Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Evolutia modei in ultimii 150 de ani, la Muzeul National de Istorie

Miercuri, 14 Octombrie 2009
Evolutia modei in ultimii 150 de ani, la Muzeul National de IstorieO expozitie intitulata "Eleganta bucuresteana", dedicata evolutiei modei bucurestene de-a lungul ultimilor 150 de ani, va fi vernisata joi, la ora 14.00, la Muzeul National de Istorie a Romaniei, informeaza institutia.

Publicul va putea admira colectia de costume a Adinei Nanu, precum si piese din colectiile Muzeului National de Istorie a Romaniei. Cu aceasta ocazie muzeul va expune si frumoasa rochie purtata de Regina Maria, in 1896, la petrecerea ce a urmat incoronarii Tarului Nicolae al II-lea, informeaza Mediafax .

Expozitia consacrata in totalitate costumului de dama si barbatesc urmareste evolutia modei, prin prezentarea a peste 60 de tinute. Vizitatorul are ocazia sa calatoreasca in timp, descoperind farmecul vremurilor de altadata (crinolinele), cat si al celor mai recente (jeansii). Intervalul de timp pe care il va marca expozitia - ca perioada istorica - este cuprins intre 1850 si 2000.

Perioadele vor fi infatisate prin doua-trei tinute simbol, insotite de piese de mobilier, pentru a crea atmosfera timpului respectiv. Pe langa toate piesele vestimentare, vor mai putea fi admirate diverse accesorii - pantofi, palarii, truse de perii, genti, manusi si dantelarii. Publicul are ocazia sa se familiarizeze cu timpurile trecute si prin fotografiile ce vor fi prezentate in centrul holului.

Urmarind cum s-a schimbat de-a lungul timpului vestimentatia, expozitia "Eleganta bucuresteana" pare sa indice faptele petrecute pe plan local, insa tema expozitiei nu se limiteaza la societatea romaneasca. Uneori, trenduri ca hippy sau punk, ce au marcat moda la nivel international, nu au avut un raspuns ferm din partea comunitatii romanesti, iar in aceste situatii au fost prezentate mai intai trendurile generale, ca apoi sa se poata surprinde cum au influentat scena romaneasca.




Te-ar putea interesa:
  • Evolutia stilului, Anna Wintour

    Stilul personal al Annei Wintour a fost intotdeauna elegant si finisat. Iar acesta doar a evoluat de-a lungul anilor.

  • Evolutia stilului, Kristen Stewart

    Odata cu debutul primei parti a trilogiei Twilight, Kristen Stewart a pasit pe numeroase covoare rosii, a infrumusetat multiple proiecii de filme, conferinte de presa si sedinte foto definindu-si stilul personal pe drum.

  • Surprinde femeia in evolutia ei cu noua colectie semnata Cristina Nichita

    In urma cu doua saptamani, Cristina Nichita si-a lansat o noua colectie in cadrul unui eveniment desfasurat la centrul comercial Cocor din Bucuresti. Colectia, denumita EVENTS, alcatuita in mare parte din rochii si intrerupta pe alocuri de salopete, body-uri si pantaloni, este destinata unei femei nonconformiste, expansive si increzatoare.

  • Kristen Stewart-Evolutia in materie de stil a unei actrite indragite

    Kristen Stewart poate nu este cea mai sexy femeie din sfera hollywoodiana dar este fara doar si poate una dintre cele mai bine cotate actrite la ora actuala. Indragita mai ales datorita  rolului din seria “Twilight”, dar si pentru roluri in filme cu buget redus, fara indoiala Kristen Stewart este pe val.

  • O scurta istorie a dantelei

    Sezon dupa sezon, dantela isi face aparitia pe podiumuri, atat la New York, cat si la Paris. Dantela alba crosetata este preferata vara, iar iarna, rochiile de dantela rosie sau neagra ne ajuta sa intram in spiritul sarbatorilor. Insa de cat timp este prezenta dantela in moda? Si mai mult, de ce regalitatea o iubeste atat de mult?

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii