Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Dieta mediteraneana scade posibilitatea aparitiei de depresii

Miercuri, 07 Octombrie 2009
Dieta mediteranean scade posibilitatea aparitiei de depresiiPersoanele care adopta o dieta mediteraneana, bogata in legume, fructe, nuci, seminte si peste, sunt mai putin predispuse depresiei, potrivit cercetatorilor spanioli, care nu au descifrat deocamdata cauzele acestui fenomen, informeaza Reuters.

Cercetatorii spanioli au efectuat acest studiu pe baza unui esantion alcatuit din 11.000 de voluntari si au descoperit ca persoanele care aveau o dieta mediteraneana prezentau un risc de depresie cu 30% mai mic comparativ cu persoanele care aveau o dieta alimentara diferita, informeaza Mediafax .

Mecanismele specifice prin care dieta mediteraneana actioneaza pentru prevenirea depresiei nu sunt bine cunoscute, au explicat autorii studiului, Almudena Sanchez-Villegas, de la Universitatea Gran Canaria din Las Palmas, si colegii sai de la Universitatea Navarra.

Cercetatorii spanioli considera ca elementele acestei diete imbunatatesc capacitatea de functionare a vaselor de sange, combat inflamatiile si repara distrugerile la nivel celular, toate aceste elemente reducand riscul de aparitie a depresiei.

Aceste concluzii se adauga constatarilor anterioare facute de specialisti, care au remarcat beneficiile dietei mediteraneene asupra starii de sanatate generale - reducerea riscului de declansare a maladiilor cardiace, a diabetului, a astmului si a cancerului.

Studiul a fost realizat pe baza raspunsurilor oferite de voluntarii spanioli, care au completat un chestionar in care au descris alimentele din dieta lor zilnica.

Cercetatorii au luat in considerare noua componente ale dietei mediteraneene: o valoare mare a raportului acizi grasi monosaturati/ acizi grasi saturati, un consum moderat de alcool si produse lactate, un consum scazut de carne si cantitati mari de legume, fructe, nuci, cereale si peste.

Studiul a fost publicat in Journal of the American Medical Association.




Te-ar putea interesa:
  • Dieta mediteraneana previne astmul si alergiile

    Copiii femeilor care adopta o dieta mediteraneana, bogata in legume si fructe, in timpul sarciniic prezinta mai putine probabilitati de a dezvolta astm si alergii ulterior, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii greci, preluat de Reuters. Femeile insarcinate care consuma cel putin opt portii de legume, trei portii de peste si o portie de leguminoase pe saptamana contribuie la protejarea viitorului lor copil impotriva alergiilor, potrivit acestui studiu publicat, marti, in revista Thorax. 

  • Dieta mediteraneana previne aparitia maladiei Alzheimer

    Dieta mediteraneana, bogata in peste, ulei de masline si legume, poate preveni agravarea problemelor legate de memorie si aparitia maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu recent citat de telegraph.co.uk.

  • Dieta mediteraneana in timpul sarcinii protejeaza de alergii bebelusul

    Dieta mediteraneana tinuta de mamele insarcinate ajuta la protejarea organismului impotriva alergiilor care pot aparea la nou-nascut, dupa cum arata un nou studiu.

  • Dieta personalizata - o dieta raportata la specificul organismului tau

    Ai incercat toate dietele posibile si nu au dat rezultate decat cel mult pe termen scurt. Te simti descurajata si crezi ca nu vei reusi niciodata sa slabesti. Afla insa ca solutia consta intr-o dieta personalizata.

  • Dieta – de ce nu e bine sa incepi o dieta martea

    Se pare ca nu este usor sa tii o dieta si aparenta, ziua in care incepi sa tii dieta poate influenta rezultatul obtinut. Potrivit unui studiu, martea este ziua in care nu este recomandat sa incepi o cura de slabire. Afla in continuare de ce!

Mesaje (1) »
...
scris de monimonica, November 24, 2009

vreau sa imi spuneti ce sa mananc sa nu ma ingras,nu mananc paine de 8 luni am slabit dar am facut o prostie m-am apucat de rontait intre mese vreau sa slabesc ca am 30 de ani si 70 kg

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii