Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Premiul Pritzker a fost decernat unui arhitect elvetian

Luni, 13 Aprilie 2009
Premiul Pritzker a fost decernat unui arhitect elvetianPremiul Pritzker, considerat cea mai mai inalta distinctie din arhitectura, echivalentul premiului Nobel pentru stiinte, a fost decernat, duminica, arhitectului elvetian Peter Zumthor, informeaza AFP.

Infiintat in 1979, la initiativa fundatiei Hyatt, sustinuta de Pritzker, o veche familie de antreprenori care activeaza in domeniul turismului, originara din Chicago, premiul consta intr-un cec de 100.000 de dolari si o medalie din bronz.
    
Premiul Pritzker, potrivit reprezentantilor fundatiei, "onoreaza in fiecare an un arhitect in viata, a carui opera construita dovedeste calitati precum viziune, angajament si talent, care a adus o contributie importanta si constanta la dezvoltarea umanitatii si la construirea lumii prin intermediul artei arhitectonice".
    
Procedura de nominalizare si de desemnare a castigatorilor este similara celei folosite de organizatorii premiilor Nobel, potrivit careia "responsabili guvernamentali, scriitori, critici, academicieni si arhitecti" pot sa propuna fundatiei liste cu candidati.
    
Juriul, alcatuit din sapte persoane, in principal arhitecti, dar si profesori universitari sau istorici, ia o decizie in urma unor deliberari si a votului secret.
    
Primul premiu a fost acordat americanului Philip Johnson. Arhitectii elvetieni Jacques Herzog si Pierre de Meuron, care au proiectat Stadionul Olimpic din Beijing, au impartit acest premiu in 2001. Castigatorul din 2008 a fost francezul Jean Nouvel.
    
Peter Zumthor va primi premiul Pritzker in timpul unei ceremonii care va avea loc in Argentina, pe 29 mai, la palatul Consiliului Municipal din Buenos Aires, relateaza Mediafax.





Te-ar putea interesa:
  • Un apartament decorat ca o mina de cristale concureaza la premiul Turner pentru arta

    Un artist britanic care a decorat un apartament londonez astfel incat sa semene cu o mina de cristale se numara printre cei patru nominalizati la ravnitul si controversatul premiu Turner, care anual starneste dezbateri aprinse privind definitia artei, informeaza bbc.co.uk, conform MEDIAFAX.

  • Inchirierea unui apartament

    Daca esti in cautarea unui apartament si optezi pentru a-l inchiria, este bine sa ai in vedere cateva aspecte referitoare la tot ceea ce presupune acest lucru. Pentru ca a inchiria mai ales pe termen lung o astfel de proprietate, poate reprezenta o sarcina extrem de dificila, stilfeminin te sfatuieste:

  • Cumpararea unui pat - o alegere pentru o treime din viata

    Stiai ca ne petrecem aproximativ un sfert din viata in pat? Si totusi, tindem sa minimalizam importanta acestui obiect de mobilier din viata noastra. De cele mai multe ori ne uitam la design sau ne gandim numai cum sa il facem sa ne incapa in camera. Cum ramane insa cu sanatatea noastra si cu confortul pe care ar trebui sa ni-l ofere?

  • Cumpararea unui apartament - lucruri de care trebuie sa tii cont

    Vine un moment in care te saturi sa dai jumatate din salariu pe chirie, astfel ca te hotarasti sa iti cumperi un apartament. Fie ca ti-l achizitionezi singur/a sau cu partenerul/a, trebuie sa tii cont de anumite aspecte pentru a nu intampina dificultati sau nemultumiri mai tarziu.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii