Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Totul despre dismenoree

Luni, 22 Decembrie 2008
Totul despre dismenoreeDurerile menstruale, atat de cunoscute de multe dintre noi, ne strica deseori buna dispozitie, pofta de viata si chiar unele dintre cele mai importante evenimente ale vietii.

De la disconfortul de intensitate scazuta, pana la adevarate dureri sfasietoare, care insotesc menstruatia lunara, acestea sunt percepute de cele mai multe ori drept o reactie fireasca a organismului.

Dismenoreea afecteaza aproape jumatate din numarul femeilor care au ciclu menstrual; acestea acuza mai ales dureri pelviene, localizate in partea de jos a abdomenului, cat si de spate, in zona lombara. Totodata, acestea pot fi insotite de o stare de nervozitate, migrene, stare de greata sau vertij, diaree, oboseala, dureri ale membrelor.

Dismenoreea este cel mai des intalnita la fete in primii ani de la instalarea menstruatiei, dar si la femeile tinere care nu au nascut. Odata cu inaintarea in varsta, dar si cu prima nastere, cand ciclurile ovulatorii sunt stabilite iar nivelul hormonilor scade, dismenoreea poate scadea in intensitate, sau chiar disparea.

Durerile menstruale apar cu precadere cu 1, 2 zile inainte de ciclu, si persista in primele 2 zile ale acestuia, scazand treptat in intensitate.

In functie de cauza care o provoaca, dismenoreea poate fi:

- primara, cea care nu este legata in nici un fel de alte afectiuni, si
- secundara, cea care apare dupa cativa ani de la instalarea menstuatiei, este mult mai dureroasa si este cauzata de diverse afectiuni.

Dismenorea secundara poate fi identificata doar de catre medic, in urma unui consult de specialitate, si poate fi cauzata de boli ca:

- endometrioza,
- adenomioza,
- inflamatii cronice,
- fibrom benign,
- retroversie uterina, etc.

Uneori, si dispozitivele intrauterine pot provoca instalarea dismenoreei.

Totul despre dismenoree Secundara, aceasta se instaleaza chiar si cu o saptamana inaintea aparitiei menstruatiei, pe care o insoteste pe tot parcursul sau.

Durerile depasesc stadiul de crampe, devenind insuportabile, si facand viata femeii un adevarat cosmar, aceasta fiind nevoita sa renunte chiar la unele activitati cotidiene.

In cazul dismenoreei primare, pot fi utilizate cu succes antiinflamatoarele nesteroidiene care, de regula, indeparteaza neplacerile intr-un timp scurt, iar examenul medical nu este necesar.

Cu un succes la fel de mare actioneaza si unele anticonceptionale, insa administrate numai conform sfatului medicului!

In cazul dismenoreei secundare insa, cand durerile nu pot fi scazute in intensitate, medicul ginecolog este cel care va stabili cel mai eficient tratament, mai ales in urma unei ecografii sau laparoscopii, care va determina cauza reala a durerilor.

In paralel, sunt indicate si cateva solutii pentru scaderea intensitatii durerilor:

Totul despre dismenoree - aplicarea pe abdomen a unei sticle cu apa calda - caldura imbunatateste fluxul sanguin,
- bai calde si lungi,
- pozitionarea orizontala si sustinerea picioarelor ridicate usor,
- masajul usor al zonei dureroase,
- renuntarea la tampoanele interne in favoarea absorbantelor externe,
- folosirea unei lenjerii comode, lejere,
- exercitiu fizic usor,
- mersul pe jos si chiar jogging usor,
- alimentatie bogata in legume si fructe, usoara,
- administrarea de suplimente nutritive cu 7 - 10 zile inainte de ciclu.

Nu uitati: numai fiind sanatoasa va veti putea bucura asa cum se cuvine de toate evenimentele frumoase ale vietii!


Bianca Predut
Te-ar putea interesa:
  • Totul despre HIV - SIDA

    Despre HIV si SIDA s-au scris si s-au spus foarte multe lucruri in mass - media. Se fac in permanenta statistici, campanii de informare in scoli si licee in legatura cu acest subiect. Tu insa cat esti de informat asupra acestei realitati? Cunosti ce inseamna HIV si SIDA in viata ta si a celorlalti? Care sunt implicatiile? Ce s-ar putea intampla daca TU ai fi depistat seropozitiv?

  • Psihoterapia - despre psihoterapie

    In prima parte a acestui articol am discutat despre distinctia intre psihiatru, psihoterapeut si psiholog, accentuand rolul pe care il are psihoterapeutul in domeniul sanatatii mentale.  Dar cum stim care sunt semnele care ne indica necesitatea de a vorbi cu un psihoterapeut? Ne putem duce la cabinetul sau singuri sau putem merge cu sotul/sotia? Dar atunci cand copilul nostru are probleme?

  • Adevarul despre apa imbuteliata

    Suntem convinsi de faptul ca apa de la robinet este poluata, insa cumparam cu incredere diferite marci de apa imbuteliata, fara sa ne punem problema daca lichidul din interior este intr-adevar pe cat de pur se pretinde. Diferentierea dintre o apa curata si una cu bacterii nu se poate face foarte usor, nici vizual si nici gustativ, ci doar in urma unor analize specifice.

  • Cateva mituri despre infertilitate

    In momentul in care o femeie vrea sa aduca pe lume un copil, si observa ca nu ramane insarcinata mult timp, se sperie..Cere ajutorul la medicul ginecolog sau intreaba diferite femei care ar putea fi cauza. Multe dintre persoanele neavizate medical ii spun multe lucruri care le-au auzit sau le-au citit prin diferite carti...

  • 5 riscuri de atac de cord despre care nu stiai

    Infarctul poate fi cauzat si de alte probleme din organismul tau sau din afara lui, indiferent ca nu fumezi, ca eviti grasimile saturate sau ca te straduiesti sa iti tii sub control colesterolul. Care sunt aceste riscuri pe care probabil nici nu le cunosteai pana acum, afli in continuare.

Mesaje (1) »
...
scris de Alege Viata, October 25, 2009

* Se pot trata afectiunile feminine: chisturi ovariene, sindromul premenstrual, dureri premenstruale, tulburari (dereglari) de ciclu etc. dar si acneea fara pilule doar naturist, fitoterapie si cu antiinflamatoare ?
Astfel ca pilulele sa nu mai declanseze cancerul de san, cancerul de col uterin, sterilitatea, atacuri cerebrale, infart si alte tipuri de cancere dar si aparitia HPV-ului si a altor boli GRAVE si chiar FATALE ?
* Pilula anticonceptionala este contraceptiva sau avortiva (produce avortul timpuriu in primele 14 zile de la conceptie, avorturi pe banda anual)?
* Steriletul este avortiv, provoaca avortul timpuriu?
* Stii ce inseamna cu adevarat un Avort, care sunt metodele avortive si efectele secundare?
Raspunsuri la intrebari si alte informatii la: www.AdevarulDespreAvort.ro


Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii