Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Istoria ojei

Luni, 14 Martie 2011
Istoria ojeiOja reprezinta un produs cosmetic preferat de femei, fiind insotit de tot ce inseamna ingrijire a unghiilor, manichiura si pedichiura.

Oja a fost folosita mai intai in Egipt, simbolizand bogatie si o pozitie sociala inalta. Compozitia ei era asemenatoare uleiului folosit in pictura.

Mai tarziu, ea apare si in China, fiind purtata doar de clasele sociale inalte, in special de regi. Pe atunci nu exista o diversitate a culorilor, ci doar auriul, argintiul metalizate.

Initial, componenta ojei consta in ceara, gelatina, albus de ou si extracte de seminte, creandu-se diverse culori.

Inainte de al doilea razboi mondial denumirea de OJA apartinea unei firme, producatoare de lac de unghii. In acea vreme, OJA reprezenta un brand care isi promova produsele in reviste precum Vogue.

Michelle Menard este cel care creaza oja pe care o stim astazi. Prima culoare fabricata si promovata era rosul, care venea in completarea rujului de un rosu aprins.

Oja va fi totusi asociata in special cu numele brandului Revlon, al carui cap, Charles Revson, este considerat parintele lacului de unghii.

Istoria ojeiAstazi, lacul de unghii se gaseste intr-o diversitate de culori si compozitii. Mai nou se poate achizitiona asa numita oja abtibild, care se aplica usor si evita patarea pielii.

Oja nu are restrictie la culori si nuante. Culorile pot fi stralucitoare, mate, cu sclipici, translucente, plecand de la rosul femeii senzuale pana la negrul rockeritelor.

Mai nou, oja nu reprezinta un element strict feminin. Dimpotriva. Alaturi de creionul dermatograf, oja reprezinta un al doilea element preluat de barbatii excentrici din lumea mondena. Acestia apartin in special universului muzicii rock, insa sfera se extinde...

Te-ar putea interesa:
  • Istoria parfumului (II)

    Impactul trecutului asupra prezentului este incontestabil si se reflecta si in cazul evolutiei parfumului. Astfel, procesul de extragere a uleiului din flori cu ajutorul distilarii este o procedura folosita in industrie si astazi.  Tehnica a fost descoperita de un doctor arab, chimist, pe numele sau Avicenna.

  • Istoria parfumului (I)

    Mirosul este un simt extrem de important in viata noastra, iar unii oameni au reusit sa faca o arta din obtinerea unor esente cat mai placute si cat mai definitorii.

  • Istoria fondului de ten

    Fondul de ten reprezinta unul din cosmeticele cele mai folosite de catre orice femeie. Daca la altele putem renunta destul de usor, un fond de ten reprezinta o adevarata baza a machiajului, fiind destinat sa acopere imperfectiunile pielii si sa o uniformizeze.

  • Istoria rujului

    Simbol al sexualitatii, senzualitatii si erotismului, rujul este astazi un accesoriu de nelipsit in orice trusa de make-up.Sutele de nuante , modele, cu diverse consistente si aplicatoare, intr-o gama enorma, usor de indepartat sau permanente, unicate sau de serie, cu sclipiri de diamant, de aur sau mate, au creat de-alungul timpului o adevarata industrie profitabila.

  • Istoria rimelului

    Astazi folosim tot felul de produse cosmetice care ne ajuta sa ascundem micile imperfectiuni sau, dimpotriva, sa ne scoatem in evidenta frumusetea. Insa cand au aparut oare aceste produse prima oara? Cine le-a conceput? Cine le-a folosit? Cat de accesibile erau?

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii