Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Calciul

Miercuri, 14 Februarie 2007

CalciulUnul dintre cele mai importante minerale din organismul uman il constituie calciul. Acesta este  totodata si cel mai des intalnit, constituind 2% din greutatea totala a corpului uman. 90% din cantitatea sa este localizata in sistemul osos si dinti. Singura modalitate de acumulare a acestui mineral esential o constituie alimentatia sau suplimentarea medicamentoasa, deoarece el nu este sintetizat in mod natural.

 

Doza zilnica necesara de calciu este de 800 mg pentru barbati si 1000-1100 mg pentru femei. Aceasta cantitate se mareste in cazul femeilor insarcinate sau aflate la menopauza. Pentru ca asimilarea sa fie facuta intr-un mod cat mai potrivit, calciul necesita sustinere de vitamina D si fosfor.

Lipsa de claciu (anemie) reprezinta una dintre cele mai frecvente tulburari minerale. Aceasta se manifesta prin senzatii de amorteala si ameteala, carcei, dereglari menstruale, apatie, lipsa poftei de viata, oboseala, dureri de cap intense, frigiditate, aparitia cariilor si distrugerea dintilor, tulburari de crestere (la copii), insomnii, iritabilitate.
Suplimentarea este necesara mai ales celor ce sufera de spasmofilie, osteoporoza, hemoragii, femeilor care alapteaza, elevilor, sportivilor, batranilor.
Cea mai importanta sursa de calciu este reprezentata de lactate, legume verzi, soia, oua, carne de pasare si peste.

Suplimentarea artificiala necesita urmarea catorva reguli:
-    doza zilnica sa nu depaseasca un gram,
-    suplimentul se va lua in timpul mesei, cu multa apa,
-    suplimentul  de calciu anuleaza efectele celui de fier, impiedicand asimilarea acestuia,
-    suplimentul de calciu necesita sustinerea obligatorie a unui alt supliment de magneziu,
-    supradozarea poate cauza: varsaturi, stare de greata, lipsa apetitului, cefalee, dureri musculare ori constipatie.

Te-ar putea interesa:
  • Calciul reduce riscul de aparitie a cancerului

    Consumul de calciu reduce riscul de aparitie a cancerului la colon si a altor tumori ale tubului digestiv, potrivit unui studiu realizat in Statele Unite, publicat in revista americana Archives of Internal Medicine, informeaza AFP.

Mesaje (10) »
...
scris de vizitator, August 19, 2007

:D :D :D

...
scris de danyella, September 12, 2007

Lipsa calciului din organism se numeste hipocalcemie.Anemia reprezinta deficitul de fier din organism.Calciul si magneziul se administreaza in proportie de 2/1 pentru ca altfel se anihileaza reciproc.

...
scris de miha, December 08, 2007

bravo danyella

...
scris de vizitator, December 09, 2007

:D :D ;) ;) :) :) :o :P ;D >:( :) ;) ;) >:( :( :o 8) :P :-/

...
scris de vizitator, April 17, 2008

sunt mamica a unui baietel in varsta de 2 anisor si ma confrut cu o problema dificila nu vrea sa vorbeasa ce sa fac va rog sa ma ajutati
va multumesc


...
scris de mara bucuresti, April 17, 2008

si eu am o fetita care nu a vorbit pana la 3 ani si 2 luni, nu stiu de ce, dar apoi a devenit foarte comunicativa, si acum, la 8 ani, este totul in regula. Vorbeste-i copilului, joaca-te cu el, comunica si instiga-l si pe el sa comunice, si o sa vezi rezultatele. Daca insa pana la 3 ani, 3 ani si ceva, nu va incepe sa vb, adreseaza-te unui medic. Deocamdata nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. Multa sanatate!

...
scris de pufushik, August 25, 2008

buna...da vreo 3 luni am niste dureri groaznice in perioada menstrei...am fost la ginecolog si mi-a spus ca am un chist pe ovarul drept,anexita,vaginita si cervicita...mi-a recomandat un tratament cu antibiotice si ovule si mi-a spus sa revin la control dupa menstruatie...am fost din nou la control si surpriza anexita nu s-a vindecat si mi-a mai dat un tratament tot cu ovule si antibiotice dar altele decat la primul control si mi-a spus sa merg dupa urmatoarea menstruatie sa-mi fac cauterizare la chist,dar imi este frica. Am mai mers apoi la un cabinet cu biorezonanta...mi-a zis si akolo de existenta chistului dar si de multe alte probleme...mi-a recomandat un tratament cu homeopatice si a zis ca in decurs de o luna o sa scap de chist...este posibil? mi-a interzis sa iau anticonceptionale sustinand ca acestea ar provoca cancerul de col uterin... nu sunt sanse sa iau in greutate de la aceste pastile? va rog sa-mi raspundeti.va multumesc

...
scris de ana 1 septembrie, 2008, September 01, 2008

am dureri groaznice de stomac mi sa spus ca as avea o imflamatie ce fel de ceaiuri as putea bea caci de medicamente sunt satula

...
scris de taga florentina, January 10, 2009

am auzit ca exista un calciu foarte bun pentru dureri menstruale care se ia timp de 10 zile din prima zi.cum se numeste?


...
scris de panaite elena, October 13, 2009

am o rectolita ulcero hemoragica de un an si jumate si vreau sa jtiu daca pot munci fara sa mai am remisii din cauza oboseli .fac tratament cu salazopiria 6 pe zi.va multumesc multa sanatate

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii