Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Un antihistaminic - medicamentul minune in Alzheimer

Luni, 21 Iulie 2008

Un antihistaminic - medicamentul minune in Alzheimer Antihistaminicul Dimebon, un medicament folosit pe vremuri in Rusia impotriva alergiilor, s-a dovedit a fi eficace in tratarea cazurilor usoare sau moderate de Alzheimer  intrucat creste capacitatile cognitive, potrivit unui studiu publicat in revista britanica Lancet, informeaza AFP.


Dimebon nu a mai fost folosit in Rusia de peste 20 de ani, din cauza aparitiei unor medicamente mai bune impotriva alergiilor. Potrivit unui studiu realizat in urma cu cativa ani de cercetatorii Academiei ruse de stiinta, medicamentul protejeaza celulele nervoase.

In perioada 2005 - 2006, o echipa de specialisti, condusa de Rachelle Doody, de la Colegiul de medicina Baylor din Houston (Statele Unite), a testat medicamentul pe un grup de 155 de pacienti cu Alzheimer, in 11 locuri din Rusia. Jumatate dintre acestia au luat Dimebon de trei ori pe zi, iar ceilalti un placebo.

Cele doua grupuri au fost supuse unor teste timp de sase luni, iar apoi au fost monitorizate timp de un an. La pacientii carora le-a fost administrat Dimebon s-a observat o ameliorare a capacitatilor cognitive si a memoriei, spre deosebire de ceilalti, la care specialistii au descoperit o scadere a acestor abilitati.

De altfel, efectul medicamentului a crescut pe parcursul lunilor de studiu, iar specialistii spun ca pana acum nu s-a mai inregistrat o astfel de situatie in cazul altor tratamente administrate pacientilor cu maladia Alzheimer. La nivel mondial, 25 de milioane de persoane sufera de aceasta boala incurabila.

Alzheimer este o boala progresiva, degenerativa, care ataca celulele nervoase ale creierului, avand ca rezultat pierderea memoriei si schimbari in modul de gandire si in comportament. Nu se cunosc cauzele acestei boli, care este caracterizata de acumulari anormale de placi si proteine in celulele nervoase. Dimebonul nu poate fi considerat un remediu, pentru ca medicamentul nu face altceva decat sa atace simptomele si nu cauzele, sunt de parere cercetatorii, care admit ca sunt necesare mai multe studii pentru a confirma rezultatele obtinute.


sursa: mediafax.ro
Te-ar putea interesa:
  • S-a descoperit medicamentul impotriva maladiei Alzheimer

    Medicii americani vor sa testeze clinic un medicament experimental promitator care, potrivit acestora, poate elimina simptomele maladiei Alzheimer "in cateva minute", potrivit unui studiu prezentat de dailymail.co.uk. Medicii americani de la Institutul de cercetari neurologice din California testeaza medicamentul de aproximativ trei ani pe aproximativ 50 de persoane. 

  • S-a descoperit medicamentul impotriva alcoolului

    Un nou medicament, care ar putea permite persoanelor dependente sa lupte impotriva bolii prin reducerea sentimentului lipsei de alcool in organism, provocat de situatiile de stres, a fost testat cu succes de cercetatorii americani, informeaza AFP.

  • Magneziul-mineralul minune

    Magneziul reprezinta alaturi de calciu un mineral extrem de important. El este indispensabil organismului, deoarece ajuta la o buna functionare a sistemului nervos si participa la metabolismul glucidelor, proteinelor si lipidelor.

  • Nicotina, benefica in Alzheimer

    Specialistii britanici sunt de parere ca nicotina ar putea avea efecte benefice asupra organismului uman, iar ultimele descoperiri arata ca boala Alzheimer ar putea fi tratata cu ajutorul acestei substante, informeaza telegraph.co.uk.

  • Cafeaua tine boala Alzheimer la distanta

    Consumata in cantitati moderate, cafeaua constituie un adevarat beneficiu pentru imbunatatirea calitatii vietii, dar si in prevenirea aparitiei unor afectiuni, fiind totodata o sursa excelenta de antioxidanti.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii