Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ingrijirea parului in sezonul rece

Vineri, 21 Decembrie 2012
Ingrijirea parului in sezonul receEste timpul sa punem deoparte sampoanele si spray-urile cu protectie UV pentru par si sa trecem la alte metode de ingrijire a parului. Cu totii ne confruntam cu aceasta clasica schimbare de sezon, iar ea ne afecteaza din mai multe puncte de vedere.

Si parul nostru, pentru a-si mentine vitalitatea si frumusetea, are nevoie de cateva tratamente mai speciale, de o mana de ajutor pentru a indura mai usor aerul si temperaturile reci.

Iata cateva sfaturi de ingrijire a parului pe timp de iarna:

1. Balsamul

Daca inca mai ai ceva dubii daca sa folosesti balsam la fiecare spalare, scapa degraba de ele. Balsamul hraneste firul de par, il hidrateaza si previne incurcarea parului, deci indirect, si ruperea lui. Daca vrei sa pastrezi volumul radacinilor, aplica balsam numai pe lungimea firului de par, evitand radacinile. Insa retine ca balsamul este un must-have in materie de ingrijire a parului.

2. Masca

Aerul rece iti usuca parul, iar acest lucru se reflecta intr-un aspect tern si lipsit de vitalitate. Pentru ca este mai bine sa previi, decat sa tratezi, iti recomandam masca de par. Desi aceasta nu inlocuieste balsamul, rolul ei este extrem de important. Daca te speli foarte des pe cap, iti recomandam o masca cam o data pe saptamana, insa daca te speli la intervale mai mari de timp, de doua ori pe luna este suficient.

Mastile de par sunt mult mai grase decat balsamul, iar datorita faptului ca ele trebuie mentinute un timp pe par inainte de clatire, hranesc firul de par in profunzime.


3. Uscarea are prioritate

Daca vara iti permiteai sa pleci din casa cu parul umed si proaspat spalat fiindca arata mai ravasit si-ti conferea un aer sexi si rebel, toamna, acest obicei iti rezerva un loc confortabil in pat, fiindca vei raci foarte usor.

Pe langa faptul ca nu este deloc sanatos sa pleci cu parul umed afara, si aspectul podoabei tale capilare va avea de suferit. Schimbarea brusca de temeperatura (banuim ca nu te speli pe cap cu apa rece) favorizeaza ruperea firului de par.

De asemenea, iti recomandam sa te speli seara pe cap si sa lasi parul sa se usuce de la sine, fara sa folosesti foehnul.

4. Excesul de produse

Incearca sa nu-ti mai petreci dimineti intregi in fata oglinzii, aranjandu-ti parul. Excesul de produse cosmetice (gel, ceara, fixativ, spuma, etc) au tendinta de a-ti ingrasa parul. Parul curat nu are nevoie de mai mult de un produs pentru a fi aranjat. Daca insa nu te poti dezlipi de aceste produse cosmetice, incearca sa folosesti aceeasi gama de produse, fiindca sunt astfel create incat sa colaboreze cat mai bine impreuna.

5. Tichia de margaritar

Nimic nu te poate proteja mai bine de frig decat o caciulita sau o palarie calduroasa. Magazinele sunt pline de accesorii trendy care sa-ti completeze garderoba si sa te fereasca de frig. Atunci cand temperaturile de afara iti ingheata fruntea, nu e un semn bun. Renunta la deviza "baba la frumusete sufera" si pleaca de acasa intotdeauna echipata in functie de prognoza meteo.

Andreea - Ina Gartoi

Te-ar putea interesa:
  • Ingrijirea pielii in sezonul rece

    O data cu schimbarea brusca a anotimpului, pielea este supusa la numerosi factori din mediul inconjurator, cum ar fi: particule de praf, frig, care ii pot schimba aspectul. De aceea, pentru a-ti pastra elasticitatea, dar mai ales hidratarea pielii in sezonul rece, ai grija sa respecti cativa pasi simpli, dar extrem de importanti pentru frumusetea ta!

  • Ingrijirea tenului in sezonul rece

    Sezonul rece a revenit in viata noastra, iar noi trebuie sa fim pregatite cu tot ce trebuie, pentru a preintampina eventualele probleme ale tenului. Se stie ca odata cu venirea frigului, tenul isi pierde hidratarea si luminozitatea, devenind uscat si tern.

  • Ingrijirea pielii – retete simple si ieftine pentru frumusete in sezonul rece

    Obtine o piele foarte hidratata folosind urmatoarele retete simple si ieftine pentru sezonul rece. Fa mici schimbari in regimul tau de ingrijire a pielii pentru a elibera pielea de toxine si radicali liberi.

  • Ingrijirea parului gras

    Parul gras are nevoie de ingrijiri speciale. Parul se ingrasa din cauza secretiei in exces de sebum. Mai jos iti prezentam cateva metode pentru ingrijirea parului gras.

  • Ingrijirea parului sensibil

    Ingrijirea parului sensibil este o chestiune delicata si solicita o atentie deosebita. Pentru a avea rezultate favorabile pe termen lung trebuie sa urmam cativa pasi de baza si sa adaptam recomandarile in functie de tipul nostru de par.

Mesaje (6) »
...
scris de inatiu, February 04, 2010

salut, as vrea sa-mi da-ti un sfat eu am un par foarte gras la radacina dar la capete foarte uscat, ce as putea sal schimb.... mersi

...
scris de alna maria, August 07, 2010

am o problema parul meu este foarte gras si des si as dori o recomandare de produse

...
scris de nicoleta,octombrie2010, November 14, 2010

aveam parul foarte uscat la varfuri si normal la radacina!cum aveam parul lung am hotarat sa ma tund !m-am tuns scurt dar acum am aceeasi problema! am incercat nenumarate produse pt par uscat masti ,uleiuri, dar inutil!ce as mai putea face sa il readuc la normal!

...
scris de vasilicaalina, November 14, 2010

ajutor mi-am ars parul cu decolorant si nu stiu ce sa ii mai fac

...
scris de par gras, virfuri uscate, par uscat, February 10, 2011

pentru asemenea gen de par, pe care l-am avut si eu, plus la asta se mai electriza, ceea imi dadea o bataie de cap, de imi venea sa pling....... am fost la asalon si frizerita mi-a recomandat sa ma las de toate produsele care ingrasa parul. Deci de ce ai nevoie sunt: sucul de la 1/2 lamaie marime potrivita(daca nu ai poti folosi otet de mere, e foarte bun), o lingurita de ulei de ricin, si 1 ou, toate se mesteca bine si se aplica pe lungimea parului, se lasa cam 3 ore pe par, dar se poate si mai mult, nu strica, inca parul va mirosi urit(de la ou). in dependenta de lungimea parului poti mai adauga un ou. aceeasi masca o pot face fetele care au parul uscat din diferite considerente, numai ca din componante trebuie scos lamaia.... veti avea un par stalucitor care nu se incurca si fara probleme.......... masca o veti face in dependete de cit aveti nevoie, dar v-as recmanda 1 data pe saptamina....

...
scris de Tatiana Sircu, February 25, 2016

Uleiul de cocos este cel mai recomandat pentru ingrijirea parului. Pe blogul acesta spre exemplu: http://podoabacapilara.blogspot.ro/2016/01/cum-mi-am-salvat-parul-cu-ajutorul.html.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii