Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Istoria rimelului

Marti, 03 Iunie 2008
Istoria rimeluluiAstazi folosim tot felul de produse cosmetice care ne ajuta sa ascundem micile imperfectiuni sau, dimpotriva, sa ne scoatem in evidenta frumusetea. Insa cand au aparut oare aceste produse prima oara? Cine le-a conceput? Cine le-a folosit? Cat de accesibile erau?

M-am gandit sa ne oprim la povestea rimelului, unul dintre cele mai folosite si mai apreciate produse cosmetice.

La aparitia lui, acest produs nu purta denumirea de rimel, ci de khol, el datand inca de pe vremea egiptenilor. Pe atunci, kholul reprezenta o pasta neagra care colora genele si zona din jurul ochilor, fiind folosita pentru un scop simbolic si nu unul pragmatic.

Se credea ca aceasta crema neagra proteja impotriva energiilor negative propagate prin priviri. Aceste energii puteau, in conceptia culturii egiptene, sa reflecte imaginea unei alte persoane si astfel sa ii puna stapanire pe suflet. Interesant e faptul ca acest khol nu era folosit numai de femei, ci si de barbati. Ochii capatau un aspect misterios si chiar impunator, iar barbatii aveau o infatisare de androgin.

Principalul ingredient era praful de metal.

Rimelul a primit mai tarziu denumirea de mascara, provenit de la cuvantul arab "maskhara", care insemna bufon, bufonii fiind de cele mai multe ori mascati.

Respectiva compozitie a fost folosita apoi si de indieni si de greci.

Istoria rimeluluiRimelul propriu-zis a aparut prima oara in jurul anului 1913. Creatorul rimelului a fost T. L. Williams, un chimist care a realizat compozitia acestui produs cosmetic plecand de la o crema folosita de sora lui pentru a-si colora genele. Pe sora lui o chema Mabel si de aici numele de mai tarziu al firmei Maybelline.

Maybelline a inregistrat si la aparitie un succes impresionant prin promovarea acestui produs cosmetic, succes care se mentine si astazi, mai ales cu brandul se poate lauda cu o traditie in domeniu.

Prima oara, rimelul a fost promovat intr-o reclama pe coperta revistei Vogue, unde o femeie isi colora genele cu un fel de creion care mai tarziu va fi inlocuit de periuta rimelului.

Cele doua branduri care au adus o imbunatatire si o modernizare continua pentru acest produs cosmetic sunt Maybelline din New York si Rimmel din Londra. Dupa numele celei de a doua companii a ramas denumirea acestui produs de rimel.



Te-ar putea interesa:
  • Istoria parfumului (II)

    Impactul trecutului asupra prezentului este incontestabil si se reflecta si in cazul evolutiei parfumului. Astfel, procesul de extragere a uleiului din flori cu ajutorul distilarii este o procedura folosita in industrie si astazi.  Tehnica a fost descoperita de un doctor arab, chimist, pe numele sau Avicenna.

  • Istoria parfumului (I)

    Mirosul este un simt extrem de important in viata noastra, iar unii oameni au reusit sa faca o arta din obtinerea unor esente cat mai placute si cat mai definitorii.

  • Istoria fondului de ten

    Fondul de ten reprezinta unul din cosmeticele cele mai folosite de catre orice femeie. Daca la altele putem renunta destul de usor, un fond de ten reprezinta o adevarata baza a machiajului, fiind destinat sa acopere imperfectiunile pielii si sa o uniformizeze.

  • Istoria ojei

    Oja reprezinta un produs cosmetic preferat de femei, fiind insotit de tot ce inseamna ingrijire a unghiilor, manichiura si pedichiura.

  • Istoria rujului

    Simbol al sexualitatii, senzualitatii si erotismului, rujul este astazi un accesoriu de nelipsit in orice trusa de make-up.Sutele de nuante , modele, cu diverse consistente si aplicatoare, intr-o gama enorma, usor de indepartat sau permanente, unicate sau de serie, cu sclipiri de diamant, de aur sau mate, au creat de-alungul timpului o adevarata industrie profitabila.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii