Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Belstaff prezinta Colectia Resort 2013

Duminica, 10 Iunie 2012
Belstaff prezinta Colectia Resort 2013Va mai aduceti aminte de perioada in care calatoriile erau pline de farmec? Daca nu ati fost suficient de norocoase sa fi navigat pe Nil pe o corabie sau sa fi sorbit cocktail-uri pe Orient Express la inceputul anilor 1930, atunci probabil ca nu.

Cu toate acestea, designerul Belstaff, Martin Cooper, care isi prezinta prima colectie resort, a vrut sa incerce sa evoce aceasta notiune. “Am vrut sa exploram romantismul calatoriilor, inainte sa devina atat de complicate”, a declarat Cooper, care si-a petrecut majoritatea timpului uitandu-se la genti vintage si drame epice de razboi precum The English Patient si Lawrence of Arabia pentru a se inspira.

Pentru colectia resort, Cooper, si-a mentinut concentrarea pe elementele de baza specifice marcii Belstaff si anume imbracamintea de exterior. Designerul a fost interesat in special de faimoasa jacheta Trailmaster cu 4 buzunare pe care a micsorat-o intr-o forma mai eleganta si a refacut-o intr-o varietate imensa de forme, lungimi si proportii. Au fost prezentate diferite versiuni precum un model din panza cu detalii de piele maro, un model fara guler intr-o nuanta de mustar si chiar un model mai lung accesorizat cu o curea, mentinand aerul romantic al calatoriilor.

Abordarea lui Cooper se potriveste perfect cu stilul moto al marcii Belstaff. Insa sub toata alura jachetelor moto au existat anumite detalii extrem de ingenioase precum versatilitatea gulerelor sau imprimeul diamant care a aparut peste tot incepand cu tivurile jachetelor pana pe fustele din piele si pe rochii.

Referintele moto si-au gasit locul chiar si pe piesele mai delicate din colectia resort. Modelul colorat de pe rochiile tricotate de exemplu a fost menit sa evoce dungile retro, iar pliurile usoare de pe fustele de matase au fost completate de fermoare masive pe care Cooper le-a numit “efecte feminine, dar puternice”.

Cu toate ca femeile perioadei de aur nu au fost cunoscute pentru faptul ca isi carau singure bagajele, toata colectia resort sugereaza faptul ca noua femeie Belstaff ar fi mai mult decat pregatita, daca ar fi nevoita.

Autor: Noemi Szoke
Sursa imagini: Hepta
1.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
2.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
 

Te-ar putea interesa:
  • Altuzarra prezinta Colectia Resort 2013

    In calitate de tanar designer, Joseph Altuzarra, nu-si permite sa priveasca colectia resort ca si o briza de aer proaspata intre prezentarile colectiilor obisnuite.

  • Balenciaga prezinta Colectia Resort 2013

    Nicolas Ghesquiere a descoperit recent faptul ca, Cristobal Balenciaga, a creat cateva costume pentru un spectacol de balet din 1930. Acest detaliu s-a dovedit a fi o adevarata revelatie care a inspirat partial colectia resort 2013: creatiile au “plutit” cu gratia hainelor “lichide” ale dansatoarelor surprinse in miscare.

  • 3.1 Phillip Lim prezinta Colectia Resort 2013

    Phillip Lim si-a gasit inspiratia pentru colectia resort 2013 aproape de casa, in propria gradina, in hortensiile care au inflorit in imprimeurile costumelor sale de matase. Insa, in afara acestor influente florale, colectia resort nu a mers intr-o directie extrem de feminina (sa nu uitam ca piesele din colectiile resort expira undeva in luna noiembrie).

  • Ann Demeulemeester prezinta Colectia Resort 2013

    Spre deosebire de alti designeri de resort, care au pus accentul pe nou, nou, nou, Ann Demeulemeester s-a concentrat pe vechi, vechi, vechi.

  • DKNY prezinta Colectia Resort 2013

    Intoarcerea la negru a celor de la DKNY a lovit exact centrul AND-ului brandului pentru toamna, in special in cazul articolelor pentru oras. Mica rochie neagra, o piesa apreciata de multe creaturi urbane tinere, a introdus cu usurinta acest mesaj in colectia resort.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii