Stiri Mondene
Concursuri bucharest fashion week 2009
 - stilfemininjoburi

Parola uitata? Creare cont
Bucharest Fashion Week 2011

Ghete, cizme si botine pentru sezonul rece

Vineri, 04 Decembrie 2009
Ghete, cizme si botine pentru sezonul receIn ultimul timp incaltamintea a devenit unul dintre accesoriile cele mai de efect intr-o tinuta, depasind uneori chiar importanta gentilor. Pentru a fi in pas cu moda trebuie neaparat sa ai cel putin o pereche de pantofi, ghete sau cizme care sa starneasca admiratia celor din jur.

Pentru a sti ce se poarta si ce ai putea alege din marea de produse care exista prin magazine, am impartit pe categorii tipurile de incaltaminte, in functie de liniile propuse de designerii marilor case de moda.

O parte dintre modelele ce se poarta anul acesta au aparut in moda de anul trecut, dar sunt si elemente noi in ceea ce priveste calapodul, tocul sau modul de constructie a pantofilor, ghetelor sau cizmelor.

Cizmele de cauciuc sunt o aparitie inedita a anului trecut, dar care au fost prezente pe podium si in acest an. In culori vesele, cu imprimeuri sau accesorizate cu sireturi, precum cele de la Burberry, cizmele de cauciuc sunt comode, usor de intretinut si de efect intr-o tinuta sic.

burberry.jpg
burberry01.jpg
marcjacobs01.jpg
 


O alta prezenta mai veche, aparuta cu cativa ani in urma si care continua sa fie in topul celor mai purtate modele de incaltaminte sunt ugg-urile. Original provenind din Australia, au fost adaptate sub diverse forme si din diferite  materiale. Din material textil, piele , piele intoarsa sau cu blanita, ugg-urile sunt foarte comode, calduroase si de efect, fiind ideale pentru zilele racoroase de iarna.

australianluxcollectiv.jpg
mou.jpg
mou02.jpg
 


Un model clasic care nu se va demoda probabil niciodata este acela de cizme inalte cu talpa joasa si cu botul rotund. Simple, din piele si in culori neutre, acestea pot fi purtate atat cu vestimentatii office, cat si cu o pereche de jeansi. O varianta mai moderna al acestui tip de cizme este cea propusa de Giuseppe Zanotti in care se creeaza efectul de suprapunere de pantaloni peste cizma, numai ca e din acelasi material ca incaltamintea si cu un fermoar in lateral.

chloe01.jpg
church's.jpg
giuseppezanotti02.jpg
 


Anul acesta este puternic influentat de perioada anilor '80 si se resimte prezenta  influentelor rock si punk, aceste tendinte manifestandu-se si in ceea ce priveste incaltamintea. Casele de moda precum Balmain si Bottega Veneta accesorizeaza cizmele cu fermoare, catarame si curele.

balmain.jpg
balmain01.jpg
bottegaveneta.jpg
 


Un alt element provenit din aceste curente sunt cizmele peste genunchi, care au fost un adevarat succes anul acesta, toata lumea visand sa le aiba. Acest tip de cizme este potrivit persoanelor inalte si se pot purta atat peste genunchi, cat si indoite.

giuseppezanotti01.jpg
halston.jpg
stellamccartney.jpg
 


Anul acesta se poarta tocurile cat mai inalte, iar acest lucru nu este o noutate. Designerii au gasit o metoda de a face pantofii si mai inalti, adaugandu-le platforme inalte, astfel incat tocul sa poata atinge 10-12 cm sau chiar mai mult. Acest tip de cizme este foarte greu de purtat atunci cand ai mult de mers, dar e ideal pentru iesirile in club sau in oras.

fendi.jpg
lanvin01.jpg
miu miu.jpg
 


Un alt model ce se poarta foarte mult anul acesta este acela cu franjuri, franjurii fiind nelipsiti in colectiile marilor case de moda atat vestimentatii cat si in incaltaminte.

juicycouture01.jpg
minetonka01.jpg
minetonka02.jpg
 


Botinele au fost intodeauna o varianta foarte utila intre pantofi si cizme, putand fi purtate atat la pantaloni, cat si la fuste sau rochii, atat toamna si primavara, cat si iarna. Daca ai un stil clasic de a te imbraca poti opta pentru niste botine in culori neutre, simple, iar daca iti place ca pantofii pe care ii porti sa fie speciali alege niste botine colorate precum cele ale lui Christian Laubotin, rosii sau cu dungi gri cu negru.

christianlaubotin02.jpg
christianlaubotin04.jpg
giuseppezanotti03.jpg
 


Ca tot spuneam de persoanele care prefera sa poarte pantofi speciali, care sa le scoata din anonimat, am ales cate un model din colectia caselor de moda Camilla Skovgard, Marc Jacobs si Yves Saint Laurent.

camillaskovgard.jpg
marcjacobs.jpg
yvessaintlaurent.jpg
 


Lavinia Nistor






Te-ar putea interesa:
  • Incaltari de toamna - cizme, botine, ghete

    S-a instalat frigul, doamnelor, iar asta se reflecta in vestimentatia noastra - top to toe, sau cu alte cuvinte, din cap pana in picioare. Mai multe materiale, mai multa grija, ce mai, am facut o saritura periculoasa de la rochite si fustite vaporoase la cardigans, cizme si jeansi confortabili.

  • Botine, cizme si pantofi toamna-iarna 2010-2011

    Anul acesta, propunerile in materie de incaltaminte pentru sezonul rece se situeaza la extreme. Designerii ne propun pe de-o parte cizme calduroase XXL, iar pe de alta parte, pantofi si botine ultradecupate, purtate insa cu dresuri moi de iarna.

  • Manusi pentru sezonul rece

    A venit iarna si in acelasi timp frigul care ne obliga sa ne accesorizam in consecinta. Printre accesoriile de sezon regasim manusile. Acestea vor fi alese astfel incat sa se potriveasca stilului nostru vestimentar si, de ce nu, sa exprime o parte a personalitatii noastre. Asadar v-am pregatit un articol despre manusile din iarna 2009-2010.

  • Jeansi pentru sezonul rece

    Jeansii sunt nelipsiti din garderoba oricarei femei. Ii purtam pe strada, in cluburi, la serviciu, fiind cea mai comoda si cea mai la indemana piesa vestimentara. Dar ca orice alt articol de imbracaminte, acestia trebuie sa se potriveasca mediului in care mergem, siluetei si nu in ultimul rand tendintelor. De aceea, am sa va arat cateva tipuri de jeansi care sunt la moda sezonul acesta.

  • Make-up trends pentru sezonul rece

    Privirile ucigatoare, in cel mai bun si figurat sens al cuvantului, sunt la putere in acest sezon, in materie de make-up.Pornind de la culoare si ajungand pana la schimbarea formei sprancenelor, totul in acest sezon graviteaza in jurul machiajului ochilor.

Mesaje (13) »
...
scris de vizitator, December 21, 2009

soper...tare..doar..:)


...
scris de vizitator, December 24, 2009

moda anului 2010va fi alfel ca in anii trecuti.acum se poarta tendinte la moda cu culori diferite,cu accesorii si multe strasuri.moda de acum este perfecta pentru a purta ceva care nu te jeneaza cum ar fii o pereche de adidasi ,daca nu iti place sa ii porti nu ii porti.in acest sezon rece,iarna trebuie sa porti ceva care iti place dar sa fie si destul de gros.daca vezi ceva itr/un magazit care iti place si nu ai destuli bani ca sa cumperi ceea ce ai vrut nu cumperi.dar faci in felul urmator ii zici vanzatoarei sa tii opreasca pentru saptamana viitoare.mie nu mi sa intampla,dar poate o sa mi se intple,dar nu cred pentru ca eu de fiecare data pun bani de o parte.

...
scris de silviana86, January 14, 2010

eu as opta sigur pt ultima categorie,pantofii speciali.cred k oricine isi doreste u model nou care sa nu se intalneasca chiar la toata lumea.pt casual as prefera ugg-urile.sunt chiar comode si frumoase

...
scris de ancutza03, January 29, 2010

toate sunt superbe si chear imi plac tocurile inalte :)

...
scris de fishka, January 29, 2010

mie imi plac mai mult botinele:) dar si cizmele inalte si cu tokuri inalte

...
scris de beea14, February 20, 2010

fain.......

...
scris de http://www.stilfeminin.ro, July 16, 2010

http://www.stilfeminin.ro

...
scris de cely, August 30, 2010

nu prea imi plac cizmele .....nu sunt asa faine..cn vrea sa vb p ms sa ma caute la ad angel_cely95

...
scris de marga_margareta97, September 01, 2010

super frumoase.....si botinele si cizmele si ghetele....as purta

...
scris de yull, November 14, 2010

stie cineva unde as putea gasi modelele de ugg de aici..?:-)

...
scris de @ri, November 21, 2010

Vreau sa-mi cumpar cisme gri inchis.

...
scris de laura19, January 07, 2011

daca ar fi dupa mine as purta numai botine si ugg-uri!!!le ador:x

...
scris de miruna sabima, March 20, 2011

mor dupa botime

Scrie mesaj
busy
 
< Precedent   Urmator >
  • Optimism si armonie la Body Mind Spirit Festival
  • Cu toamna in par
  • Make-up trends pentru sezonul rece
  • Nunta completa si luna de miere perfecta la Targul Ghidul Miresei
  • Umbrele...de toamna
  • Cum sa ai buze frumoase
  • Confortabila, chic si versatila: vesta pentru iarna
Brumi Har
Virtual hair style studio
 
 
Add to Google
RSS 2.0   ATOM 0.3
 
© Inform Media.
Toate drepturile asupra site-ului stilfeminin.ro apartin Inform Media. Reproducerea integrala sau partiala a textelor sau a fotografiilor din oricare pagina a site-ului stilfeminin.ro va fi posibila numai cu acordul scris al Inform Media.
Termeni si conditii