Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

7 sfaturi pentru incheierea unei prietenii

Joi, 14 Martie 2013
cearta femeiEste foarte important felul in care pui capat unei prietenii distructive, mai ales daca este vorba despre o relatie cu o prietena apropiata sau cu cea mai buna prietena, in cadrul careia ati facut schimb de informatii personale si v-ati confruntat cu sentimente intense, pentru ca nu vrei sa-ti infurii fosta prietena. In cele mai multe cazuri, ar fi de preferat ca aceasta prietenie sa se stinga incet, decat sa se incheie intr-un mod dramatic.

Jan Yager in cartea "Cand prietenii te ranesc" ne ofera sapte sfaturi pentru a pune capat unei prietenii:

1. Nu sufla o vorba in legatura cu incheierea prieteniei.

Daca barfesti despre destramarea relatiilor de prietenie, chiar daca te simti bine atunci cand "iti descarci sufletul", exceptand cazul in care vorbesti despre acest lucru cu sotul sau cu iubitul tau, in care ai incredere si care nu este implicat in aceasta relatie sau in cazul in care vorbesti cu un psiholog, acest lucru se poate intoarce impotriva ta. Este foarte greu sa controlezi secretele, mai ales pe cele picante. Este bine sa inchei relatia de prietenie intr-un mod atat de discret, incat nimeni altcineva sa nu stie ca faci acest lucru.

2. Evita sa-ti vorbesti de rau fosta prietena.
Nu vrei ca prietenia ta esuata sa devina subiect de barfa pentru altii si nici nu vrei sa capeti reputatia ca esti genul de persoana care umbla cu vorba. In plus, s-ar putea ca, in acest caz, prietena ta sa considere care are "dreptul" sa inceapa sa spuna si ea povesti despre tine.

3. Incearca sa pui capat treptat prieteniei, spunandu-i prietenei ca esti ocupata, in loc sa te arunci intr-o confruntare directa cu ea.
Dezamorseaza situatia indepartandu-te de prietena ta, in loc sa faci un gest dramatic, cum ar fi sa trimiti un e-mail sau un sms, sa ai o confruntare directa cu ea sau sa va "spuneti tot ce aveti pe suflet" intr-o conversatie telefonica sau fata in fata.

incheierea prieteniei

4. Tine-ti emotiile sub control cu calm.
Cu cat esti mai calma, cu atat ii vei da mai putine motive fostei prietene de a se lansa intr-un sir de actiuni razbunatoare impotriva ta.

5. Daca trebuie sa discuti cu prietena ta despre decizia ta de a pune capat prieteniei, exprima clar faptul ca tu nu iti respingi prietena, ci modul in care reactionati.

Acest lucru ii va permite prietenei sa-si salveze "reputatia", reducand la minimum furia care este adesea asociata cu respingerea.

6. Ai grija sa nu spui sau sa faci un lucru care s-ar putea intoarce impotriva ta.
Unele prietenii sunt relatii la fel de incarcate de emotii si de patos ca si o relatie de dragoste sau o relatie de familie. Nu minimaliza supararea pe care o simte fosta ta prietena din cauza incheierii prieteniei voastre gandindu-te ca erati "doar prietene" sau definind gradul de intimitate al prieteniei voastre. "Racoreste-te" si "calmeaza-te" pentru a evita sa spui sau sa faci un lucru pe care prietena ta ti l-ar putea reprosa, mai ales daca vrei ca, intr-o buna zi sa incerci sa repari aceasta prietenie stricata si incheiata.

7. Aminteste-ti ca in orice prietenie exista doua puncte de vedere care pot fi contradictorii.
S-ar putea sa nu obtii compasiunea pe care o doresti atunci cand le vei povesti altora lucrurile care s-au intamplat in cadrul relatiei de prietenie, avand in vedere ca acestia s-ar putea intreba: "Ce s-o fi intamplat in realitate?" Trebuie sa gestionezi incheierea prieteniei cu cat mai multa demnitate si in cel mai discret mod cu putinta.


Autor: Simona Ionita
Sursa foto: Hepta


Te-ar putea interesa:
  • Relatia de cuplu si prietenii

    Atunci cand doua fiinte umane care se iubesc incep o relatie, fiecare partener aduce in acel cuplu toate relatiile pe care le intretine in acel moment. Prieteni, familie, rude, fosti iubiti, colegi, cu totii se regasesc in viata cuplului nou creat.

  • Prietenii, berea si relatia

    Orice barbat trebuie sa aiba si o doza de libertate intr-o relatie, astfel incat sa nu se simta niciodata prins. In asemenea situatii, nu trebuie sa te panichezi decat daca exista semnale puternice ca el prefera celibatul in locul relatiei.

  • Sfaturi pentru conceptie

    Perioada de conceptie depinde de o multime de factori. Cel mai important aspect este insa ovulatia. Atunci cand ai luat decizia conceperii unui copil, trebuie sa-ti pregatesti corpul. Ia suplimente de acid folic, aproximativ 400 mg/zi, sau consuma bauturi naturale din geluri de aloe vera si taie aportul de cofeina.

  • 6 sfaturi pentru convietuirea in doi

    Mutatul impreuna va responsabilizeaza, veti trage amandoi in aceeasi directie, veti rezolva mai usor problemele administrative si veti economisi timp pretios, pe care pana acum il pierdeati cu geanta-n spate, de la o casa la alta.

  • 5 sfaturi pentru Ea in avantajul Lui

    Intr-o relatie lucrurile mici sunt cele care pot aduce mai aproape partenerii unul de celalalt si cu cat ei sunt mai apropiati, cu atat ei se doresc mai mult. O femeie ar trebui sa se straduiasca sa-i spuna si sa-i arate partenerului cat de mult ii apreciaza gesturile facute la adresa ei, sa fie afectuoasa si sa-i intoarca favorurile oricand ar avea ocazia.

Mesaje (1) »
...
scris de Job Redactor Online, January 12, 2014

Iti place sa scrii? Iti place sa oferi sfaturi? Pentru fiecare articol publicat, primesti 5 lei garantat. Trimite un e-mail cu textul ,,Test Redactor Onlineâ (la subiect) pe adresa Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. si vei primi un test pe care, daca-l treci, vei intra in Echipa Momente-Grele-Sfaturi-Obiective. Testul consta in oferirea unui sfat (cat mai obiectiv, complex si concis) pe o anumita problema (legata de relatii, probleme familiale, probleme de integrare sociala, etc). Nu trebuie sa fii specialist in aceste domenii! Trebuie doar sa ai capacitatea de a vedea lucrurile in mod cat mai obiectiv si abilitatea sa le expui solutiile intr-un mod coerent, placut si util. Am primit o gramada de probleme din partea cititorilor blogului, in acest moment cautam Redactori Online pentru a le putea raspunde. Avem doar 3 posturi disponibile! Aplica acum! Echipa Momente-Grele-Sfaturi-Obiective www.momentegrelesfaturiobiective.blogspot.com

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii