Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Piscinele - pericol pentru sanatate!

Luni, 07 Iulie 2008
Piscinele - pericol pentru sanatate!Printre infectiile care ne afecteaza cu precadere in sezonul cald, atunci cand utilizarea strandurilor si piscinelor face parte din cotidian, putem aminti 3 categorii de boli infectioase - digestive, dermatologice si O.R.L.

Datorate unor bacterii diverse, prin inghitirea sau simplul contact cu apa infestata, aceste afectiuni sunt extrem de neplacute si, uneori, chiar contagioase. Iar de multe ori, si clorinarea inadecvata a apei este cauza afectiunilor, mai ales a conjunctivitei de piscina.

Printre bolile ale caror sursa este reprezentata de utilizarea la comun a strandurilor si piscinelor putem aminti:

- dizenteria - cauzata de apa contaminata cu materii fecale, manifestata prin diaree, greata, varsaturi, febra,
- infectia cu E.Coli - manifestata prin dureri abdominale si interactiuni intestinale, foarte periculoasa pentru organism,
- giardioza - infectie a intestinului subtire, manifestata prin diaree,
- hepatita A,

Piscinele - pericol pentru sanatate! - acneea la clor - afecteaza persoanele ce sufera de acnee severa si se manifesta prin pustule la nivelul fetei, spatelui si nu numai,
- ciuperci - ciuperca piciorului apare pe talpa si intre degete, si se manifesta prin mancarime si prurit,
- xeroza - o boala oculara caracterizata prin uscarea ochiului si, uneori, chiar opacierea corneei,
- otita de piscina - manifestata prin mancarimi, dureri si o senzatie neplacuta in ureche.

Toate aceste afectiuni necesita interventia unui medic iar netratate, sau tratate neadecvat, pot duce la neplaceri pe termen lung si chiar deces. Pentru evitarea contactarii unei astfel de boli, sunteti sfatuiti:

Piscinele - pericol pentru sanatate! - evitati imbaierea in zonele neamenajate corespunzator si frecventati doar strandurile si piscinele autorizate,
- sesizati personalul strandului atunci cand observati o neregula cu privire la clorinarea apei sau alte nereguli de genul acesta,
- evitati inghitirea apei in timpul inotului,
- folositi ochelari de inot pentru protejarea ochilor,
- faceti dus la iesirea din bazin, cu apa si sapun propriu,
- clatiti bine ochii si urechile,
- folositi doar propriile prosoape,
- folositi doar imbracamintea si incaltamintea proprie.

Bianca Predut
Te-ar putea interesa:
  • Anexita- pericol pentru sanatatea reproducerii

    Este bine stiut faptul ca sanatatea organelor genitale si a celor reproducatoare este esentiala pentru buna dezvoltare a organismului femeiesc, dar si pentru existenta unei sarcini si sanatatea fatului. Asadar, este esential sa intelegem ca orice problema care ne afecteaza organele genitale vor afecta mai tarziu si o eventuala sarcina. Tratand aceste afectiuni reducem riscul ca puiul nostru sa aiba de suferit. Tratam, asadar, pentru noi si pentru cei dragi noua.

  • Sanatate pentru sanii tai- mamografia (I)

    Una dintre cele mai eficiente cai de depistare precoce a cancerului de san o reprezinta mamografia- o examinare radiologica speciala. In cadrul acesteia, sanul pacientei este analizat cu ajutorul unui echipament special, foarte eficient, ce va putea astfel ajuta chiar la detectarea tumorilor de marimi prea mici pentru a fi simtite la simpla palpare.

  • Sanatate pentru sanii tai - mamografia (II)

    Continuam sa va informam despre mamografie cu o serie de informatii utile pentru fiecare femeie. Dupa cum spuneam in articolul precedent, examenul mamografic se efectueaza cu ajutorul unui aparat numit mamograf, ce nu creaza reactii adverse, durere sau alte neplaceri.

  • Disputele conjugale pot fi benefice pentru sanatate

    Disputele cu partenerul de viata pot fi benefice pentru sanatate, potrivit unui studiu american care va aparea in editia pe luna ianuarie a Journal of Family Communication, preluat de AFP.

  • Degeraturile - un pericol al sezonului rece

    In perioada iernii suntem panditi de diferite pericole care ne pot afecta sanatatea. Degeraturile reprezinta una dintre cele mai intalnite afectiuni din perioada rece.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii