Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ingredient pentru reducerea poftei de mancare

Miercuri, 06 Februarie 2008
Ingredient pentru reducerea poftei de mancareCercetatorii britanici lucreaza la un extract de plante care sa poata fi adaugat in compozitia alimentelor de tip tip fast food si a altor produse bogate in grasimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mancare si, implicit, obezitatea, informeaza dailymail.co.uk.

  
Cercetatorii cred ca acest ingredient minune ar putea sa ajute persoanele care tin dieta sa se limiteze la mici portii din alimentele bogate in grasimi si zaharuri, cu scopul de a preveni obezitatea.

Ingredientul, care se gaseste in mod natural in majoritatea plantelor, semintelor si cerealelor, poate fi adaugat in orice aliment bogat in grasimi si zaharuri, putand combate senzatia de foame timp de pana la 12 ore.
   
Este vorba de lipidele care se gasesc in partile cloroplaste ale celulelor plantelor, utilizate in fotosinteza. Acestea se gasesc in ovaz, grau si seminte comune.
   
Compusul actioneaza prin "invelirea grasimii" inainte de digerare, astfel incat enzimele care o descompun lucreaza mai lent ca de obicei. Acest fenomen semnalizeaza creierului ca stomacul este plin, chiar daca acesta este doar pe jumatate plin.
   
Expertii de la Institute of Food Research din Norwich, care urmeaza sa testeze produsul pe subiecti umani, spera ca peste cativa ani sa lucreze cu producatorii alimentari la dezvoltarea acestui supliment. Insa cercetatorii cred ca acestia vor fi reticenti la idee, pentru ca oamenii ar cumpara cantitati mai mici din produsele lor.
   
"Testele au demonstrat ca, in laborator, cand izolam lipidele, acestea pot elimina pofta de mancare. Teoretic, acestea ar putea fi adaugate in orice produs care contine grasime", a indicat coordonatorul proiectului, profesorul Peter Wilde.
   
Pe piata exista deja cateva produse care reduc senzatia de foame, potrivit producatorilor lor. Este vorba mai ales de alimente pe baza de fibre care se gasesc in graul integral.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
Mesaje (1) »
...
scris de yle papp , October 20, 2008

desii sunt obsedata sa slabesc nu ma pot oprii din mincat.nu stiu ce sa fac concret pentru aslabii.nu stiu...


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii