Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Nasul uman, un mediu prea rece pentru virusul gripei aviare

Duminica, 24 Mai 2009
Nasul uman, un mediu prea rece pentru virusul gripei aviareGripa aviara nu a devenit o mare amenintare pentru umanitate, asa cum au prezis in trecut expertii in microbiologie, deoarece nasul uman reprezinta un mediu prea rece pentru inmultirea virusului care provoaca boala, potrivit unui studiu publicat in revista PLoS Pathogens, informeaza bbc.co.uk, citata de MEDIAFAX.

Un experiment realizat de cercetatorii de la Imperial College din Londra a reprodus conditiile existente la nivelul cavitatii nazale umane si a relevat faptul ca, la temperatura de 32 de grade Celsius, virusul gripei aviare isi pierde functiile de baza si nu poate sa se mai raspandeasca.
   
Se pare ca acest virus s-a adaptat pentru a trai intr-un mediu mai cald, precum cel din organismul pasarilor, a caror temperatura trece de 40 de grade Celsius.
   
Pentru ca gripa aviara sa devina o problema majora pentru umanitate, acest virus are nevoie de o mutatie, au declarat specialistii britanici.
   
Acelasi studiu a relevat faptul ca si virusurile umane sunt afectate de temperaturile mai joase intalnite in cavitatea nazala a oamenilor, dar efectul resimtit nu are aceeasi intensitate. Virusurile umane raman in continuare capabile sa se inmulteasca in aceste conditii.
   
In schimb, la temperatura de 37 de grade Celsius, temperatura interna a corpului uman, inclusiv din plamani, ambele virusuri se dezvolta cu usurinta.
   
Cercetatorii au creat un virus mutant uman al gripei aviare, prin adaugarea unei proteine, extrasa dintr-o radacina de virus aviar. Acest virus mutant, un exemplu pentru modul in care apare o noua radacina virala - care poate sa declanseze o pandemie -, si-a pierdut si el functiile de baza la temperatura medie de 32 de grade Celsius.
   
Oamenii de stiinta britanici considera ca virusurile animale care se raspandesc pe cale naturala la temperaturi joase vor fi cele vinovate de declansarea urmatoarei pandemii, si nu virusurile de tipul celui aviar, care sunt afectate sau distruse de temperaturile joase.
   
In opinia cercetatorilor, virusul gripei porcine, care se raspandeste de la om la om, prin infectarea cailor respiratorii, este, probabil, un exemplu de virus care a reusit sa se adapteze pentru a supravietui temperaturilor mai joase din cavitatea nazala umana.


Te-ar putea interesa:
  • Virusul gripei se transmite mai usor cand aerul este rece si uscat

    O asociere a fost stabilita intre umiditatea absoluta a aerului si supravietuirea virusului gripei sezoniere, aceasta explicand motivul pentru care maladia este atat de frecventa in timpul iernii, cand aerul este rece si uscat in zonele temperate, potrivit unui studiu preluat de AFP.

  • Creierul uman are nevoie de un anumit timp pentru a se concentra

    Creierul uman are nevoie de un anumit neurotransmitator pentru a se putea concentra cum trebuie, acesta fiind rezultatul unui studiu referitor la nevoia oamenilor de a reciti, cateodata, anumite texte pentru a le putea intelege, informeaza telegraph.co.uk. 

  • Simptomele gripei porcine

    Gripa porcina reprezinta cea mai periculoasa afectiune de sezon si nu numai. Ea tinde sa devina o adevarata pandemie, de aceea trebuie sa cunosti modalitatile de prevenire si simptomele specifice.

  • Virusul HIV distruge treptat sistemul imunitar

    Virusul HIV evolueaza foarte rapid, pentru a distruge apararea sistemului imunitar al indivizilor infectati, intarind ipoteza conform careia un eventual vaccin va trebui sa se adapteze mutatiilor virusului care declanseaza maladia SIDA, informeaza AFP.

  • Genele care influenteaza dezvoltarea gripei, identificate

    O combinatie de gene poate sa explice motivul pentru care unele persoane isi revin foarte repede dupa ce s-au imbolnavit de gripa, iar altele se lupta cu virusul timp de cateva saptamani, potrivit unui studiu publicat de revista Clinical Infectious Diseases, informeaza telegraph.co.uk, preluat de MEDIAFAX.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii