Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Invidie

Joi, 07 Februarie 2013
invidie nemiraAnna Godbersen este o autoare americana care a reusit ceva ce foarte putine scriitoare debutante au realizat: sa creeze un fenomen mondial cu o proza de fictiune ce depaseste sfera mainstream-ului, aliniindu-se cu succes in galeria unor maestri ai genului.

Romanul Lux, cel care a facut-o celebra pe Anna Godbersen, a vazut lumina tiparului in 2007, devenind inceputul unei serii si a unei evolutii scriitoricesti de exceptie. Situata in New-York-ul anilor 1900, ambitios, stralucitor si tot atat de intunecat, povestea Annei urmareste o serie de protagonisti prinsi intr-un paienjenis de intrigi, minciuni si tradari, orgolii, rasturnari de situatie si conflicte mai mult sau mai putin deschise, care fascineaza si atrag, incita si resping si ne fac sa traim pasional fiecare moment al actiunii.

Al treilea roman al seriei, Invidie , continua povestea lui Elizabeth Holland, a familiei sale si a cercului lor de cunostinte din inalta societate a orasului pe care par sa il stapaneasca. O intoarcere acasa, o casnicie aparent fericita, o relatie pe cat de fumoasa, pe atat de complexa, toate aceste sunt numai cateva dintre premisele romanului ce a facut furori la vremea aparitiei sale.

Elizabeth ne poate face sa simtim cu adevarat disperarea, atat din prisma povestii sale, cat mai ales din cauza personalitatii ei versatile, complicate, fascinante. Construita atat de bine, atat de verosimil, uitam uneori ca aceasta doamna a lumii bune este numai un personaj de carte, ea devenind reala, vie, atat de aproape de noi, incat ne provoaca emotii contradictorii. O iubim si o uram, o invidiem si o compatimim, am vrea sa fim in locul ei si ii punem la indoiala deciziile, sfarsind prin a ne dori sa traim macar pentru o secunda viata asa cum o traieste ea.

Dar Elizabeth nu este singurul personaj cu care ne identificam sau pe care adoram sa il urmarim desfasurandu-se. Diana, sora ei, intruchipeaza o femeie tot atat de senzationala, din atat de multe puncte de vedere. Alaturi de ele, defileaza cu eleganta si emotie si alte personaje pe care autoarea le creioneaza in tuse puternice, imprimandu-le caractere individuale, multi-fatetate, demne de admiratie sau de dispret.
Scrisa intr-un stil ce aminteste in oarecare masura de romanele lui Sidney Sheldon, ca si complexitate a intrigii si constructie ampla a personajelor, dar si de seria Gossip Girl, la nivel de atmosfera si intensitate a jocurilor de culise, Invidie poate fi citita si ca roman de sine statator, pentru ca autoarea are grija sa ne ofere exact atatea elemente ajutatoare cate sunt necesare pentru a ne oferi o lectura pasionanta si adictiva, am putea spune, dar si ca pe o piesa ce completeaza si pune in valoare puzzle-ul intregii serii.

Ce uimeste si atrage in acelasi timp la aceasta carte este umorul subtil sau acid, in functie de context, dinamica personajelor, naturala si plina de viata, decorurile si compozitia scenelor, atat de bine documentate si acurate incat ne fac sa uitam ca traim in 2013, dialogurile inteligente si bine plasate in firul narativ, precum si micile amanunte si picanterii istorice care fac deliciul oricarui cititor.
Poate unul dintre cele mai bune si mai bine inchegate romane ale seriei, Invidie se citeste pe nerasuflate, se traieste la maximum si parca ne invita sa ii citim si continuarea.

Autor: Andreea Sterea
www.nemira.ro
Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii