Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Indigestia alimentara - dusmanul sarbatorilor

Miercuri, 10 Decembrie 2008
Indigestia alimentara - dusmanul sarbatorilorCu totii ne bucuram la vederea mesei imbelsugate de Craciun, mai ales dupa o perioada indelungata de post.

Pofticiosi, uitam de ratiune si ne napustim asupra bucatelor delicioase, infulecand de-a valma tot soiul de bunatati. Iar dupa un timp resimtim efectele haosului alimentar - balonare, durere in piept, disconfort, durere de stomac, stare de voma.

Toate acestea fac dovada instalarii indigestiei alimentare, o afectiune frecvent intalnita in preajma sarbatorilor, dar nu numai.

Indigestia alimentara este, de cele mai multe ori, o afectiune usoara, fara complicatii, si trecatoare, insa in cazuri extreme o astfel de stare poate dura chiar zile intregi, ceea ce necesita vizita medicala.

Aceasta tulburare de digestie se datoreaza in primul rand consumului excesiv de alimente laolalta cu o cantitate mare de aer, dar poate aparea si ca urmare a consumului unor alimente greu de digerat - ceapa, grasimi, oua, dulciuri, unele legume, condimentele in exces, etc. Acestea ingreuneaza buna functionare a stomacului, ceea ce se resimte mai ales asupra tractului digestiv superior.

Indigestia alimentara - dusmanul sarbatorilorIn plus, pe langa atentia fata de cantitatea si calitatea alimentelor consumate, medicii recomanda si o moderare in ceea ce priveste consumul excesiv de bauturi carbogazoase, care slabesc digestia, alcool, cafeina.

Astfel, medicii recomanda cumpatare, portiile de mancare sa fie mici, inghititurile la fel, iar lichidele sa nu se consume in timpul mesei ci, pe cat posibil, la sfarsitul acesteia. De asemenea, masa nu se va lua stand in picioare, si nici in pat.

In cazul in care am capitulat in fata poftei si urmarile nu intarzie sa apara, avem la indemana cate solutii pentru relaxarea stomacala si indepartarea indigestiei:

- iesirea la aer sau o plimbare usoara usureaza efectele neplacute ale unei mese copioase,
- consumul unei portocale sau chiar a unei lamai, ori sucul acestora, indeparteaza senzatia de greata,
- un ceai de sunatoare sau verde, ori chiar unul cu efecte depurative poate face minuni,
- un carbune activat usureaza munca acidului gastric.

In cazul indigestiei alimentare, siesta dupa masa trebuie evitata, iar corpul trebuie mentinut cat mai mult posibil la o pozitie verticala.

Indigestia alimentara - dusmanul sarbatorilor Urmatoarea masa va fi una usoara, bazata pe legume fierte sau chiar fructe, si ceaiuri neindulcite. Daca senzatia persista, si este insotita de intepaturi in zona inimii, durerei evidente si voma, consultati de urgenta un medic!

In cazul indigestiei, ca si in a altor afectiuni, prevenirea este cea care va poate scuti de multiple neplaceri. Limitarea si grija fata de cantitatea, calitatea si modul de consum a alimentelor ne vor permite sa ne bucuram, alaturi de intreaga familie, de Sarbatori de Iarna linistite si sa avem amintiri cu adevarat speciale!


Bianca Predut
Te-ar putea interesa:
  • Hepatita - dusmanul ficatului

    Din categoria infectiilor virale contagioase fac parte si cele trei tipuri de hepatite, acestea fiind trasmise totodata si prin contact sexual neprotejat.

  • Dermatita seboreica- dusmanul parului frumos

    Semn al feminitatii si elegantei, parul lung a fascinat intotdeauna. Doamnele si domnisoarele, invidioase pe papusile Barbie si printesele din povestile copilariei lor, doresc sa posede o podoaba capilara perfecta.

  • Abstinenta alimentara, eficienta in chimioterapie

    Practicarea, timp de doua zile, a abstinentei alimentare poate ajuta la protejarea celulelor sanatoase de efectele toxice ale chimioterapiei, potrivit unor studii realizate pe cobai, o descoperire importanta in tratarea cancerului, informeaza AFP.

Mesaje (1) »
...
scris de gdfhhfjhj, January 05, 2009

aceste informatii nu sunt clare

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii