Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Machiajul mineral

Vineri, 21 August 2009
Machiajul mineral Machiajul mineral, atat de cautat azi pentru nenumaratele efecte pozitive pe care le are asupra tenului, isi are originile in Egiptul Antic.

O scurta istorie


Femeile din inalta societate egipteana isi colorau ochii aplicand un pigment negru pe gene si pe pleoapa superioara, obtinut din antimoniu sau funingine. Acest pigment se numea Kohl si avea rolul de a face ochiul sa lacrimeze pentru a-l proteja impotriva prafului din desert.

Pleoapele erau colorate in nuante puternice facute din oxizi naturali. Se folosea oxid negru de arama, carbune, teracota sau produse cosmetice pe baza de mercur. Gura era data cu carmin, iar sprincenele erau  alungite si innegrite.

Regina Cleopatra isi prepara fardurile si alifiile dupa propriile retete, iar machiajul era facut meticulos de catre preoti.

Daca inainte era apreciat ca avand valoare simbolica, in zilele noastre machiajul a devenit un obicei, o conditie de a atinge tipul de frumusete promovat de societate.

Ce contine machiajul mineral

Machiajul mineral este compus din ingrediente naturale, minerale in proportie de 95%: oxid de zinc, oxid de titaniu, oxid de fier, magneziu, aur, sub forma de pulbere care se combina cu pigmenti puternici. Acest tip de machiaj nu contine componente daunatoare, precum alcool, coloranti, talc, uleiuri minerale, conservanti sau parfum.

Aceste produse de machiaj au la baza o pudra hipoalergica, care hraneste in mod natural pielea, precum si substante care nu irita tenul, amestecate cu frumoasele culori naturale.

Machiajul mineral Beneficiile machiajului mineral

Cu o textura foarte usoara si translucida, machiajul mineral asigura o acoperire perfecta indiferent de tipul tenului, tratand in acelasi timp acneea.

Fiind un machiaj cu componente naturale, atunci cand mergem la culcare nu este necesara demachierea, deoarece acesta actioneaza ca un tratament, protejand chiar si pielea sensibila din jurul ochilor. Neastupand porii, riscul aparitiei iritatiilor si punctelor negre scade.

Toate pudrele minerale protejeaza tenul de razele ultraviolete  si mai au si un aspect foarte frumos. Ele reflecta lumina si dau tenului luminozitate si prospetime.

Acest tip de machiaj se potriveste oricarui tip de ten, iar din punct de vedere cromatic se gasesc nuante nelimitate.

Culoarea fardurilor este foarte intensa si rezista o perioada indelungata, chiar daca transpiri.

Machiajul mineral Cum se aplica

Machiajul mineral nu se aplica direct peste crema intr-o cantitate mare din cauza ca exista riscul ca tenul sa se pateze. Deoarece structura este solida, ca a unui ruj, atunci cand aplici direct culoarea, aceasta nu se uniformizeaza. Se pune putina pulbere in palma si de acolo se ia cu pamatuful si se aplica prin miscari circulare.

Inainte de a folosi produse din aceasta categorie, va sfatuiesc sa va asigurati ca produsele respective au in compozitie componente minerale care sunt cu adevarat naturale.


Lavinia Nistor


Te-ar putea interesa:
  • Machiajul - machiajul pentru ochii verzi

    ”Am ochii verzi. Ce culori ar trebui sa folosesc ca sa ii scot in evidenta?”, ”Ochii mei sunt verzi, ma intreb oare ce culori de farduri mi s-ar potrivi?”. Aceste fraze iti suna familiar?

  • 3 vedete si machiajul (II)

    Continuam articolul despre opiniile pro si contra ale vedetelor noastre favorite cu alte trei frumuseti de peste Ocean, opiniile lor referitoare la make-up dar si preferintele in ceea ce priveste arta machiajului.

  • 3 vedete si machiajul (I)

    Opinii pro si contra utilizarii produselor de make - up au existat dintotdeauna. In timp ce unele femei prefera sa isi mentina tenul natural, optand pentru utilizarea fardurilor doar la ocazii speciale, altele au facut din operatiunea de fardare o activitate cotidiana. Pro sau contra rujului, rimelului si fondului de ten, vedetele de peste Ocean ne impartasesc opiniile lor.

  • Machiajul rezistent la apa

    Pe timp de vara, sub efectul caldurii si al umiditatii, machiajul are tendinta sa curga, sa se intinda si sa se absoarba. Machiajul rezistent la apa este solutia.

  • Machiajul natural

    Aplicarea machiajului poate fi dificila pentru femeile care nu sunt adeptele acestei arte si care nu sunt familiarizate cu tehnicile potrivite si cu alegerea culorilor compatibile cu tonul pielii si culoarea ochilor.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii