Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Mesajele scrise - forma de tulburare mintala

Miercuri, 26 Martie 2008
Mesajele scrise - forma de tulburare mintalaPersoanele care trimit in exces SMS-uri si email-uri sufera de o forma de tulburare mintala, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii australieni, publicat in American Journal of Psychiatry si preluat de news.com.au.

Medicul psihiatru Jerald Block, autorul studiului, spune ca exista patru simptome ale acestei dependente: sentimentul de frustrare care apare daca un computer nu poate fi accesat, nevoia de timp suplimentar de utilizare a acestuia, nevoia de echipamente cat mai performante si experimentarea unor repercusiuni negative ale acestei dependente in toate domeniile vietii.
   
Block spune spune ca, desi SMS-urile nu sunt legate direct de internet, sunt tot o forma de mesaje instant si trebuie incluse in aceeasi categorie cu email-urile.
   
"Motivele principale pentru care le includ in aceeasi categorie il constituie accidentele rutiere provocate de faptul ca soferii tasteaza mesaje pe telefonul mobil, hartuirea prin intermediul SMS-urilor si repercusiunile mesajelor din punct de vedere social, educational si profesional", a spus Block.
   
Leanne Battaglia, in varsta de 21 de ani, spune ca nu se considera dependenta din punct de vedere clinic de comunicarea online, insa ca isi da seama ca problema evolueaza foarte repede. "A devenit un mod de viata, insa nu cred ca am ajuns inca la acest stadiu (de dependenta, n.r.)", a spus Battaglia.
   
Desi sta in fata calculatorului toata ziua, Battaglia a recunoscut ca se conecteaza la internet foarte frecvent si dupa ce ajunge acasa. "Il folosesc aproape in fiecare noapte si in timpul zilei.

Sunt conectata aproape permanent pe Facebook, eBay, ninemsn si site-urile de barfe", a spus femeia, care a adaugat ca trimite cam 20 de SMS-uri zilnic si ca fara telefonul mobil se simte dezbracata.
   
Medicul Robert Kaplan, psihiatru la Scoala de medicina din cadrul Universitatii din Wollongong, spune ca a vazut primul caz de dependenta de internet in 1998. De atunci a remarcat o crestere constanta a fenomenului in randul australienilor.
   
Potrivit unui raport intitulat "Media And Communications In Australian Families" (Media si comunicarea in familiile australiene), publicat in 2007, un copil obisnuit petrece zilnic pe internet o ora si 17 minute.

Mesajele scrise - forma de tulburare mintalaAdolescentii cu varste intre 15 si 17 ani petrec in medie, zilnic, cam 30 de minute pentru a scrie SMS-uri si alte 25 de minute pentru a juca jocuri online.
   
"Cred ca, in general, problema se agraveaza", a spus Kaplan. "Traim intr-o lume a internetului, care aduce o gama larga de probleme", a adaugat acesta.


sursa: mediafax.ro



Te-ar putea interesa:
  • In forma maxima dupa Sarbatori!

    Ai avut parte de cele mai frumoase Sarbatori de iarna, de pana acum, cu mese imbelsugate in familie si voie buna. Insa, chiar daca ele au luat sfarsit, organismul tau are nevoie sa se refaca dupa mesele copioase alcatuite din preparate traditionale romanesti (sarmale, caltabosi, carnati, lebar, toba).

  • Mersul pe jos - un mod sanatos de a fi in forma maxima!

    Vreti sa va pastrati sanatatea si tineretea? Bineinteles ca da! Cercetatorii au descoperit cel mai simplu mod de a-ti pastra psihicul si fizicul sanatos, si anume - mersul pe jos!

  • Dansul in grup reprezinta o forma de control a mintii

    Marsurile, dansurile si cantecele practicate in grup sunt forme de exercitare a controlului asupra mintii, care ii incurajeaza pe indivizi sa urmeze multimea, potrivit unui studiu american care ar putea explica numarul mare de adepti ai dictatorilor, informeaza telegraph.co.uk.

  • Persoanele obeze prezinta o forma mai grava de astm

    Persoanele supraponderale care sufera de astm prezinta stadii mai avansate ale bolii, spre deosebire de alte persoane care au astm, dar nu sunt obeze, conform unui nou studiu canadian preluat de Reuters.

  • Un implant de retina electronic poate ajuta nevazatorii sa distinga forma obiectelor

    Medicii germani au pus la punct un nou dispozitiv din gama implanturilor electronice retiniene, care le ajuta pe persoanele nevazatoare, devenite complet oarbe din cauza unei maladii ereditare, sa distinga din nou forma obiectelor din jur, informeaza AFP.

Mesaje (1) »
...
scris de ania1, September 01, 2014

sufar la fel.ce sfaturi imi dati?

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii