Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest

Vineri, 18 Noiembrie 2011
Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest“Noi nu suntem genul de designeri care se inspira in strazile New York-ului”, spune Lazaro Hernandez de la casa de moda Proenza Schouler.

“Noi trebuie sa evadam!”.

De aceea, pentru a initia procesul creativ pentru colectia de toamna 2011, Hernandez si Jack McCollough au pornit intr-o calatorie prin America de Sud-Vest.




Prima oprire a fost New Mexico unde au explorat magazinele de antichitati din Santa Fe si casa de chirpici a lui Georgia O’Keefe din Abiquiu.

Comorile locale, precum paturile Navajo in culori bogate, pe care le-au gasit in magazinele locale, eu starnit un motiv major: baza primitiva a modelelor geometrice a fost refacuta pe pantalonii largi din colectia de toamna 2011.

Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest

Cei doi si-au continuat drumul in Ford-ul lor inchiriat printre formatiunile de piatra striata (de aici s-au tras influentele dungilor pestrite de pe rochiile de catifea din colectia de toamna 2011) pana au ajuns in statiunea luxurianta Amangiri din Canyon Point, Utah.

Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest

Aici au avut parte de putin mai multa “experienta de natura” decat s-ar fi asteptat, multumita sarpelui ascuns in baie. “Managerul hotelului a insistat pe faptul ca era un sarpe de gradina”, a spus Hernandez.

Orice ar fi fost, faptul ca accesoriile cu motive de piele de sarpe si-au facut loc in colectia de toamna 2011 nu este o pura coincidenta (daca ar fi fost confectionate din piele de sarpe adevarata ar fi putut fi considerate o razbunare).

Paleta de culori a toamnei a inceput sa prinda contur pe masura ce designerii si-au continuat drumul spre Colorado, unde copacii de pe muntii din Aspen isi schimbau culoarea intr-o nuanta puternica de galben.

Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest

Desi suna a cliseu, aceste culori electrice, extrem de incarcate, si-au gasit locul pe o fusta si un palton din colectia de toamna 2011.
Continuand spre nord, designerii au ajuns in Yellowstone, un parc atat de vast incat terenul se diversifica extrem de complex, de la peisaje piperate cu geizere fluorescente la pajisti bogate, pline de bizoni.

Inspiratie de designer, Proenza Schouler si America de Sud-Vest

“Cateodata uitam cat de frumoasa e America. In lipsa oamenilor, extremele si intensitatile se resimt cu totul altfel” spune McCollough.

Cu motoarele creative alimentate din plin, designerii au mai avut o dorinta finala: sa observe viata salbatica, nu in baia hotelului ci in natura. Acestia au si reusit cand au zarit un urs impreuna cu un pui langa drumul din parc.

Hernandez a fost extrem de uimit de animale, pana in momentul in care puiul a inceput sa se clatine spre masina lor. “Apoi, a fost ceva de genul ridica repede geamul si hai sa ne caram de aici”, spune el, “E vremea sa mergem acasa!”.

Autor: Noemi Szoke


Te-ar putea interesa:
  • Proenza Schouler are noi investitori

    In anul 2007, italienii grupului Valentino au achizitionat 45% din actiunile marcii americane de lux Proenza Schouler. Grupul, proprietate a fondurile de investitii europene Permira, a investit la momentul respectiv 2,6 milioane de euro pentru a sprijini brandul creat in anul 2002 de catre Jack McCollough si Lazaro Hernandez.

  • Proenza Schouler, colectia de toamna 2011

    Jack McCollough si Lazaro Hernandez au pornit intr-o calatorie de la Santa Fe pana in Wyoming si au cumparat cateva paturi pe drum. Aceste paturi amerindiene au fost punctul de plecare al prezentarii lor extrem de inventive (chiar si bancile din depozitul pe care l-au folosit ca si spatiu de prezentare au fost aranjate intr-o formatiune zigurat).

  • Proenza Schouler prezinta colectia de primavara 2012

    Covorul de carpa mohorat, in nuanta mustarului, a servit drept podium pentru colectia de primavara 2012 Proenza Schouler si a semnalat o colectie cu o abordare indrazneata asupra kitsch-ului american de la mijlocul secolului.Jack McCollough si Lazaro Hernandez si-au cautat inspiratia in arhitectura Googie, stilul modern al familiei Jetson materializat in decorurile restaurantelor din California de Sud si hotelurilor din Miami, la care si-au adaptat propriile elemente specifice, speciale si magice.Acest lucru a insemnat jachete create asemanator costumelor de baie, cu fasii elastice si cusaturi parabolice ce le fixau pe corp.

  • Inspiratie de designer, Rodarte si preeria Americana

    “Imi place pamantul”, spune Laura Mulleavy de la Rodarte, “Este valoarea a ceea ce avem noi aici ca natiune”.

    Luand aceasta fervoare patriotica din tinutul lor natal, Laura si sora ei Kate (co-fondatoarea marcii Rodarte ), si-au transpus amintirile romantizate din copilarie despre calatoriile prin preeriile toride ale Americii din nenumaratele excursii de familie, in jachetele dantelate in nuante prafuite si in rochiile pana in pamant din colectia lor de toamna 2011. 

  • 5 Surse de Inspiratie pe Timp de Vara

    Fiindca suntem in toiul verii iar inspiratia nu are trebui sa ne lase in nicio secunda, am crezut de cuviinta sa-ti pregatim 5 tinute de vara numai bune pentru a face fata soarelui, cu stil!

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii