesorizate cu inele in forma de D.

Designerul nu a vrut sa puna accentul pe haine, colectia fiind radical diferita de cearceafurile in forma de con si croielile extrem de precise ale colectiei sale precedente. Au fost preferate creatiile mai lungi, mai largi, senzuale si feminine, utile in acelasi timp.

Imaginile care l-au inspirat pe designer au fost fotografiile mai vechi ale lui Kate Moss in perioada cand aceasta purta geci peste rochii de seara si accesoriul ei preferat era Johnny Depp.

Preocuparea lui Altuzarra cu anii '90 l-au pus in centrul atentiei sezonului de toamna al acestui an. Iar interesul sau in geci – exista numeroase exemple extraodinare, incepand cu modelele cu blana pana la trenci-urile din ecosez si modelele hibrid army/capa – il popularizeaza puternic in cadrul distribuitorilor in masa.

Toata aceasta combinatie eclectica de elemente precum rochiile tricou cu franjuri metalice si perle cu bocanci, ofera acea experienta distincta pe care se bazeaza Altuzarrra.

altuzarra-1.jpg
altuzarra-10.jpg
altuzarra-11.jpg
altuzarra-12.jpg
altuzarra-13.jpg
altuzarra-14.jpg
altuzarra-15.jpg
altuzarra-2.jpg
altuzarra-3.jpg
altuzarra-4.jpg
altuzarra-5.jpg
altuzarra-6.jpg
altuzarra-7.jpg
altuzarra-8.jpg
altuzarra-9.jpg
 

Imagini: Hepta
Autor: Noemi Szoke

Te-ar putea interesa:
  • Tendinte de sezon: Anii `40 sau anii `70?

    In sezonul toamna iarna 2011/2012, sursa de inspiratie a designerilor oscileaza intre anii `70, un trend prezent constant in ultimele sezoane pe podium, si deceniul anilor `40, mai putin exploatat.

  • Altuzarra colectia de primavara 2012

    Cum sa combini mania acestui sezon pentru imprimeuri florale cu noua influenta sportiva fara sa-ti pierzi identitatea ca si designer? Aceasta a fost problema cu care s-a confruntat Joseph Altuzarra, asemenea altor designeri New York-ezi. Pe masura ce si-a conturat colectia  de primavara designer-ul a evidentiat faptul ca a amestecat stilul super techno cu super kitch-ul.

  • Altuzarra prezinta Colectia Resort 2013

    In calitate de tanar designer, Joseph Altuzarra, nu-si permite sa priveasca colectia resort ca si o briza de aer proaspata intre prezentarile colectiilor obisnuite.

  • Machiajul inspirat din anii '60

    Desi nu a capatat statutul de trend, machiajul in stilul anilor '60 a fost folosit in 2010 pentru a amplifica caracterul scenic al colectiilor semnate Anna Sui, Derek Lam, Valentino sau Yves Saint Laurent. Plin de culoare si dramatism, acest tip de machiaj este o alegere inspirata pentru serile fermecatoare de vara.

  • Trend de toamna: anii `60

    Trendul inspirat din anii `60 a fost remarcat pe podium in cadrul prezentarilor colectiilor pentru sezonul toamna-iarna 2011/2012, in colectiile semnate Alberta Ferretti, Jean Paul Gaultier si multi altii.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii