Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Chanel prezinta Colectia Resort 2013

Joi, 17 Mai 2012
Chanel prezinta Colectia Resort 2013Lumea modei s-a adunat la Versailles pentru a-l urmari pe Karl Lagerfeld cum il interpreteaza pe Regele Soare pentru Maria Antoaneta intruchipata de Cara Delavigne.

Colectia resort Chanel a fost pusa in scena pe la ora 18:00, pe fundalul fantanilor jucause si cascadelor spectaculoase ale gradinilor lui Ludovic al XIV lea, iar soarele stralucea pe cer intr-o explozie exceptionala, dupa cateva saptamani de vreme morocanoasa si rece.

Cara Delavigne a pasit nonsalant pe pietrisul auriu, conducand un grup de femei dichisite in rochii marunte in culori pastel, asortate cu jachete aurite si nenumarate variatiuni de pantaloni scurti si denim.

Daca filmul Sofiei Coppola din 2006 a prezentat cum arata curtea Mariei Antoaneta in trecut, colectia resort a lui Karl Lagerfeld a imaginat cum ar arata o printesa adolescenta si anturajul ei in zilele noastre, plimbandu-se prin gradinile in care Regina austriaca si-a interpretat jocurile fanteziste care intr-un final i-au adus sfarsitul sub ghilotina.

Lagerfeld s-a inspirat des in stilul Rococo, dar niciodata nu si-a mai pus in scena fascinatia fata de aceasta era atat de literal. Colectia resort a fost plina de farmec atat in formele decolteurilor, cat si in palariile de soare si in siluetele corsetate. In ciuda firului narativ istoric, jachetele din tweed si costumele marca Chanel au reusit sa-si faca destul de des aparitia in prezentare, clasice, dar suficient de speciale incat sa satisfaca generatia mai in varsta.

Spectacolul a fost menit sa impresioneze audienta Chanel. Avand in vedere ca prezentarea a avut loc intr-o zi de luni, palatul si imprejurimile vaste acoperite de copaci si gradini au fost inchise publicului, creand astfel o lume incantatoare intr-o gradina sechestrata pentru oaspeti, care se puteau plimba in voie pana isi ocupau locurile in pavilioanele special construite in asa fel incat sa para ateliere de desen exterioare.

Dupa prezentare, sampania si aperitivele au fost servite intr-o casa de sticla sclipitoare, in timp ce presa a stat la rand pentru a obtine o audienta cu Karl Lagerfeld: “Aici este permisa chiar si cea mai civilizata frivolitate”, a declarat designerul.

Nu pot sa nu observ faptul ca acest gen de eveniment este cel care diferentiaza Franta de restul lumii atat prin eleganta cat si prin talentul de care a dat dovada. Exista ceva special in rochiile albe cu broderii imperiale rosii sau purpurii in talie, care vorbesc pe limba acestei tari Europene atat de criticate. Si cumva, casa de moda Chanel, a reusit sa sublinieze exact acel spirit traditional pe care Franta incearca acum sa-l promoveze.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
3.jpg
30.jpg
31.jpg
32.jpg
33.jpg
34.jpg
35.jpg
36.jpg
37.jpg
38.jpg
39.jpg
4.jpg
40.jpg
41.jpg
42.jpg
43.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Belstaff prezinta Colectia Resort 2013

    Va mai aduceti aminte de perioada in care calatoriile erau pline de farmec? Daca nu ati fost suficient de norocoase sa fi navigat pe Nil pe o corabie sau sa fi sorbit cocktail-uri pe Orient Express la inceputul anilor 1930, atunci probabil ca nu.

  • Ann Demeulemeester prezinta Colectia Resort 2013

    Spre deosebire de alti designeri de resort, care au pus accentul pe nou, nou, nou, Ann Demeulemeester s-a concentrat pe vechi, vechi, vechi.

  • Acne prezinta Colectia Resort 2013

    “Ne-am inspirat foarte mult din videoclipul “Ray of Light” al Madonnei”, a explicat directorul creativ al Acne, Jonny Johansson.  “Am vrut sa exploram ideea unei femei tinere care traieste intr-un ritm rapid. Genul de persoana care comunica intr-un anumit stil de strada specific”.

  • 3.1 Phillip Lim prezinta Colectia Resort 2013

    Phillip Lim si-a gasit inspiratia pentru colectia resort 2013 aproape de casa, in propria gradina, in hortensiile care au inflorit in imprimeurile costumelor sale de matase. Insa, in afara acestor influente florale, colectia resort nu a mers intr-o directie extrem de feminina (sa nu uitam ca piesele din colectiile resort expira undeva in luna noiembrie).

  • Erdem prezinta Colectia Resort 2013

    Intr-un capat al Londrei, Regina, deschidea Festivalul Florilor Chelsea spre delectarea pasionatilor de irisi si dalii. In cealalta parte a orasului, intr-o casa frumos invechita din Dalston, Erdem Moralioglu isi pregatea propriile aranjamente florale pentru colectia resort : un buchet incantator de haine inspirate, intr-o oarecare masura chiar de Regina. Stilul statornic al Reginei, format din sacouri din tweed si culori pastelate, isi fac aparitia in cele mai neasteptate locuri. In colectia resort Erdem, Majestatea sa imparte scena cu imagini ale doamnelor din Upper East Side, pozand elegant pe canapelele si fotoliile lor capitonate, si cu femei Amish imbracate in rochii lungi si modeste: “Broderiile si peticele au avut o prezenta constanta in colectia resort. Nu stiu cum sa le numesc, insa ce am vrut sa demonstrez a fost ca oricine le poate purta intr-un mod matur, serios si in acelasi timp alticineva le poate purta intr-un mod nebunatic, tanar”, a declarat designerul.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii