Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Zincul- sanatate si frumusete

Vineri, 20 Mai 2011
Zincul- sanatate si frumuseteZincul reprezinta unul dintre cele 3 minerale esentiale unei functionari normale a organismului. Functiile sale principale sunt de control si de reglare a proceselor metabolice si a activitatii enzimelor. Zincul sustine diviziunea celulara, avand totodata rol in sinteza testosteronului si insulinei si in cresterea imunitatii organismului in fata infectiilor; sustine dezvoltarea masei musculare si are efecte benefice asupra pielii. Acest mineral se dovedeste  esential in dezvoltarea aparatului reproducator masculin, influentand buna functionare a prostatei si obtinand rezultate benefice in tratarea sterilitatii si impotentei.

Este recomandabila suplimentarea  alimentara pentru toate persoanele, insa mai ales:
-    persoanelor in varsta,
-    femeilor in timpul perioadei menstruale,
-    persoanelor care sufera de schizofrenie,
-    tinerilor cu ce se confrunta cu dereglari tiroidiene (hipo/hiper tiroidism) sau probleme dermatologice, ca acneea, excesul de sebum,
-    baietilor aflati in perioada pubertatii,
-    persoanelor care au probleme dermatologice ale pielii, parului sau unghiilor,
-    anemicilor si supraponderalilor,
-    persoanelor ce consuma alcool in mod regulat,
-    sportivilor si celor care executa lucrari fizice sustinute.

Zincul este produs de catre organism intr-o cantitate aproape insignifianta, ea neputand acoperi necesarul zilnic (15 pana la 50 mg), necesitand o permanenta suplimentare. Totusi, o cantitate de peste 500 mg zilnic poate fi nociva, provocand intoxicatie si afectand ireversibil ficatul si creierul. Este recomandat ca suplimentarea sa aiba loc doar impreuna cu viatmina A, fosfor sau calciu.

Pentru o alimentatie bogata in zinc, sunt recomandate o serie de alimente, cum ar fi:
-    stridiile ( de departe unele dintre cele mai importante surse de zinc; contin cantitati mari si usor de asimilat de catre organism),
-    fructele de mare,
-    ouale,
-    carnea de vita si miel,
-    germenii de grau, alunele,
-    drojdia de bere,
-    laptele degresat.
Te-ar putea interesa:
  • Sursa de sanatate: Capsunile

    Forma de inima a capsunilor este primul indiciu ca acestea sunt o sursa de sanatate. Acest “ambalaj” dragut contine substante care ajuta la protejarea inimii impotriva bolilor cardiace, creste nivelul HDL colesterol, care este benefic pentru organism, scade tensiunea arteriala si ajuta la prevenirea cancerului.

  • Sanatate prin post

    Postul si efectele sale asupra omului pot fi analizate din doua puncte de vedere. Ca element crestin, acesta reprezinta o conexiune a omului cu Dumnezeu, o metoda de impacare si gasire a unui echilibru fizic si psihic si este insotit, de regula, de rugaciuni si diverse practici religioase.

  • Vitamina D: sursa ta de sanatate

    Vitamina D este indispensabila sanatatii oaselor tale. Dar lipsa ei poate avea consecinte nefaste asupra sanatatii. Iata ce trebuie sa faci inainte de a te expune la soare.

  • Care este starea ta de sanatate?

    Atat timp cat nu ne doare nimic si nu avem o boala anume, consideram ca suntem sanatosi. Dar de fapt cat de sanatosi suntem cu adevarat? Afla ca starea de sanatate nu se masoara doar in durere si simptome vizibile, ci si in stilul de viata, obiceiurile zilnice si modul de a preveni (sau nu) anumite afectiuni.

  • Ridichea neagra, izvor de sanatate!

    Ridichea neagra contine trei sferturi din cantitatea zilnica recomandata de vitamina C, creste imunitatea organismului, te apara de boli si infectii si are un efect tonic, detoxifiant. Este foarte buna si pentru copii, ajutand la fixarea calciului. In plus, scade colesterolul si previne aparitia bolilor de inima.

     

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii