Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Virusul gripei se transmite mai usor cand aerul este rece si uscat

Miercuri, 11 Februarie 2009
Virusul gripei se transmite mai usor cand aerul este rece si uscat O asociere a fost stabilita intre umiditatea absoluta a aerului si supravietuirea virusului gripei sezoniere, aceasta explicand motivul pentru care maladia este atat de frecventa in timpul iernii, cand aerul este rece si uscat in zonele temperate, potrivit unui studiu preluat de AFP.

Cand umiditatea absoluta - cantitatea reala de apa continuta de aer indiferent de temperatura - este joasa, asa cum se intampla in lunile ianuarie si februarie, sezonul grupei este in plina desfasurare in tarile temperate, iar virusul pare a supravietui mai mult timp, avand o rata de transmitere mai ridicata.
    
Cercetarile precedente nu au reusit sa stabileasca o legatura puternica intre umiditate si puterea de transmitere a virusului gripei, insa acestea nu au tinut cont decat de umiditatea relativa, care depinde de temperatura, a indicat profesorul Jeffrey Shaman, epidemiolog in cadrul Ministerului Sanatatii din statul Oregon (nord-vestul Statelor Unite), unul dintre coautorii studiului.
    
"Puternicele asociatii intre nivelul de umiditate absoluta si rata de supravietuire a virusului gripei sunt surprinzatoare", a explicat acesta. "Cand umiditatea absoluta este scazuta, virusul gripei sezoniere supravietuieste mai multa vreme, iar rata de transmitere creste", a precizat medicul.
    
Studiul a fost publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences, informeaza Mediafax.

Te-ar putea interesa:
  • Nasul uman, un mediu prea rece pentru virusul gripei aviare

    Gripa aviara nu a devenit o mare amenintare pentru umanitate, asa cum au prezis in trecut expertii in microbiologie, deoarece nasul uman reprezinta un mediu prea rece pentru inmultirea virusului care provoaca boala, potrivit unui studiu publicat in revista PLoS Pathogens, informeaza bbc.co.uk, citata de MEDIAFAX.

  • A preveni este mai usor decat a trata!

    Vremea schimbatoare din aceasta perioada poate avea influente negative asupra noastra. daca vorbim despre influenta ar fi bine sa vorbim si despre "influenza" definitia medicala a gripei in limba engleza prescurtata simplu "flu". Pentru ca suntem predispuse la gripa si pentru ca o femeie moderna stie sa previna inainte sa trateze, pornim discutii libere despre gripa, prevenirea si tratarea ei.

  • Durerea, resimtita mai puternic cand este provocata intentionat

    Durerea provocata intentionat poate fi resimtita mai puternic decat cea provocata accidental, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Harvard (SUA), informeaza MEDIAFAX .

  • Simptomele gripei porcine

    Gripa porcina reprezinta cea mai periculoasa afectiune de sezon si nu numai. Ea tinde sa devina o adevarata pandemie, de aceea trebuie sa cunosti modalitatile de prevenire si simptomele specifice.

  • Virusul HIV distruge treptat sistemul imunitar

    Virusul HIV evolueaza foarte rapid, pentru a distruge apararea sistemului imunitar al indivizilor infectati, intarind ipoteza conform careia un eventual vaccin va trebui sa se adapteze mutatiilor virusului care declanseaza maladia SIDA, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii