Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Altuzarra colectia de primavara 2012

Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Altuzarra colectia de primavara 2012Cum sa combini mania acestui sezon pentru imprimeuri florale cu noua influenta sportiva fara sa-ti pierzi identitatea ca si designer?

Aceasta a fost problema cu care s-a confruntat Joseph Altuzarra, asemenea altor designeri New York-ezi.

Pe masura ce si-a conturat colectia  de primavara designer-ul a evidentiat faptul ca a amestecat stilul super techno cu super kitch-ul.



La inceput, partea techno a castigat. Nu a fost vorba de imbracaminte sport in sensul literal al cuvantului, ci mai mult o insiruire de pantaloni skinny de piele, parka de matase, tricotaje decupate si rochii conice sculptate fixate cu tivuri evidentiate.

Astfel, designer-ul a obtinut vibratia, o amintire vestigiala a imaginii puternice prezentate de Helmut Lang la sfarsitul anilor ’90, inceputul anilor 2000, filtrata printr-o sensibilitate caracteristica lui Altuzarra, mai feminina si mai eleganta.

Cu toate ca unele dintre articolele prezentate, inclusiv jachetele utilitare pufoase, cu gluga au fost pronuntate mai greu, prezentarea a mentinut interesul cand a inceput sa se observe faptul ca Altuzarra a inceput sa treaca peste zona sa de confort monocromatica inspre culoare.

In mijlocul prezentarii, lucrurile au inceput sa se omogenizeze odata cu introducerea graduala a imprimeurilor de flori de hibiscus si verdeturi tropicale, mai intai pe gulerul unei bluze, iar apoi mai indraznet integrate ca si panele pe partea din fata a unei rochii albe de piele.

Toate creatiile au aratat extraordinar, dar intrebarea este daca acest efect este unul pozitiv sau negativ?

In cazul lui Altuzarra insa, imprimeurile nu pareau sa apara cu atata convingere incat sa fie explorate posibilitatile unui dozaj complet. Cu toate acestea, designer-ul a ramas in propriul element cand a croit rochiile panelate cu tivurile igenios create pe care clientii sunt deja siguri ca le vor adora. 

Autor: Noemi Szoke
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Altuzarra prezinta Colectia Resort 2013

    In calitate de tanar designer, Joseph Altuzarra, nu-si permite sa priveasca colectia resort ca si o briza de aer proaspata intre prezentarile colectiilor obisnuite.

  • Miu Miu prezinta colectia de primavara 2012

    Ce poti sa faci daca esti designerul desemnat sa prezinte ultima colectie din lungul sir al prezentarilor de primavara, in ultimul oras, pentru o audienta care a urmarit numai defilari de moda timp de patru saptamani, pe manechine tinere, care au ajuns intr-un punct in care sunt atat de obosite incat le aluneca machiajul de pe fata?Ei bine, incerci sa apuci ultimele ramasite de atentie pe care publicul le mai are si incerci sa le faci o sinteza a sezonului. Exact asta a facut si Miuccia Prada pentru colectia de primavara Miu Miu, un brand care a avut un adevarat success pe podium datorita rochiilor inspirate din anii ’40 si pantofilor stralucitori in sezonul de toamna 2011.

  • The Row prezinta colectia de primavara 2012

    Este usor sa intri in reveria primaverii atunci cand urmaresti colectia pala, diafana si aerisita prezentata de The Row. Cu toate ca locatia aleasa pentru prezentarea colectiei de primavara a fost o pivnita fara ferestre din New York, Ashley si Mary Kate Olsen au reusit sa evoce sentimentul zilelor scaldate de soare si o atitudine lipsita de efort printr-o colectie centrata pe formele tunicilor stratificate peste pantaloni din materiale transparente brodate cu margele stalucitoare, asortate cu sandale joase.

  • Gap prezinta colectia de primavara-vara 2012

    Patrick Robinson a parasit casa de moda Gap, insa colectia de primavara-vara 2012 n-a dat de inteles cum ca ar lipsi ceva din tot ce inseamna atitudinea Gap.

  • Colectia Chanel Couture primavara 2012

    Karl Lagerfeld a alcatuit un echipaj de zbor extrem de chic in prezentarea colectiei sale Couture de primavara 2012. Aceasta colectie a modernizat si a adaugat eleganta uniformei vintage a insotitoarelor de zbor de altadata. Lagerfeld  si-a echipat modelele in aceleasi costume cu fuste pana la genunchi si invelisuri “dozate” cu detalii specifice excentricitatii sale.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii