Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

12 solutii pentru a alunga pofta de mancare inainte de somn

Joi, 10 Martie 2011
12 solutii pentru a alunga pofta de mancare inainte de somnV-ati promis de mii de ori ca nu veti mai manca inainte de culcare. Dar cu cat se apropie noaptea, cu atat mai evidenta devine pofta de mancare. In minte va apar tot felul de imagini "gustoase", iar picioarele parca nu mai asculta si se indreapta spre frigider.

Putin mai tarziu, dupa savarsirea "infractiunii", apare si sentimentul de remuscare, de parca ati savarsit ceva foarte grav, iar imaginile culinare se tot schimba de la un moment la altul, dupa preferintele stomacului si soldurilor, care incep sa ia forme. Suna cunoscut, nu? Oare nu se poate face nimic cu aceasta "boala"? Se poate! Iata cateva lucruri pe care le puteti face pentru a evita drumul spre frigider inainte de somn:

1. Mintiti-va stomacul cu lichide. Beti un pahar mare cu apa plata cu lamaie, suc de rosii sau o cana cu ceai verde. Lichidele vor umple stomacul gol si vor linisti starea nebuna de  foame.

2. Faceti o baie fierbinte. Cu siguranta va va relaxa si va scadea din pofta de mancare. Astfel va creste procesul de transpiratie si va va ajuta sa eliminati surplusul de lichide din organism.

3. Daca simtiti ca foamea a devenit insuportabila, faceti putina miscare. Exercitiile fizice va vor distrage atentia de la gandul de a ajunge la frigider, ba mai mult, va va ajuta sa mai ardeti cateva calorii. Dupa un mic efort fizic, pofta de mancare va scadea. Dar sa nu exagerati cu miscarea, deoarece s-ar putea sa adormiti mai greu.

12 solutii pentru a alunga pofta de mancare inainte de somn4. Aromaterapia va va ajuta sa alungati pofta de mancare. De indata ce veti simti ca stomacul vrea sa manance la o ora tarzie, incercati sa mirositi o coaja de grefa, aprindeti lumanari parfumate sau apropiati de nari o fiola cu ulei parfumat sau chiar parfumul preferat. Indicate sunt aromele de flori sau fructe. Centrul foamei si centrul olfactiv sunt apropiate, asa ca mirosurile va pot "alunga" pentru o perioada pofta de mancare.

5. Dupa cina, rasfatati-va cu un desert simplu, de exemplu, fructe, iaurt sau o bucata mica de ciocolata amaruie. Asta va va binedispune si va va ajuta sa luptati cu foamea.

6. In timpul ultimei gustari din zi, evitati sa adaugati diverse condimente si mirodenii, deoarece acestea nu fac altceva decat sa va creasca pofta de mancare si sa intensifice senzatia de foame, chiar si dupa ce ati terminat de mancat.

7. Nu tineti niciodata la vedere produsele cu multe calorii. Va fi mult mai bine daca veti pune fructe sau legume in locurile cele mai accesibile. Astfel, daca veti lua avant spre mancare, consecintele nu vor fi atat de grave.

8. Faceti o plimbare inainte de somn. Asta va va ajuta sa va detasati de gandurile grele care va directioneaza spre frigider. Oricum, aerul curat s-ar putea sa va infometeze si mai mult. Tocmai de aceea, alegeti timpul potrivit pentru o plimbare, astfel incat, dupa ce faceti miscare, sa mergeti direct in pat.

12 solutii pentru a alunga pofta de mancare inainte de somn9. Mestecati guma. De preferat, sa fie cu gust de fructe si fara zahar. Aceasta va "minti" foamea.

10. Spalati-va pe dinti. Aici trebuie sa functioneze replica: dupa curatarea dintilor, nu mai mancam.

11. Imaginati-va ca sunteti cea mai frumoasa, cea mai supla, cea mai fermecatoare si cea mai provocatoare. Oare o astfel de femeie poate manca la o ora atat de tarzie?

12. Seara puteti rasfoi o revista glossy. Imaginile cu fete frumoase si slabe vor influenta cu siguranta tendinta de a manca, determinandu-va sa va abtineti si sa aveti grija de corpul dumneavoastra.


Stela Irizan



Te-ar putea interesa:
  • Inghetata si hamburgerii cresc pofta de mancare

    Grasimile din anumite alimente, in special cele din inghetata si din hamburgeri, odata ajunse in organism, se indreapta spre creier, pe care il "manipuleaza", suprimand senzatia de satietate, potrivit unui studiu american, publicat in revista Journal of Clinical Investigation, relateaza Reuters.

  • Barbatii isi controleaza mai usor pofta de mancare decat femeile

    Barbatii isi controleaza pofta de mancare mai usor decat femeile, fapt care explica diferentele de rata a obezitatii inregistrate intre cele doua sexe, potrivit unui studiu publicat in Statele Unite, informeaza AFP si MEDIAFAX.

  • Ingredient pentru reducerea poftei de mancare

    Cercetatorii britanici lucreaza la un extract de plante care sa poata fi adaugat in compozitia alimentelor de tip tip fast food si a altor produse bogate in grasimi, precum chips-urile, pentru a reduce pofta de mancare si, implicit, obezitatea, informeaza dailymail.co.uk.  

  • Gustari echilibrate pentru cand ai pofta de dulce

    Deseori ne simtim prinse intre hotararea de a manca sanatos si pofta de dulce. Exista insa gustari dulci si echilibrate, care nu ne pun in pericol regimul alimentar.

  • Creierul - vinovat de pofta de dulce

    Creierul uman este programat sa nu reziste unei tentatii dulci atunci cand exista senzatia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani, publicat in Cerebral Cortex si preluat de dailymail.co.uk.

Mesaje (4) »
...
scris de dorina898, March 14, 2011

Cind mesteci guma stomacul produce mai mult suc gastric deoarece "asteapta" mincarea care va urma. Astfel pofta de mincare se mareste. Nu este un sfat bun.

...
scris de lucia werner, March 14, 2011

aiurea, nimic din ce scrie aici nu e conform cu realitatea, o solutie poate fi regimul low carb, respectiv south beach, care prin faza sa de inductie de 2 saptamani fara carbohidrati reseteaza organismul in a regla insulina in mod corect si implicit pofta de mancare necontrolata.

...
scris de vizitator, April 13, 2011

Lucia werner, ai putea sa-mi dai si mie regimul low carb, respectiv souch beach?! daca te rog? Aceasta adresa e-mail este protejata impotriva spamului, JavaScript trebuie activat pentru a putea vizualiza pagina. multumesc anticipat

...
scris de Replica Rolex Watches for sale, November 18, 2013

For any even though these knockoff watches largely came from Japan. <a rel="nofollow" href=http://www.gisteq.com/shop-hublot.php>Fake Hublot Watches</a> These watches could look okay <a rel="nofollow" href=http://www.montanagem.com/cartierwatches.asp>fake Cartier Watches</a> , <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches for sale</a> but their Japanese movements, which could be a bit clunky, <a rel="nofollow" href=http://lanasjewelry.com/cli/index.html>Replica Rolex Watches</a> certainly are a dead giveaway. Count on to pay under $80 for 1 of those.

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii