Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Sexul neprotejat, alcoolul si grasimile - cele mai intalnite cauze ale decesului prematur

Miercuri, 28 Octombrie 2009
Sexul neprotejat, alcoolul _i grsimile - cele mai intalnite cauze ale decesului prematurPrin combaterea a cinci factori care afecteaza sanatatea - nutritia deficitara in copilarie, sexul neprotejat, alcoolul, lipsa igienei si hipertensiunea - milioane de decese premature ar putea fi prevenite, iar speranta de viata la nivel global ar creste cu aproape cinci ani, informeaza Reuters.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a declarat, marti, intr-un raport oficial, ca acesti cinci factori se fac vinovati de aproximativ un sfert din cele 60 de milioane de decese premature care se inregistreaza in fiecare an pe plan mondial.

In timp ce alimentatia insuficienta este un risc major pentru sanatate in tarile sarace, obezitatea reprezinta un risc si mai mare in tarile bogate, conducand la situatia in care excesul de greutate produce mai multe decese pe plan mondial decat alimentatia deficitara, informeaza Mediafax .

"Lumea se confrunta cu o varietate mare de riscuri pentru sanatate", indica OMS in raportul ei, intitulat Global Health Risk. OMS a analizat 24 de factori majori de risc pentru sanatate si considera ca evaluarea lor ii va ajuta pe expertii insarcinati cu definirea politicilor sa alcatuiasca strategii pentru imbunatatirea starii de sanatate a populatiei.

"Pe masura ce starea de sanatate se amelioreaza, castigurile se multiplica. Reducerea poverii reprezentata de numeroasele boli din tarile sarace ar putea conduce la cresterea veniturilor, care, la randul lor, vor contribui la reducerea inegalitatilor in ceea ce priveste starea de sanatate a populatiei", au afirmat expertii OMS.

Raportul trage un semnal de alarma asupra faptului ca, desi anumiti factori de risc majori, precum fumatul si obezitatea, sunt de obicei asociati cu tarile bogate, mai mult de trei sferturi din totalul bolilor pe care acesti factori le genereaza apar in perioada actuala in tarile sarace si in curs de dezvoltare.

Sexul neprotejat, alcoolul _i grsimile - cele mai intalnite cauze ale decesului prematur"Factorii de risc pentru sanatate se afla intr-o perioada de tranzitie: populatia imbatraneste tot mai mult, gratie succesului repurtat impotriva maladiilor infectioase. In acelasi timp, tiparele activitatilor fizice si al consumului de alimente, alcool si tutun se schimba", au adaugat expertii OMS.

OMS, cu sediul general la Geneva, a alcatuit o lista a factorilor de risc letali, in fruntea careia s-au clasat hipertensiunea (13% din totalul deceselor premature pe plan mondial), fumatul (9%), concentratia ridicata de glucoza din sange (6%), sedentarismul (6%) si obezitatea (5%).

Acesti factori sporesc considerabil riscurile de aparitie a unor maladii cronice, dar si a celor mai letale boli cunoscute - cele cardiace, diabetul si cancerul - si afecteaza toate categoriile sociale, indiferent de nivelul veniturilor, din toate tarile lumii.

Studiul realizat de OMS s-a bazat pe o serie de date si inregistrari medicale din 2004. In opinia expertilor OMS, daca acesti factori de risc nu ar fi existat, speranta de viata ar fi fost cu 10 ani mai mare pentru populatia globala.


Te-ar putea interesa:
  • Grasimile alimentare, vinovate de aparitia cancerului mamar

    Riscul de cancer la san se dubleaza la femeile care prezinta in sange un nivel ridicat de grasimi de origine industriala (ulei vegetal partial hidrogenat, paine industriala, mezeluri, prajituri, chips-uri, paste, pizza etc.), potrivit unui studiu francez preluat de AFP. 

  • Alcoolul duce la cancer mamar

    Femeile care consuma zilnic minim doua pahare de vin prezinta cu 51% mai multe riscuri de a se imbolnavi de cancer la san, potrivit rezultatelor unui studiu efectuat in SUA, prezentat la conferinta anuala a Asociatiei americane de oncologie, care a avut loc la San Diego, informeaza Reuters.

  • Alcoolul poate vindeca loviturile la cap

    Alcoolul administrat in doze potrivite ar putea fi un remediu eficient in cazul persoanelor care au suferit rani la cap, putand contribui la oprirea hemoragiilor si a inflamarii, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani, citat de BBC News online.

  • Persoanele fara pofta de viata pot deceda prematur

    Persoanele care considera ca viata nu merita traita prezinta mai multe riscuri de a deceda prematur, mai ales din cauza maladiilor cardiovasculare si a factorilor externi, precum sinuciderea, potrivit unui studiu realizat de japonezi, publicat de Psychosomatic Medicine si preluat de MEDIAFAX

  • Alcoolul, mai periculos decat heroina si cocaina

    Alcoolul este mai nociv decat heroina si cocaina, daca se tine cont de efectele acestor substante atat asupra indivizilor, cat si asupra intregii societati, potrivit unui studiu publicat, luni, in revista medicala britanica The Lancet, informeaza AFP.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii