Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Alexander McQueen, performanta si maiestrie in orice stil

Luni, 24 Octombrie 2011
Alexander McQueen, performanta si maiestrie in orice stil Moartea la 40 de ani a lui Alexander McQueen a provocat un val extraordinar de durere, care a confirmat inca o data puterea si originalitatea viziunii designer-ului britanic.

Munca lui McQueen a provocat intotdeauna reactii emotionale extreme. Intr-un sezon, audienta a plans de frustrare din cauza locatiei inospitaliere alese, iar in urmatorul, spectatorii au plans de bucurie din cauza frumusetii atat a hainelor cat si a decorului.

Chiar si dupa ce a implinit 40 de ani, designer-ul a fost descris ca si “copilul teribil” al modei. Cu toate acestea, in ciuda etichetei pereniale de baiat rau, McQueen a castigat toate premiile mari din Londra si a fost chiar onorat de Regina Elizabeta cu titlul de Comandant al Imperiului Britanic in 2003.
 
Teatralitatea a fost intotdeauna numele jocului lui McQueen, incepand cu siluetele romantice, corsetate, pana la rochiile uimitoare confectionate din pene sau sa zicem, flori proaspete. Aceste gesturi marete insa au fost sustinute de atentia incredibila acordata detaliului si croiului.

McQueen s-a nascut in 1969 in East End. La 16 ani a inceput sa lucreze ca si ucenic la Savile Row, unde conform povestii, a inscris obscenitati in cusaturile costumelor Printului de Wales. Dupa un scurt sejur la Milano, unde a lucrat pentru Romeo Gigli, McQueen s-a inscris la Central Saint Martins. In 1994, lucrarea sa de absolvire a atras atentia stilistei Isabella Blow, care a cumparat-o pentru 7750 de dolari. In anul urmator McQueen si-a cimentat statutul de vedeta in devenire cu colectia criminala Highland Rape, care prezenta modele patate cu sange, rochii ciopartite precum si pantalonii sai faimosi cu talie foarte joasa “bumster”.

In 1996, intra in actiune Givenchy care il instaleaza pe McQueen in pozitia de designer sef. Domnia sa insa, a fost una tumultoasa, care s-a incheiat in 2001, la cateva luni dupa ce Grupul Gucci a cumparat 51% din actiunile din marca proprie a designer-ului. Drept urmare McQueen s-a extins cu colectiile de imbracaminte pentru barbati, accesorii, parfumuri si ochelari si si-a lansat a doua linie denumita McQ, in 2006. Colectia de primavara 2008 a constituit un tribut pentru mentorul sau Issy Blow care a murit in mai 2007. Este greu de inteles faptul ca i-a calcat pe urme la putin timp.
    
Vestea ca Alexander McQueen s-a sinucis a fost devastatoare in mod particular pentru ca acesta a lasat intotdeauna impresia ca va fi ultimul care va ramane in picioare. Era nelinistit, dar atat de pragmatic incat parea capabil sa reziste oricarei situatii extreme in care s-ar fi putut plasa. A fost un romantic inversunat, completat de o doza de pesimism. A produs unele dintre cele mai socante si mai frumoase imagini din istoria modei, insa se afla intr-o dispozitie care putea duce la nenumarate dezamagiri. Pentru toti cei ramasi in urma va exista o consolare in cele din urma, cel putin in creatiile a caror putere nu va pieri niciodata.

Alexander-McQueen-1.jpg
Alexander-McQueen-10.jpg
Alexander-McQueen-11.jpg
Alexander-McQueen-12.jpg
Alexander-McQueen-2.jpg
Alexander-McQueen-3.jpg
Alexander-McQueen-4.jpg
Alexander-McQueen-5.jpg
Alexander-McQueen-6.jpg
Alexander-McQueen-7.jpg
Alexander-McQueen-8.jpg
Alexander-McQueen-9.jpg
 


Autor: Noemi Szoke
Te-ar putea interesa:
  • Alexander McQueen - Beijing McQueen

    Alexander McQueen deschide primul magazin in China. Casa de moda McQueen s-a bucurat de o crestere remarcabila in ultimele 12 luni, iar mare parte din merit ii apartine directorului de creatie Sarah Burton, care a creat rochia de mireasa a ducesei de Cambridge.

  • Alexander McQueen si-a dat averea la caini

    La un an si jumatate de la sinuciderea celebrului designer Alexander McQueen s-a anuntat cum va fi impartita averea celui supranumit "copilul teribil al modei". Printre beneficiari sunt cei trei caini, care au primit suficienti bani sa fie ingrijiti regeste pana la sfarsitul vietii lor.

  • Alexander McQueen a lasat un bilet de adio

    Designerul britanic Alexander McQueen, care s-a spanzurat in garderoba sa saptamana trecuta, a lasat un bilet de adio, anunta anchetatorii, potrivit CNN.

  • Soirees de la Mode - in memoria lui Alexander McQueen

    Aseara a avut loc a VIII-a editie a evenimentului fashion Soirees de la Mode, care s-a desfasurat la Athene Palace Hilton.

  • Casa de moda Alexander McQueen - incotro?

    Disparitia fulgeratoare a lui Alexander McQueen a indoliat o lume intreaga, lasand in urma o serie de intrebari dificile. Pe langa tristetea naturala a celor apropiati lui Lee McQueen, industria modei se vede lipsita de un mare geniu - un designer vizionar, un adevarat spirit creator.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii