Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Magneziul - eficient pentru fumatori

Miercuri, 12 Martie 2008

Magneziul - eficient pentru fumatori Dieta bogata in magneziu, element care se gaseste din abundenta in cereale integrale si leguminoase, poate preveni producerea unui accident cerebral la fumatori, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii finlandezi, publicat de Archives of Internal Medicine si preluat de Reuters. 

Studiul cercetatorilor de la Institutul Karolinska din Stockholm, la care au participat 26.556 de barbati fumatori si care a durat 13 ani, a scos la iveala faptul ca persoanele care au o dieta bogata in magneziu prezinta un risc semnificativ mai scazut de a suferi un accident cerebral.

Cercetatorii nu au identificat inca mecanismul acestui fenomen, insa au explicat ca magneziul reduce tensiunea arteriala. Hipertensiunea arteriala netratata conduce de cele mai multe ori la producerea unui accident cerebral. in plus, magneziul influenteaza nivelul de colesterol, o alta cauza a producerii accidentului cerebral.

Susanna Larsson, coordonatorul al lucrarii, a indicat ca scopul principal al studiului a fost analizarea unor terapii impotriva cancerului pulmonar si ca astfel au descoperit asocierea dintre magneziu si accident cerebral. Fumatul este asociat cu accidentul cerebral si este principala cauza a aparitiei maladiilor cardiace si a cancerului pulmonar.

Persoanele care au consumat zilnic, in medie, o doza de 589 de milligrame de magneziu din alimente au prezentat cu 15% mai putine riscuri de a suferi un accident cerebral - care apare in momentul in care fluxul sangvin care trebuie sa ajunga la creier este blocat - fata de cei care consumau mai putin magneziu.

Efectul s-a facut simtit mai puternic la barbatii cu varsta sub 60 de ani. Acelasi studiu a scos la iveala faptul ca potasiul, calciul si sodiul nu influenteaza riscul de accident cerebral. Cercetatorii urmeaza sa afle daca suplimentele cu magneziu au acelasi rezultat ca alimentele care contin acest element. Magneziul se gaseste in alimente precum cerealele integrale, fasole neagra, broccoli, calcan, fructe oleaginoase (arahide), stridii, ciocolata, banane, citrice, avocado si spanac.


sursa: www.mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • Pestele - eficient pentru creier

    Pestele consumat de doua ori pe saptamana este mai eficace in imbunatatirea capacitatilor de memorare si concentrare decat suplimentele alimentare pe baza de plante sau ulei de peste, care sunt si scumpe, potrivit unui studiu realizat de un grup de protectie a consumatorilor din Australia. 

  • Magneziul-mineralul minune

    Magneziul reprezinta alaturi de calciu un mineral extrem de important. El este indispensabil organismului, deoarece ajuta la o buna functionare a sistemului nervos si participa la metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor.

  • Recesiunea economica ii determina pe fumatori sa renunte la viciu

    Actuala criza mondiala ii ajuta pe fumatorii din Marea Britanie sa renunte la fumat, potrivit cercetatorilor britanici care au publicat un studiu cu ocazia Zilei Internationale impotriva Fumatului, celebrata in a doua zi de miercuri din luna martie a fiecarui an, informeaza femalefirst.co.uk.

  • Arsenicul, eficient in lupta contra leucemiei

    Arsenicul, o substanta utilizata in medicina de peste 3.000 de ani, s-a dovedit a fi deosebit de eficace contra unei forme grave de leucemie, insa misterul acestei eficiente a fost descifrat abia recent de o echipa de cercetatori francezi, informeaza AFP.

  • Un nou medicament eficient in tratarea formelor ereditare de cancer la san

    Un nou medicament dezvoltat de cercetatorii britanici poate sa stopeze procesul de crestere a tumorilor mamare si chiar sa le elimine, tratamentul dovedindu-si eficienta in 40% din cazuri, potrivit unui studiu publicat in The Times.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii