Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Machiajul buzelor

Marti, 01 Noiembrie 2011
Machiajul buzelorBuzele sunt o poarta catre lume: cu ajutorul lor mancam, vorbim, sarutam…

Ca o oglinda a sufletului, favorizeaza comunicarea non-verbala: zambetul, mirarea, tristetea, hotararea.

Machiajul buzelor este extrem de simplu, nu-i asa? Se aplica rujul, se contureaza cu creionul, apoi se aplica putin luciu…Ce ar mai fi de spus? 


Buzele noastre nu au glande sebacee. Avantajul e ca nu avem acnee si pe buze. Dezavantajul este ca, lipsite de protectia sebumului, au nevoie de putin ajutor.

1. Hidratarea buzelor

Buzele noastre au nevoie de hidratare. Majoritatea rujurilor au in componenta lor si crema hidratanta. Totusi, nu purtam ruj in permanenta si atunci putem folosi un strugurel, un pic de gel sau balsam de buze sau chiar un strop de…unt pe care il aplicam pe intreaga suprafata a buzelor.

Machiajul buzelor

O hidratare corespunzatoare intarzie imbatranirea buzelor, ridarea si micsorarea volumului lor. Evident, se recomanda consumul unei cantitati corespunzatoare de lichide.

2. Protectia solara

In zilele de vara, dar si in cele de iarna, fata noastra are nevoie de protectie solara. Un strat de ruj mat confera buzelor protectia solara necesara. Insa daca am folosi rujul in permanenta am observa ca buzelor noastre le dispare pigmentul natural, tinzand sa se invineteasca. De aceea nu trebuie sa ezitam sa aplicam crema de protectie solara si pe buze. Astfel, rezolvam si problema hidratarii. 

Machiajul buzelor

3. Machiajul de zi

In functie de momentul zilei, machiajul de zi trebuie sa fie discret sau foarte discret, respectand tendintele naturale. La ora 6 dimineata, in autobuz, o doamna cu un strat considerabil de ruj intr-o nuanta tipatoare, e o imagine infioratoare, nu-i asa? Se poate aplica un strat fin de ruj, intr-o nuanta foarte apropiata de cea naturala. Sau strugurel si un pic de luciu de buze transparent.

Machiajul buzelor

4. Machiajul de seara

Seara ne ofera libertate absoluta: rujul pe care il purtam poate sa imprumute ceva din movul rochiei…Sau poate fi si negru, daca ne pregatim de o petrecere de halloween…Pentru un machiaj de seara este bine sa folosim toate cele trei elemente: rujul, creionul de contur, luciul de buze.

Machiajul buzelor

Orice asteptari am avea de la de la machiajul nostru, linia creionului nu trebuie sa depaseasca conturul buzelor mai mult de jumatate de milimetru. Daca nu folosim rujuri rezistente la transfer, putem aplica un strat subtire de ruj, apoi un strat de pudra si inca un strat de ruj: in acest mod,  machiajul buzelor noastre va fi mult mai rezistent.

5. Sfaturi pentru volum 

Este probabil doar o moda trecatoare, insa se poarta buzele imense! Se spune ca sunt voluptoase si ca orice barbat doreste sa le sarute…Pe barbati nu cred ca i-a intrebat nimeni. Aceasta imi aminteste de o perioada cand se purtau sprancenele subtiri precum firul de par. Cand moda s-a terminat, doamnele isi colorau zona sprancenelor cu dermatograf, pentru a compensa lipsa lor…

Machiajul buzelor

Daca dorim un plus de volum, trebuie sa stim ca nuantele deschise si luciul/sclipiciul dau volum, in vreme ce nuantele inchise si mate il diminueaza. Chiar daca va avantajeaza culorile inchise, puteti aplica in partea centrala a buzelor o nuanta putin mai deschisa, pentru un efect optic de volum.

Exista si rujuri speciale, care patrund in piele, oferind volum. Unele contin piper sau scortisoara, altele colagen si coenzima Q10. Se mai pot folosi creme cu botox, injectii cu toxina botulinica sau acid hialuronic, care ofera efecte indelungate.

6. Culori si tendinte

Se poarta rosul, dar si nuantele naturale. Sunt la moda buzele conturate in aceeasi nuanta cu rujul. Se poate incerca orice nuanta, chiar si galben, albastru sau verde. Totusi, n-am vazut asemenea nuante pe buzele niciunui manechin la prezentarile de moda din acest an…Sau poate n-am fost eu atenta?

Machiajul buzelor

Astazi exista o gama vasta de produse pentru machiajul buzelor...Trebuie numai sa le descoperim pe cele care ne avantajeaza.

Articol trimis prin concursul Media-Content

Autor: Carmela Botezatu

 

Te-ar putea interesa:
  • 5 pasi pentru a scapa de exfolierea buzelor!

    Sezonul rece a sosit iar pielea si buzele trebuiesc ingrijite intr-un mod special, pentru a le feri de capriciile vremii (vant, ger aspru, diferite impuritati din atmosfera). Toti acesti factori conduc din nefericire la deshidratarea tenului si a buzelor, si prin urmare la exfolierea lor.

  • Machiajul - machiajul pentru ochii verzi

    ”Am ochii verzi. Ce culori ar trebui sa folosesc ca sa ii scot in evidenta?”, ”Ochii mei sunt verzi, ma intreb oare ce culori de farduri mi s-ar potrivi?”. Aceste fraze iti suna familiar?

  • Machiajul mineral

    Machiajul mineral, atat de cautat azi pentru nenumaratele efecte pozitive pe care le are asupra tenului, isi are originile in Egiptul Antic.

  • Machiajul natural

    Aplicarea machiajului poate fi dificila pentru femeile care nu sunt adeptele acestei arte si care nu sunt familiarizate cu tehnicile potrivite si cu alegerea culorilor compatibile cu tonul pielii si culoarea ochilor.

  • Machiajul rezistent la apa

    Pe timp de vara, sub efectul caldurii si al umiditatii, machiajul are tendinta sa curga, sa se intinda si sa se absoarba. Machiajul rezistent la apa este solutia.

Mesaje (2) »
...
scris de replica carier watches, November 12, 2013

<a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>rolex replica watches for sale</a> Inside the marketplaces of conspicuous usage just like the much east or even the center east <a rel="nofollow" href="http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm">Fake Tag Heuer Watches</a>, publicity of exactly where you bought something and for how much is far more essential the product itself. So, <a rel="nofollow" href=http://www.mnchorale.org/pro-bridges-heuer.htm>Fake Tag Heuer Watches</a> the duplicate watches sell, considering that they may be scarily close in resemblance to the originals with more or less exactly the same performance <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>Replica Watches for Women</a> <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> . The originals price the earth as well as the replicas give you most of the earth devoid of really burning your pockets. <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a>

...
scris de replica iwc, January 06, 2014

That they can very much have a specific thing obvious. <a rel="nofollow" href=http://www.yourdiabeticcat.com/montblanc/>replica montblanc watches</a> The primary version got to be specific making tips <a rel="nofollow" href=http://trentonlofts.com/philippe.html>patek philippe fake watches</a> <a rel="nofollow" href=http://www.actoverco.com/bvlgari/>replica bvlgari</a> . Real swiss wrist watches are constructed from real treasured pebbles while alloys although relojes gucci mujer

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii