Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ingrijirea plantelor de interior in sezonul rece

Vineri, 30 Octombrie 2009
Ingrijirea plantelor de interior in sezonul recePlantele de interior trebuie ingrijite in functie de diferite particularitati: specie, amplasare in spatiu sau sezon. In perioada rece, este nevoie sa tii cont de cateva sfaturi specifice pentru ca plantele tale sa fie sanatoase si cu un aspect ingrijit.

Plantele, in functie de specia de care apartin, vor prezenta anumite particularitati in ceea ce priveste cresterea si dezvoltarea, insa exista si o serie de reguli general valabile, pentru orice planta, dincolo de mediul climatic din care provine.

Sezonul rece ne duce cu gandul in primul rand la pericolul inghetului, fatal pentru orice planta. De aceea, odata cu venirea frigului, plantele tinute pe perioada verii afara trebuie obligatoriu introduse in casa sau tinute pe balconul inchis, care va trebui sa beneficieze si el de incalzire.

Ghivecele plantelor pot fi tinute pe pervaz, in apropierea caloriferului care va asigura o sursa permanenta de caldura. Ai grija insa la temperatura: una excesiva le poate ofili. De aceea uda-le odata la doua zile, deoarece apa se va evapora mult mai repede in prezenta unei surse artificiale de caldura decat a uneia naturale.

Exceptie in privinta temperaturii fac plantele mediteraneene (dafin, leandru, muscate, rozmarin) care au nevoie de locuri mai racoroase, si anume de o temperatura intre 5 si 12 grade Celsius.

Plantele vor avea nevoie de o umiditate diferita de la planta la planta. Daca ai informatii pentru ingrijire strict pentru planta respectiva, urmeaza-le pe acelea, insa tine minte doar faptul ca regula care se aplica pentru orice planta este urmatoarea: prea multa apa, dar si prea putina le dauneaza.

In plus, incearca sa iti gasesti putin timp sa uzi plantele dimineata si nu seara, deoarece umiditatea este sporita pe perioada noptii, iar radacinile plantelor pot mucegai in timp.

Ingrijirea plantelor de interior in sezonul receLuminozitatea este de asemenea extrem de importanta pe perioada sezonului rece. Plantele nu mai au parte de soare, insa au nevoie de lumina naturala pentru a-si desfasura procesul de fotosinteza. De aceea, pervazul este locul cel mai indicat. Daca acesta nu este indeajuns de incapator, realizeaza sau achizitioneaza stative cu trepte, care sa ajunga pana la inaltimea ferestrei. Daca nu iti place acest gen de asezare, pune ghivecele intr-o camera indeajuns de luminata pe perioada zilei, cu ferestre mari.

Chiar daca este frig afara, nu uita sa aerisesti bine incaperile in care ai plante, deoarece ele nu se dezvolta corespunzator in medii inchise sau spatii in care se fumeaza.

Ai grija la tipul de ghivece in care stau plantele tale. Ele trebuie sa fie potrivite pentru marimea plantei. Un ghiveci prea mic nu o lasa sa creasca si ii poate provoca moartea. In plus, ai grija ca vasul respectiv sa aiba pe fund orificii, altfel apa se strange jos si putrezeste radacinile. In plus, sunt recomandate ghivecele din lut, in defavoarea celor din plastic.

Daca te-ai gandit sa schimbi pamantul plantelor acum, afla ca trebuie sa te razgandesti. Pamantul se schimba la sfarsitul lunii februarie - inceputul lunii martie. Pe perioada sezonului rece, plantele sunt mult mai sensibile la schimbari, iar un pamant nou le slabeste, deoarece sunt supuse la un efort de adaptare.


Te-ar putea interesa:
  • Tapetul la moda in sezonul rece

    Daca doriti sa va reamenajati casa si v-ati plictisit de albul "imaculat" al peretilor, incercati tapetul. Pe langa avantajul ca poate fi gasit sub orice forma sau textura, tapetul se intretine usor, poate rezista pana la 5-10 ani si este la moda in sezonul rece.

  • Cauzele imbolnavirii plantelor de apartament

    Daca planta ta din apartament prezinta o serie de simptome, cum ar fi frunze cazute, ingalbenite, aspect palit sau pur si simplu e mult diferita fata de momentul in care ai primit-o, afla ce se intampla de fapt si incearca sa repari greselile pe care le faci de multe ori involuntar atunci cand vine vorba de ingrijirea ei.

  • Un altfel de interior

    Un regal al amenajarilor interioare si a stralucirii - asa ar putea fi descrisa perioada urmatoare, in care renuntam la griul si negrul cotidian, in favoarea rosului, albastrului, auriului si argintiului.

  • De la exterior spre interior

    Vara ne-am concentrat pe amenajarile exterioare. Ai reusit sa obtii o gradina de vis, in care ai petrecut seri de neuitat cu prietenii si cu familia.

  • Design interior – Trenduri 2011

    Este inceputul unui nou sezon si avem de-a face cu noi trenduri nu doar in moda, ci si in materie de design interior. Trendurile in materie de design interior pentru anul 2011 prezinta un respect profund pentru valorile familiei si pentru radacinile arborelui genealogic, prin elemente etnice, vintage si culori care ne amintesc de trecut.

Mesaje (0) »
Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii